2015.09.19 - M.O.S.T.  - Újlengyel - Akác-Tanya - SzaunaClub Évindító - Dikó Szaunamester Masszőr - Szaunamester Délipart - Szabó Zoli - Szolári Zsolt

Borús, hűvös, esős napra virradtam, kicsit aggódtam, a borús, hűvös nem zavart inkább az eső mait. Időben indultam, mindenki előtt meg akartam érkezni, jó vendéglátóhoz méltón személyesen akartam fogadni mindenkit. Sikerült, 10:50-re megérkeznünk. Leérve már szikrázó napsütés fogadott, igazán szép késő őszi nap kerekedett belőle. A „házinéni” Eszter körbevezetett a faházakban és a rönkházban, amit sikerült foglalni a csapatnak. Nem sokkal ezután Dikó, Bernadett, István és Zoli is befutottak, teljes felszereléssel, ezt követően lassan szállingózni kezdett a csipet csapat.

Szállásra, ami 4 főstől egészen 9 fős rezidenciát foglalt magában, érkezési sorrendben ki-ki megtalálta a maga igényének megfelelő fekhelyet.

A szauna parkot 14 óra előtt nem sokkal rönkház lakói meg is szállták.

Itt tennék kis kitérőt, maga a szauna komplexum áll egy főépületből, ahol van egy 12-15 fős benti fatüzelésű szauna, öltözővel, mosdóval, 2 zuhanyzóval és egy nagyobb társalgó jellegű közösségi térrel. A zuhanyzós részből lehet hátra menni a „kertbe”, itt található balra 2 picike kis kunyhó jelegű szauna. Ha innen kijövünk, jobbra egy kinti zuhany található, balra pedig kicsivel arrébb a vályog szauna mely virgácskezelésre van berendezve.  A szauna bal oldalán a híres nevezetes sós dézsa található, melyből éjszaka igazán hangulatos kémlelni a valóban gyönyörű, csillagos eget. A dézsa balján a jurta alakú középen tűzhellyel kialakított közösségi melegedő található. A dézsával szemben a nagy füstös szauna, ahol a vacsoránk készült, így ezt csak étkezésünk után tudtuk azt is úgy éjfél körül birtokba venni. Innen balra a főépület felé tartva találunk egy nyakon öntő dézsát és egy hideg vizes nagy medencét, amit előszeretettel használt a csapat.

A hely valóban autentikus, rettentően természet közeli, barátságos és valamilyen megmagyarázhatatlan nyugalom, béke árad mindenhonnan.

Visszakanyarodva, 4 szauna mesterünk, Dikó, Zsolt, István és Zoli, tejes készültségben érkeztek „pihenni”, hoztak masszázspadot, kötöttek-fűztek virgácsot, így ha akartuk, ha nem, csak jó dolgokban volt részünk. Mind a négyen felváltva tartottak felöntéseket nekünk a benti szaunában, melyek folyamatosan teltházzal mentek, jobbnál jobb, erősebbnél erősebb programokat kaptunk. Volt arra is példa, hogy vendég állt be mesterkedni, ki szintén nagy sikert aratott.

Vacsorára a füstös szaunában készült lazac, oldalas és pulyka került az asztalra némi krumplival, salátával, savanyúsággal megspékelve. Miután bőven repetázott mindenki, került elő a házi készítésű kakaócsiga. Nah az már nem kelet volna… J

Verebi Zoltán, a SzaunaClub vezetője, ki szintén velünk tartott, megnyitotta a szezont, megtudtuk, hogy jönnek még túrák az idén és jövőre is, s a SzaunaClub honlapja is rövid időn belül megújul, s a Bajnokság is elindul idén is.

Az igen bőséges és finom vacsorát követően üres gyomorral úgy gondolom senki sem folytatta a hajnalig tartó szaunázást. Zoli utolsó felöntéséről szédültem be az ágyig, olyan éjfél után nem sokkal. Reggel, idő előtt távoznom kellett, így nem tudtam már a társasággal reggelizni, ettől függetlenül a visszajelzések alapján van még min csiszolni, s kell is még min változtatni…

Nagyon Köszönöm a mesterek felemelő munkáját, a társaság, barátok szuper hozzáállását és a remek SzaunaNapot, találkozzunk Mórahalmon!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna