Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Debrecenbe kéne menni, Bajnokságra kéne menni… Másképp, mint eddig, folytatódik...

2016.01.16. 11:00 - Aquaticum Termál és Élményfürdő - Debrecen - Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló - Neumayer Krisztina, Dankovits Zsuzsanna, Liptai Dóra Judit, Mudri Nikolett, Szép Boglárka, Németh Miklós Donát, Baráth Péter, Végh Sándor, Mészáros Péter, Zelenák János, Czifra Dávid, Miskolczi Sándor, Hornyák Balázs, Szi-Benedek Zsolt, Boján Ádám, Skita Péter

Az idei évad 3. fordulójához érkezett a rendezvénysorozat, melyen a tematikus feladat most a "Történelem" megvalósítása volt. Az Aquaticumban már többször megfordultam, így a hely részletezésébe most nem mennék bele. 9 előtt nem sokkal érkeztem a szervező csapatnak segédkeztem ismételten, így biztos 5 felöntésre volt helyem, mint zsűritag.

0 Tovább

Batthyány Kúria – Zalacsány - SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Batthyány Kúria –  ZalacsánySzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Hol volt, hol nem volt, M.O.S.T. jöjjön némi elfogultsággal a 7végi esemény kis beszámolója, ízelítője.
 

14:00-tól tudtuk a szobákat elfoglalni a Kúriában, kaptunk bőséges információt, megtudtuk, hogy kb. 200 m sétára lesz a bázisunk (szauna). Kis terepszemle, a park-, közeg nagyon szép, festői. Igazi idilli hangulat, csened, nyugalom árad mindenhol/ből.
Kinti medencénél a büfé felhozatala nem éppen a legmegfelelőbb,ettől függetlenül sikerült lelnünk számunkra megfelelő ételt, italt. A wellness egy jakuzziból, egy élménymedencéből és egy kb. 16 fős szaunából + a már említett kinti medencéből áll össze. 15-16-17 órás felöntéseket Evelintartotta, aki saját bevallása szerint nagyon izgult, de mi mindenből semmit nem vettünk észre, s igazán tehetségesnek bizonyult. Nagyon jó ráhangoló ceremóniák voltak az esti mókára. Bőséges svédasztalos vacsorát követően volt kis időnk ejtőzni, s munícióinkat feltölteni némi gyümölccsel, itallal, melyet Loránd hajtott végre, Keszthelyi kiruccanásával, melyet ez úton is Köszönök neki.

Az estre vártuk Evelint is, de sajnos nem tartott velünk, haza kellett mennie. Zoltán első felvonása Balatoni nyarat idéző volt, majd következett egy Militarys, egy „Knight Rider”-es és egy totál „Out Of Controlos”, mennydörgős móka. Zolin szerencsére semmi nem látszott, hogy kihagyott volna 3 hónapot, újult erővel, talpig elszántsággal, és kitartással, rengeteg flúgos, abszolút pozitív értelembe vett nem normális fanatizmusával, úgy gondolom mindenkit foglyul ejtett, holott azt állította nem ejt foglyokat…:)

Nagyon jó társaság, remek hangulat, kitűnő szuanamesterek jellemezte a teljes eseményt, ha tévednék, úgy kérlek, cáfoljanak meg azok, akik ott voltak és emelték az est színvonalát.

folyt.köv.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Lifestyle Hotel Mátra****superior - Mátra

2015.06.26-27. (péntek -szombat)

Lifestyle Hotel Mátra****superior - Mátra

Hétvégén volt szerencsém a hotelben tölteni pár napot, s így szauna ceremóniájukat is kipróbálni. Péntek, szombaton 2-2 felöntést tartanak, a többi napon 1 van. Fanatikusként, péntek szombat mindkét felöntésre becsekkoltunk.

1 felöntés 700 Ft, mindegyik után, hol limonádé, hol sör, hol csokis itóka járt, a megfelelő ceremóniát követően ahhoz kapcsolódóan. Pénteken Csontos Kornélia csapta nekünk a szelet, itt szerencsénk volt, csak 2 en voltunk, így élvezhettük a dolgot teljesen textilmentesen. Egy aromás-sós felöntés és ezt követően a gőzben egy csoki mámor. :) 

Másnap Boricseva Natalija kaptunk egy sörös felöntést, majd egy mézes kényeztetésben volt részünk. Megtudtuk a hölgyektől, mivel a szauna világ nincs elkerítve, így a gyerekek is járkálhatnak, be-be nézhetnek, így a fürdőruha-mentesség nem engedélyezett, természetesen törölközővel lehet, de nem fedetlen testtel. Erre a célra van a hotelnek egy külön fenntartott naturista részlege, de ezt nem fűtik állandó jelleggel, külön kérésre „gyújtják” be a helyiséget.

Mindkét nap nagyon jól ereztük magunkat, lazításra, relaxálásra kitűnő a hely!

Néhány képet csatolok, 4 kabin van, 2 medence, és egy gyermek részleg.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda - Budapest

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Budapest

Vasárnap délutáni sziesztámat úgy gondoltam teszteléssel töltöm. :) Így január 1-ére tervezett programom (telt ház miatt meghiúsult), most pótolom, s meglátogattam a Rudas újonnan átadott Wellness és Szauna világát. E hó végéig bizonyos típusú jegy vásárlása mellé, a szauna belépő díjmentesen jár. Wellnessről nem beszélnék, ez nem az a fórum, de szép, igényes és tiszta, 2 nagyobb és 2 kisebb medencével. Plusz egy egyedülálló, „panoráma jakuzzival” rendelkezik, melyet sajnos nem volt szerencsém kipróbálni, garanciális javításokat végeztek rajta… Így ezért még mindenképpen visszamegyek, át akarom élni azt az élményt amit a medence nyújtani tud.

Szauna világ, mint írtam, most még díjmentes bizonyos jegyekhez, mert tesztüzem van. Szépen igényesen kialakítottak a terek, kissé keszekusza az elrendezés, de könnyen ki lehet igazodni rajta. A részlegbe lépve van egy információs pult, ahol 1 főnek 1 lepedő jár díjmentesen az ott-tartózkodása idejére, ez szimpatikus. Kis tájékoztatást kértem, hogy mi hogyan működik, ezt maximálisan kulturált formában meg is kaptam. Sajnos ami nagy szívfájdalmam, hogy fürdőruhás. Így ennek tudatában gyorsan körbejártam, ültem a kamrákat helyiségeket. :) Infópulttól jobbra van egy szekció, mely a finn kamrát (kb. 90C, kb. 30-35 fő befogadására alkalmas, szinteltolásos kialakítású, 2 kályhás (megjegyzem nem értek hozzá, de laikusként is feltűnt, hogy igen kevés, mondhatni nem éppen a bel térhez méretezett mennyiségű követ tartalmaz)), a bejárat mellett található egy „só tartó”, melyről sőt lehet venni, mellyel dörzsölhetjük magunkat. Itt van még egy aroma szauna, mely kb. 60-70 fokon ment, ide 10 fő tud talán beférni. Ezen helyiségben van még elhelyezve a gőzkabin (bejárata mellett fertőtlenített ülőkét (gumipárnát) tudunk magunkhoz venni, s erre ülni bent), mely számomra nagyon megnyerő volt, bent egy termálvízből kialakított csobogó is helyet kapott mely vízesésként van lehelyezve bent az egyik falon. 2 hideg vizes slag is van bent, hűtés céljára gondolom én…. Ahonnan mindezt a 3 helyiséget el tudjuk érni található 2 db zuhanyzó, s egy jégadagoló is. Innen az info pulthoz visszatérve vele szemben egy merülő, mely igen hideg 10-15 fokos, tovább haladva az élményzuhany, mely startgombra indul, 3 állomással rendelkezik, különösebb élményt számomra nem nyújtott.

Néhány lépcsőt lefelé megtéve, s balos 90 fokos kanyart követően egy viszonylag nagy belterű helyiségbe érkezve találjuk magunkat. A só kabint (8 szék volt betéve, így maximálisan 8 fő tud bent tartózkodni) és egy hőlégkamrát (erre még nem tudtam rájönni, hogy milyen célt szolgál egy ilyen kabin, ha minden igaz egy a budapesti fürdők egyedi sajátságos megoldása, vagy van más lélektani, jótékony hatása, aki tudja, szívesen veszem a felvilágosítást), mely szintén impozáns, jó nagy, kb. 35-40 fő befogadására alkalmas a maga 60C-ával igen kellemes volt. Itt is ezen a területen 2 zuhanyzó kapott helyet. némi lépcsőzést és labirintusra emlékeztető balra-jobbra-jobbra-balra manővert követően az uszoda felső lelátójára keveredtünk, mely pihenő területnek volt dedikálva. Itt ágyakon tudjuk pihentetni izzadságtól elfáradt szervezetünk, s a lábfejünkön túl kitekintve az ablakokon az Erzsébet híd és a Pesti oldal impozáns látképe terül el, ami valóban nyugtató és pihentető hatást gyakorol ránk.

Zanzásítva, igényes, szépen kialakított helyiségek, kabinok találhatóak.
Felöntésekre nem hiszem, hogy alkalmas kályhákkal, a kamrák, nem feltétlen alkalmas kialakítással készültek el.
Sajnálatos mikor egy-egy beruházás nem szakmai szempontok szerint valósul meg. Bízom benne, hogy fürdőink előbb utóbb nyugati kultúrákhoz hasonló szabályok bevezetésére fognak törekedni a szauna részlegeikben. Hiszen a vendégkörét elnézve, úgy kb. a 80% külföldi azon túl is azon kultúrákból érkező, ahol meglepő a fürdőruha alkalmazása a szauna területén.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness - Mezőkövesd / Zsóry fürdő

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness - Mezőkövesd / Zsóry fürdő 

Nagyon tetszett az, hogy van a wellness részlegen belül, külön naturista szauna részleg, azaz 1 szauna, zuhanyzóval külön elszeparáltan diszkréten egy ajtóval. Ebben a kabinban tartották, tartják is a napi 3 felöntést 11, 16 és 17 órai kezdettel, igény esetén többet is tartanak, tehát fürdőruha mentesek a programok! 1-1- ceremónia ára 500 Ft, azt nem tudom, hogy külsősként (nem szállóvendégként), be lehet e jönni a wellness részlegre, de úgy vélem ennek különösebb akadálya nem lehet…:) Az úszómesterek, nem profik, nincs végzettségük, de mindettől függetlenül egész ügyesek, jól keverik a levegőt, vannak bőrradíros, táplálós programok, jeges felöntések, minden, ami szem szájnak ingere. Így aki ide tervez utazni, számítson arra, hogy van felöntés, de ne várjon versenyszámokat.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

SaunaTours - SzaunaTúrák

blogavatar

Kis hazánk határain belül és a nagyvilágban megélt, átélt szaunás élményeim gyűjteménye.

Címkefelhő

élmény (51),2015 (33),Budapest (17),2014 (14),Szolári Zsolt (12),2016 (11),Zelenák János (9),Szentendre (9),Lívia Szaunamester (9),Aquaworld (8),Végh Sándor (8),Végh Tímea (7),Szabó Zoli (7),V8 (6),verseny (6),Dombó Diána (6),normafa (6),Decsi Bálint (5),Bakancslista (5),Gujka Ferenc (5),Szaunamester Endre (5),Bagó Gábor (5),Vizes Nyolcas Wellness (5),tapasztalat (5),Hotel Agro (5),Szi-Benedek Zsolt (5),Szaunamester Délipart (4),Skita Péter (4),Aquaticum (4),Baráth Péter (4),Borbély Nauzika (4),Kocsis Ibolya (4),Farkas Evelin (4),debrecen (4),Tamás „the Celtic” (4),Papp Fédra (4),Orbán Noémi (4),Németh Miklós Donát (4),Aqualand (3),Sauna Party (3),Debreceni Wellness és Szauna Club (3),Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (3),Peringer Tibor (3),Lukács Fürdő (3),Czifra Dávid (3),Aufguss Masters Hungary (3),Sauna Team Debrecen (3),Csaba Tünde (3),Szaunamester Gábor (3),Szép Boglárka (3),Belley Attila (3),Ráckeve (3),Tulip Inn Budapest Millenium*** (3),Ruszkabányai Gitta (3),Mészáros Péter (3),Szabó Zoltán (3),Neumayer Krisztina (3),cikk (2),Magyarhertelend (2),Ausztria (2),Kiss Anita (2),Vonyarcvashegy (2),AufgussWM (2),Ótott-Kovács Szabolcs (2),M.O.S.T. (2),V8Wellness (2),Dikó Szaunamester Masszőr (2),Boján Ádám (2),Becsei Péter (2),Juhász Sanyi (2),Székesfehérvár (2),v8 (2),Páldesz Ildikó (2),Tamás „the Celtic” szaunamester (2),Szaunamester Vilmos (2),Egerszalók (2),Hertelendi Szaunamester Team (2),Mudri Nikolett (2),Herman Melitta (2),2013 (2),Simon Tamás. (2),Tamas "the Celtic" szaunamester (2),BGYH (2),gondolat (2),Vizes Nyolcas (2),Egri Csaba (2),magyarhertelend (2),Hotel Lycium (2),Sauna WM (2),Budapes (2),Fáskerti Rita (2),Magyarhertelendi Termálfürdő (2),Zsebedics Tibor (2),Galyas Tamás (2),Varga Anita (2),Bajnokság (1),Szanamester Bajnokság (1),Liptai Dóra Judit (1),SzaunaClub (1),Dankovits Zsuzsanna (1),sauna party (1),vélemény (1),Kisantal Márió (1),Zena beauty (1),hotel stáció (1),vizesnyolcas wellness (1),Hornyák Balázs (1),Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló (1),ráckeve (1),Miskolczi Sándor (1),Végh Timi (1),T. Géza (1),Gubucz Gábor (1),AquaLand (1),Afrika Est (1),Gyémánt Fürdő (1),Tatabánya (1),SzaunaMaraton Avató (1),szaunamesterbajnokság (1),bajnokság (1),Pemmer Attila (1), Lukács Fürdő (1),Rizsányi Zoltán (1),Végh Sanyi (1),Aquaticum Termál és Élményfürdő (1),VizesNyolcas (1),Debreceni Est (1),A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA (1),Sinka Bernadett (1),Durucz Krisztina (1),Debrecen (1),gondolatok (1),alapítás (1),Bagó Gábor   (1),Németh Donát Miklós (1),miért (1),saunafest (1),külföld (1),Prága (1),Aquapalace (1),hétfő (1),SaunaParty (1),Hévíz&környéke (1),Hollandia (1),Lay Pang Ong (1),Dánia (1),Tamás (1),Gabriëlla Willems (1),Miskolc (1),Monoszlané Borsi Ágnes (1),Mórahalom (1),Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor (1),Csehország (1),tudósítás (1),Bad Tatzmannsdorf‎ (1),AVITA Therme (1),Tarcsafürdő (1),szaunakultúra (1),Sonnentherme (1),Lutzmannsburg (1),Beló Attila (1),Zsebedics Maria (1),Vecsés (1),bakancslista (1),szomszédok (1),Magyar Szaunamesterek Első Országos Találkozója (1),V8 Wellness (1),Dr. Piczkó Katalin (1),Zoltai Erika (1),vendégélmény (1),Brigi (1),szomszéd (1),Nynke Smid (1),Fabian van Dijk (1),Tompek Attila (1),Árpád Fürdő (1),Mátra (1),Batthyány Kúria (1),Zalacsány (1),SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap (1),Lifestyle Hotel Mátra****superior (1),Boricseva Natalija (1),Németh Donát (1),Tamás "the Celtic" szaunamester (1),Csontos Kornélia (1),mezőkövesd (1),Galérius (1),Zsóry fürdő (1),szaunaclub (1),szaunanap (1),Újlengyel (1),Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő (1),Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness (1),balaton (1),bicikli (1),Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (1),Molnár Hajnalka (1),Menyhárt Gábor (1),első élmény (1),Life1 wellness (1),OXYGÉN Naphegy (1),Kovács Teodóra (1),Kántorné Betti (1),Kehidakustány (1),Erding (1),Zenit Hotel Balaton (1),Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** (1),Szabó Gyula (1),Therme Erding (1),Monoszlainé Bors Ágnes (1),Ballószög (1),Aranykor Wellness és Termálfürdő (1),Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1),Neumayer Krisztna (1),Kiss Zsolt (1),Seres Beáta (1),DajkaTamás (1),Akác-Tanya (1),Magyar Országos Szauna Túra (1),Magyarhetelendi Termálfürdő (1),Szauna Varázs (1),Detrich Bertlan (1),Monoszlai Ágnes (1),Szilágyi Péter (1),Ferencsik Gábor (1),Esztergom (1),Schupp Brigitta (1),Bugár Kinga (1),Durucz Kriszta (1),Gabriela Zymla (1),Böhm-Nagy Klaudia (1),Papp Anikó (1),Bartha Gábor (1),Szaunamesterek Páros Programja (1),Németország (1),El’Mighri Oijjdi (1),szaunazokhetvegeje (1),Molnár István (1),Aqua Sziget (1),Pap Renáta (1),budapest (1), Budapest (1),Herman Melitta (1),Illes Csaba (1),Zsiga József (1), Simon Judit (1),Balogh József (1),szaunáSOK (1),Simon Tamás (1),Horváth Szabolcs (1),Tompek Attila (1),Szilágyi Hajnalka (1),Varga Ramóna (1),Jencski Viktória (1),Szaunamester Bajnokság (1),Tamási (1),Szolga Balázs János (1),próbaüzem (1),Tamási Termálfürdő (1),Kocsis Zsolt (1)