Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nevezhettek szentimentálisnak...

...de visszagondolva az elmúlt évekre, nekem kezd tetszeni, ami most van. Jön a hétvége, ami nem kiemelt, nem hosszú (sőt, inkább rövid), nincs ünnepnap, nincs tüntetés, nem állnak a BKV járatai és nem épül a Hóman (Hóember???) szobor sem. Viszont lehet válogatni a jobbnál jobb szaunaprogramok közt.

0 Tovább

SzaunaClub Évindító SzaunaNap

2015.09.19 - M.O.S.T.  - Újlengyel - Akác-Tanya - SzaunaClub Évindító - Dikó Szaunamester Masszőr - Szaunamester Délipart - Szabó Zoli - Szolári Zsolt

Borús, hűvös, esős napra virradtam, kicsit aggódtam, a borús, hűvös nem zavart inkább az eső mait. Időben indultam, mindenki előtt meg akartam érkezni, jó vendéglátóhoz méltón személyesen akartam fogadni mindenkit. Sikerült, 10:50-re megérkeznünk. Leérve már szikrázó napsütés fogadott, igazán szép késő őszi nap kerekedett belőle. A „házinéni” Eszter körbevezetett a faházakban és a rönkházban, amit sikerült foglalni a csapatnak. Nem sokkal ezután Dikó, Bernadett, István és Zoli is befutottak, teljes felszereléssel, ezt követően lassan szállingózni kezdett a csipet csapat.

Szállásra, ami 4 főstől egészen 9 fős rezidenciát foglalt magában, érkezési sorrendben ki-ki megtalálta a maga igényének megfelelő fekhelyet.

A szauna parkot 14 óra előtt nem sokkal rönkház lakói meg is szállták.

Itt tennék kis kitérőt, maga a szauna komplexum áll egy főépületből, ahol van egy 12-15 fős benti fatüzelésű szauna, öltözővel, mosdóval, 2 zuhanyzóval és egy nagyobb társalgó jellegű közösségi térrel. A zuhanyzós részből lehet hátra menni a „kertbe”, itt található balra 2 picike kis kunyhó jelegű szauna. Ha innen kijövünk, jobbra egy kinti zuhany található, balra pedig kicsivel arrébb a vályog szauna mely virgácskezelésre van berendezve.  A szauna bal oldalán a híres nevezetes sós dézsa található, melyből éjszaka igazán hangulatos kémlelni a valóban gyönyörű, csillagos eget. A dézsa balján a jurta alakú középen tűzhellyel kialakított közösségi melegedő található. A dézsával szemben a nagy füstös szauna, ahol a vacsoránk készült, így ezt csak étkezésünk után tudtuk azt is úgy éjfél körül birtokba venni. Innen balra a főépület felé tartva találunk egy nyakon öntő dézsát és egy hideg vizes nagy medencét, amit előszeretettel használt a csapat.

A hely valóban autentikus, rettentően természet közeli, barátságos és valamilyen megmagyarázhatatlan nyugalom, béke árad mindenhonnan.

Visszakanyarodva, 4 szauna mesterünk, Dikó, Zsolt, István és Zoli, tejes készültségben érkeztek „pihenni”, hoztak masszázspadot, kötöttek-fűztek virgácsot, így ha akartuk, ha nem, csak jó dolgokban volt részünk. Mind a négyen felváltva tartottak felöntéseket nekünk a benti szaunában, melyek folyamatosan teltházzal mentek, jobbnál jobb, erősebbnél erősebb programokat kaptunk. Volt arra is példa, hogy vendég állt be mesterkedni, ki szintén nagy sikert aratott.

Vacsorára a füstös szaunában készült lazac, oldalas és pulyka került az asztalra némi krumplival, salátával, savanyúsággal megspékelve. Miután bőven repetázott mindenki, került elő a házi készítésű kakaócsiga. Nah az már nem kelet volna… J

Verebi Zoltán, a SzaunaClub vezetője, ki szintén velünk tartott, megnyitotta a szezont, megtudtuk, hogy jönnek még túrák az idén és jövőre is, s a SzaunaClub honlapja is rövid időn belül megújul, s a Bajnokság is elindul idén is.

Az igen bőséges és finom vacsorát követően üres gyomorral úgy gondolom senki sem folytatta a hajnalig tartó szaunázást. Zoli utolsó felöntéséről szédültem be az ágyig, olyan éjfél után nem sokkal. Reggel, idő előtt távoznom kellett, így nem tudtam már a társasággal reggelizni, ettől függetlenül a visszajelzések alapján van még min csiszolni, s kell is még min változtatni…

Nagyon Köszönöm a mesterek felemelő munkáját, a társaság, barátok szuper hozzáállását és a remek SzaunaNapot, találkozzunk Mórahalmon!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Sörbe Trekerjük a Plattenzé 2015, avagy Balaton Körül Bringával - 2015.08.14-16. (3 nap 2 éjszaka) 

Nyár elején egy kedves ismerősnőm említette, hogy mennek bringázni a Balaton köré, felkaptam erre a fejem, rákérdeztem a részletekre, ugyanis nekem bakancslistás dolog volt a Balaton körbetekerése, legalább egyszer az életben… A lehetőség tökéletes volt, ugyanis a cuccainkat végig kisteherautó hozta, majdhogynem mellettünk, így igazából csak a bicikli és én kellettem az attrakcióhoz. Nem gondolkodtam sokat az ajánlaton, így igent mondtam, elmentem…

Nagy várakozással telt már az utolsó néhány nap, ugyanis biciklin úgy közel 18 éve nem ültem huzamosabb ideig, itt-ott boltba kenyérért, tejért, elmentem, de hogy közel 230 km-ert tekerjek arra 13 éves koromban volt utoljára példa.

Úton

Eljött a várva várt nap, kicsit késve ugyan, de 11:15 körül, a csapat 16 fős létszámmal elindult Balatonmáriafürdőről. A kakukktojásnak Mónika, fia Dávid és én számítottunk, mivel nem Pécs és környékbeliek voltunk, mindettől függetlenül hamar befogadott a banda…

start

Első napra célnak Siófok és azon belül a siófoki kempinget tűzte ki vezetőnk Gábor. Melyet kb. laza 7 óra alatt teljesítettük, sok –sok kis pihenővel megállóval, ki sörrel, ki fröccsel hűsítette magát, voltak viszont csak vízzel merte magát a nagy hőségben. A partszakaszt viszonylag könnyű teljesíteni, hiszen sík telepről van szó. Kempingnél még egy kakukktojás csatlakozott hozzánk, így kicsiny csapatunk 17 főre duzzadt. Sátorállítás, matracfújás, semmi nem okozott gondot, ám ismét olyan életszakaszhoz értem melyet most éltem át először, ugyan is, még életemben nem sátraztam a kertünkön kívül, s úgy, hogy még benne is éjszakázzak végképp nem, így ismét egy bakancslistás pontot húzhattam ki nagy örömömre.

Itt kis szaunás kitérőt is tennék, Szaunamester Délipart ravaszul kiszúrta, hogy mellette tanyázok, ugyanis a kemping mellett található a Galérius fürdő, így gyorsan meginvitált minket egy „bejárásra” sajnos még rezidenciáján nem jártam, így kaptam az alkalmon. Lenti résszel kezdtük, szigorúan bizalmas infót tudtunk meg, úgy néz ki a következő szezonban a lenti szekció fürdőruhamentes, kulturált szaunázás színtere lesz. Itt található a nagy szauna, kisebb és azt hiszem gőz kabin is, ezt a részt utólag alakították ki, nekem megtetszett. Jött a fürdő, sok-sok medencével, kicsi-nagy, kinti-benti csúszdával, római kori feelingre hajaz a kialakítás, ez is bejött…:)

emelet

A fenti szauna rész, mint megtudtuk a fürdővel együtt készült el, több féle kamra, merülő, terasz, télen biztosan nagyon hasznos eleme a területnek. Ez is tetszett, így csak megerősödött bennem, hogy a szezonban mielőbb látogatásom tegyem a már bakancslistámon lévő fürdő nagy mesteréhez Déliparthoz. Kis kitérőnk végretért.

Köszönöm ez úton is Délipartnak az idegenvezetést, megyek mihamarabb, csak induljon már a szezon. :)

Vissza a kempingbe… Idő közben a többiek elkészítették az igen extravagáns paprikás krumplit, ami igazán finom lett. Nagyon a szám íze szerint, jó fűszeresen, készült, amitől extravagánsnak írtam le az-az, hogy számomra furcsa volt, hogy cukkini és gomba is került az étekbe. Ettől nekem csak jobban ízlett mintsem nem...:) Sztorizgatás, iszogatás, ami ilyenkor szokás. Viszonylag hamar 22 óra körül kuckómba keveredtem. Nehezen, de sikerült elaludnom, kis malőr is történt, olyan éjfél körül a matracomból szökött a levegő, szerencsére csak a dugónál, így gyorsan hárítottam a hibát. Reggel 7 órára olyan testrészeimben is éreztem némi sajogást mikről eddig nem is tudtam, hogy léteznek…J Persze a fenekem fájt a legjobban, mint kiderült ezzel a testrésszel nem voltam egyedül. J Reggel 9 órás indulásra mindenki rendbe vágta magát, sátrát, dolgait, s indulásra készen volt a csapat.

2. napi cél Balatonakali kemping lett, közel 85 km-ert tettem meg kis kitérővel, erről később, töbeik úgy kb. 75 km-ert Az út itt már érdekesebbre sikeredett, hol fel, hol lementünk, de talán szerencsére lefele többet, legalábbis nekem úgy tűnt. Itt is sok pihenő, itató, etető menet közben...:) Andrissal toltuk ezt a napot végig, tempósabban a többiektől elszakadva, klikkesedve, ez úton is bocsánat, kellett 1 nap pörgősebb…J Még a tihanyi templomot is betámadtuk, ott közel volt a vég számomra, de meghódítottam. A kis kitérőt András javaslatára tettem/ük meg, a szomszéd településen, Zánkán található az északi part egyik neves hamburgerezője (ez is egyik gyengém a finom kézműves hamburger), a neked főztem. Már mindenem annyira fájt, de úgy döntöttem egy jó vacsiért bármit, így nekivágtunk, kb. 5 km-re volt, melynek kb. fele lejtő volt, így tudtam, vissza mire számíthatok…  Nem örültem neki…:(

A hamburger finom volt, mangalicát ettünk, különösebben nem fogott meg. Itt kiderült, hogy Andrisnak 170 km tekerés meg se kottyan, itt esett le, hogy egy „őrülttel” toltam a napot végig, s itt közöltem, hogy holnap már ne számítson rám. Kisebb szél kerekedett, így gyorsan visszahúztunk a kempingbe. Aznapi lecsófőzés végül elmaradt, így iszogatás, eszmecserét követően ismét olyan 22 körül nyugovóra tértem, éjfél előtt nem sokkal sikerült ugyan elaludnom, de sok értelme nem volt, mert jött a NAGY vihar, itt néha bevallom férfiasan olykor elképzeltem, hogy sátorral együtt felkap a vihar és kitudja, hol rak le.

A sátor kitartóan bírta, a tetején az erős szél miatt itt ott szivárgott csak a víz, reggel úgy egy liter vizet sikerült kimernem belőle. Igazából nem vágytam kempingezni viharban, de akkora élmény volt, hogy a bakancslistára felkerült és ki is lett húzva egyből. Reggel a romokon ébredtünk, volt ki megúszta, de a többség elázott, beázott, ám kedvét senkinek sem szegte a vihar, sőt..:) Reggel 9 órás indulás itt is a terv volt, a fenekem már annyira fájt, hogy a fájdalomtól nem éreztem, hogy fáj, így ergo már nem is éreztem vele semmit..:)

3 nap a vége a kiindulási pontunk volt, itt közel 80 km tekertünk, talán a legveszélyesebb részeken is, mert volt hol nem a körúton hanem a 71-es úton mentünk, így rövidítettünk, csaltunk el néhány km-ert..:) Itt ismét a csapattal együtt tekertem, ugyan úgy sok pihenővel egymást megvárva, bevárva bringáztunk vígan célunk felé, melyet délután 4 órás érkezéssel sikerült is teljesítenünk.

CélFotó

Nagy Gratuláció a csapatnak, igazán jó volt veletek tekerni!

Némi szubjektív megjegyzés a Balaton körúthoz….

Ha minden igaz lesz majd „plecsnink”, ugyanis azért altunk meg minden bokorban, hogy pecséteket gyűjtsünk, hogy valóban megtettük a kört, erről igazolást pecsételtettünk ahol kellett, ez folyamatban van, hogy hitelesítsék, izgatottan várom mit kapunk…

A körút valóban létezik a Balaton körül, ez jó hír! J Itt ott a tábla már hiányzik, így keresni kellett hol van az az út. Én laikusan azt hittem, hogy tényleg van bicajút körben, ám nagy része a Balatonhoz közeli első utcára van ráterelve, mondván „ez a bicikli út”. Volt hol ki van építve szépen ahogy kell, ám nem tudom, hány éve is lett tejes a kör, de hogy azóta senki még csak felé se nézett az biztos, kár, hogy van egy klassz dolog, kezdeményezés, megvalósítják, s utána a karbantartásra már semmilyen figyelmet nem  fordítanak. Az utat mindenképpen „mbt” vagy „trekking” bicajjal érdemes megtenni, országútival szerintem életveszélyes, bár voltak köztünk, aki azzal tették meg, ez úton is elismerésem nekik. :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Batthyány Kúria – Zalacsány - SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Batthyány Kúria –  ZalacsánySzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Hol volt, hol nem volt, M.O.S.T. jöjjön némi elfogultsággal a 7végi esemény kis beszámolója, ízelítője.
 

14:00-tól tudtuk a szobákat elfoglalni a Kúriában, kaptunk bőséges információt, megtudtuk, hogy kb. 200 m sétára lesz a bázisunk (szauna). Kis terepszemle, a park-, közeg nagyon szép, festői. Igazi idilli hangulat, csened, nyugalom árad mindenhol/ből.
Kinti medencénél a büfé felhozatala nem éppen a legmegfelelőbb,ettől függetlenül sikerült lelnünk számunkra megfelelő ételt, italt. A wellness egy jakuzziból, egy élménymedencéből és egy kb. 16 fős szaunából + a már említett kinti medencéből áll össze. 15-16-17 órás felöntéseket Evelintartotta, aki saját bevallása szerint nagyon izgult, de mi mindenből semmit nem vettünk észre, s igazán tehetségesnek bizonyult. Nagyon jó ráhangoló ceremóniák voltak az esti mókára. Bőséges svédasztalos vacsorát követően volt kis időnk ejtőzni, s munícióinkat feltölteni némi gyümölccsel, itallal, melyet Loránd hajtott végre, Keszthelyi kiruccanásával, melyet ez úton is Köszönök neki.

Az estre vártuk Evelint is, de sajnos nem tartott velünk, haza kellett mennie. Zoltán első felvonása Balatoni nyarat idéző volt, majd következett egy Militarys, egy „Knight Rider”-es és egy totál „Out Of Controlos”, mennydörgős móka. Zolin szerencsére semmi nem látszott, hogy kihagyott volna 3 hónapot, újult erővel, talpig elszántsággal, és kitartással, rengeteg flúgos, abszolút pozitív értelembe vett nem normális fanatizmusával, úgy gondolom mindenkit foglyul ejtett, holott azt állította nem ejt foglyokat…:)

Nagyon jó társaság, remek hangulat, kitűnő szuanamesterek jellemezte a teljes eseményt, ha tévednék, úgy kérlek, cáfoljanak meg azok, akik ott voltak és emelték az est színvonalát.

folyt.köv.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

SaunaTours - SzaunaTúrák

blogavatar

Kis hazánk határain belül és a nagyvilágban megélt, átélt szaunás élményeim gyűjteménye.

Címkefelhő

élmény (51),2015 (33),Budapest (17),2014 (14),Szolári Zsolt (12),2016 (11),Zelenák János (9),Szentendre (9),Lívia Szaunamester (9),Aquaworld (8),Végh Sándor (8),Végh Tímea (7),Szabó Zoli (7),V8 (6),verseny (6),Dombó Diána (6),normafa (6),Decsi Bálint (5),Bakancslista (5),Gujka Ferenc (5),Szaunamester Endre (5),Bagó Gábor (5),Vizes Nyolcas Wellness (5),tapasztalat (5),Hotel Agro (5),Szi-Benedek Zsolt (5),Szaunamester Délipart (4),Skita Péter (4),Aquaticum (4),Baráth Péter (4),Borbély Nauzika (4),Kocsis Ibolya (4),Farkas Evelin (4),debrecen (4),Tamás „the Celtic” (4),Papp Fédra (4),Orbán Noémi (4),Németh Miklós Donát (4),Aqualand (3),Sauna Party (3),Debreceni Wellness és Szauna Club (3),Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (3),Peringer Tibor (3),Lukács Fürdő (3),Czifra Dávid (3),Aufguss Masters Hungary (3),Sauna Team Debrecen (3),Csaba Tünde (3),Szaunamester Gábor (3),Szép Boglárka (3),Belley Attila (3),Ráckeve (3),Tulip Inn Budapest Millenium*** (3),Ruszkabányai Gitta (3),Mészáros Péter (3),Szabó Zoltán (3),Neumayer Krisztina (3),cikk (2),Magyarhertelend (2),Ausztria (2),Kiss Anita (2),Vonyarcvashegy (2),AufgussWM (2),Ótott-Kovács Szabolcs (2),M.O.S.T. (2),V8Wellness (2),Dikó Szaunamester Masszőr (2),Boján Ádám (2),Becsei Péter (2),Juhász Sanyi (2),Székesfehérvár (2),v8 (2),Páldesz Ildikó (2),Tamás „the Celtic” szaunamester (2),Szaunamester Vilmos (2),Egerszalók (2),Hertelendi Szaunamester Team (2),Mudri Nikolett (2),Herman Melitta (2),2013 (2),Simon Tamás. (2),Tamas "the Celtic" szaunamester (2),BGYH (2),gondolat (2),Vizes Nyolcas (2),Egri Csaba (2),magyarhertelend (2),Hotel Lycium (2),Sauna WM (2),Budapes (2),Fáskerti Rita (2),Magyarhertelendi Termálfürdő (2),Zsebedics Tibor (2),Galyas Tamás (2),Varga Anita (2),Bajnokság (1),Szanamester Bajnokság (1),Liptai Dóra Judit (1),SzaunaClub (1),Dankovits Zsuzsanna (1),sauna party (1),vélemény (1),Kisantal Márió (1),Zena beauty (1),hotel stáció (1),vizesnyolcas wellness (1),Hornyák Balázs (1),Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló (1),ráckeve (1),Miskolczi Sándor (1),Végh Timi (1),T. Géza (1),Gubucz Gábor (1),AquaLand (1),Afrika Est (1),Gyémánt Fürdő (1),Tatabánya (1),SzaunaMaraton Avató (1),szaunamesterbajnokság (1),bajnokság (1),Pemmer Attila (1), Lukács Fürdő (1),Rizsányi Zoltán (1),Végh Sanyi (1),Aquaticum Termál és Élményfürdő (1),VizesNyolcas (1),Debreceni Est (1),A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA (1),Sinka Bernadett (1),Durucz Krisztina (1),Debrecen (1),gondolatok (1),alapítás (1),Bagó Gábor   (1),Németh Donát Miklós (1),miért (1),saunafest (1),külföld (1),Prága (1),Aquapalace (1),hétfő (1),SaunaParty (1),Hévíz&környéke (1),Hollandia (1),Lay Pang Ong (1),Dánia (1),Tamás (1),Gabriëlla Willems (1),Miskolc (1),Monoszlané Borsi Ágnes (1),Mórahalom (1),Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor (1),Csehország (1),tudósítás (1),Bad Tatzmannsdorf‎ (1),AVITA Therme (1),Tarcsafürdő (1),szaunakultúra (1),Sonnentherme (1),Lutzmannsburg (1),Beló Attila (1),Zsebedics Maria (1),Vecsés (1),bakancslista (1),szomszédok (1),Magyar Szaunamesterek Első Országos Találkozója (1),V8 Wellness (1),Dr. Piczkó Katalin (1),Zoltai Erika (1),vendégélmény (1),Brigi (1),szomszéd (1),Nynke Smid (1),Fabian van Dijk (1),Tompek Attila (1),Árpád Fürdő (1),Mátra (1),Batthyány Kúria (1),Zalacsány (1),SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap (1),Lifestyle Hotel Mátra****superior (1),Boricseva Natalija (1),Németh Donát (1),Tamás "the Celtic" szaunamester (1),Csontos Kornélia (1),mezőkövesd (1),Galérius (1),Zsóry fürdő (1),szaunaclub (1),szaunanap (1),Újlengyel (1),Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő (1),Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness (1),balaton (1),bicikli (1),Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (1),Molnár Hajnalka (1),Menyhárt Gábor (1),első élmény (1),Life1 wellness (1),OXYGÉN Naphegy (1),Kovács Teodóra (1),Kántorné Betti (1),Kehidakustány (1),Erding (1),Zenit Hotel Balaton (1),Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** (1),Szabó Gyula (1),Therme Erding (1),Monoszlainé Bors Ágnes (1),Ballószög (1),Aranykor Wellness és Termálfürdő (1),Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1),Neumayer Krisztna (1),Kiss Zsolt (1),Seres Beáta (1),DajkaTamás (1),Akác-Tanya (1),Magyar Országos Szauna Túra (1),Magyarhetelendi Termálfürdő (1),Szauna Varázs (1),Detrich Bertlan (1),Monoszlai Ágnes (1),Szilágyi Péter (1),Ferencsik Gábor (1),Esztergom (1),Schupp Brigitta (1),Bugár Kinga (1),Durucz Kriszta (1),Gabriela Zymla (1),Böhm-Nagy Klaudia (1),Papp Anikó (1),Bartha Gábor (1),Szaunamesterek Páros Programja (1),Németország (1),El’Mighri Oijjdi (1),szaunazokhetvegeje (1),Molnár István (1),Aqua Sziget (1),Pap Renáta (1),budapest (1), Budapest (1),Herman Melitta (1),Illes Csaba (1),Zsiga József (1), Simon Judit (1),Balogh József (1),szaunáSOK (1),Simon Tamás (1),Horváth Szabolcs (1),Tompek Attila (1),Szilágyi Hajnalka (1),Varga Ramóna (1),Jencski Viktória (1),Szaunamester Bajnokság (1),Tamási (1),Szolga Balázs János (1),próbaüzem (1),Tamási Termálfürdő (1),Kocsis Zsolt (1)