2014. 10.03-04 (péntek-szombat)

Aquaticum SzaunaVilág - DebrecenSauna WM 

Helyszín: Először, s bízom benne nem utoljára jártam, általam (nem sok viszonyítási alappal rendelkezem) eddig legjobb szaunavilágában. Rengeteg pihenő hellyel és helyiséggel (kinti-benti), folyamatosan hűtött merülő medence, tepidárium, kneipp taposo, nagy (45-50 fős) szauna, kisebb szauna (20-35 fős), gőz kabinok és infra, sőt még só kamra is található. Természetesen mindez fürdőruha mentesen, szigorúan lepedővel használható területek. Egy szó mint száz, biztosan bele lehetne kötni, de nekem tetszett, úgy ahogy van és úgy ahogy kinéz.

Menetrend

Esemény: Le a kalappal Egri Csaba szervező előtt, minden flottul, ment (legalábbis egyszerű vendégként így tűnt…:)), minden időben, ahogy kellett ment, mint a karikacsapás. Külön elismerés a helyszínt biztosító gárdának, hiszen olykor- olykor még én is elvesztettem a fonalat annyi vendég jött ment, sürgött forgott… 
Nagyon tetszett, hogy magára az eseményre e-mailen előre lehetett foglalni, mindenféle megkötés nélkül, így én pénteken 3-ra, szombaton 4 versenyszámra, azaz időpontra jelentkeztem, teljesen vakon, így nem tudtam, ismerős, vagy nem ismerős előadására sikerül helyet foglalnom. Az időpontok, hogy ki melyiket tartja előző este sorsolással derültek ki, de ekkora általában már az „összes” hely elfogyott. Gondolom ezzel igyekezve azt kizárni, hogy ismerősök az ismerősökre tudjanak szavazni. Ügyes húzás…. Továbbá, mint kiderült, előfoglalásban, kb. a helyek 90%-át adták csak ki, minden felöntés előtt első körben a „jegyesek„ majd a potyázók, azaz a jegy nélküliek mehettek be a kabinba. Igaz ők nem szavaztak, de így aki akart az ismerőse, barátja ceremóniájára be tudott ülni, igaz szavazati joggal nem rendelkezett, de így volt ez jól… Volt zsűri is, akinek a szavazati joga 40%-ban számított bele, 60% a közönség, így tevődött össze a végeredmény. Szerintem szervezésből 5-ös!

Urnák

Versenyszámok: Pénteken késő délutánra futottam be, előfoglalt jegyeim felvettem, s mint kiderült pénteken párok adták elő művüket. Nekem az mindet sikerült látnom (Orbán Noémi – Kocsis Ibolya, Végh Tímea – Végh Sándor, Tompek Attila - Horváth Szabolcs), mind fantasztikus volt, jó volt látni olyan felöntést, hol mindkét fél könnyedén elfér egy szaunában úgy, hogy talán egymást munka közben nem zavarják. Jelmezek, zenék, fények, lecsapások játéka volt, számomra nagy élményt szerzett az összes előadás. Itt szeretnék gratulálni mindegyik párosnak, remek darabok születtek, kitűnő előadásokat láthattam…
Szombaton végül korábban mentem le, hiszen előző nap a terepet felmérve tudtam, hogy „potyázhatok”… Amit végső soron remekül sikerült kihasználni. Hol sikerült jegyet kapnom, hol szavazati jog nélkül tudtam az előadásokat végigizzadni. Sikerült sok-sok felöntésen részt vennem, többek között láthattam Egri Csabának flinstone-os – oroszos darabját, Illes Csaba Fantomját, Simon Judit „Seherezádéját”, Szolári Zsolt Lütyő felügyelőjét, Belley Attila kici pici sárkányos történetét, Végh Sándor Spártáját, Végh Timi Dance-ét, Simon Tamás Betyárát, Decsi Bálint élő Pavarotti-ját, ás az Sauna WM „All Star” csapatát egy végső, a vendégek számára bizton állíthatom, hogy felejthetetlen élményt nyújtó „show”-ját. KÖSZÖNÖM! Aki lemaradt, az most úgy vélem sokat vesztett…:)
Sajnos minden felöntésre képtelenség lett volna beülni, hiszen félóránként mentek darabok. Itt szeretnék mindenkinek őszintén gratulálni, mindenki a maga nevében egyedülállót és maradandót alkotott helyezéstől és pontszámtól függetlenül! GRATULÁLOK!

Bond & Lütyő

Külön öröm volt számomra, személyesen is megismerkednem nem csak a debreceni mesterekkel, kivel jobban, kivel kevésbé. Külön köszönet Orbán Noéminek, aki hol vízzel, hol felszabadult jeggyel, hol száraz törölközővel segített. Szuper volt minden, szuperül érezhette magát a szaunázó, szuper szervezés, szuper mesterek, szuper helyszín!