Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilveszteri "AfterParty", avagy hogyan gyógyítsuk a macskajajt…

2016.01.01. péntek 20:00-04:00 - Lukács Fürdő - Budapest - Sauna Party - A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA.- Herman Melitta - Sinka Bernadett - Juhász Sanyi - Peringer Tibor - Tamás "the Celtic"

Egész nyugodtan mondhatom, hogy aznaposan sikerült mennem a Lukácsba, mindenképpen szerettem volna - így nem volt választásom :) - az év első napját szaunában tölteni, s ez sikerült is.

0 Tovább

Halloween-i élménymedencés szaunás ”borzongás”

2015.10.30. péntek 20:00-02:00 - Lukács Fürdő - Budapest - Sauna Party - Herman Melitta - Becsei Péter - Juhász Sanyi - Peringer Tibor - Tamás "the Celtic"

Pont egy hete volt, hogy külföldön járt "A" magyar delegáció a Sauna WM-en, s ott több sikeres produkciót is előadtak, melyből egy előadást itthon a Lukácsban lehetett megtekinteni, így több se kellett nekem, tudtam, hogy muszáj mennem…

0 Tovább

Ismét vasárnap…

2015.10.25. Vasárnap 15:00 - Aquaword - Budapest - Szaunameser Gábor

Egy nehéz szombati nap levezetése képpen szaunázni indultam, mint már korábbi bejegyzésemben írtam, "Vasárnap, Gábor Nap", így nem volt kérdés, hogy hova megyek relaxálni. Így most posztom Gábor szuper teljesítményét nem forszírozná túlzottan, elég annyit tudni, hogy neki versenyekre kellene járnia, rajongókat toboroznia!

0 Tovább

Végre valami új, végre valami szokatlan, végre Budapesten is… Sauna Party start

2015.09.25. péntek 20:00-02:00 - Lukács FürdőBudapestSauna PartyHerman MelittaBecsei PéterPeringer TiborTamás „the Celtic” Zsiga József

Várakozással teli napok voltak mielőtt látogatásom tette a Lukácsba, nagyon kíváncsi voltam milyen lesz, hogy fog telni az első Sauna Party. Nagyon örültem annak mikor megláttam az eseményt, hogy lesz ilyen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. gondozásban lévő fürdő egyikében (zárójelesen jegyzem meg, hogy a budapesti fürdők közül számomra kedvenc fürdőm), mivel tudjuk, sajnos köztudott a szaunások világában, hogy eme neves intézmény a helyes és egészséges szauna kultúra még csak közelében se jár. Így meglepetten, örömmel fogadtam a kezdeményezést, így biztos volt, hogy megyek, bármi történik is péntek este…:)

20:00 előtt pár perccel érkeztünk, gyors átöltözés és irány a szaunavilág, regisztrációs pult. Sajnos hibát követtem el, már előzőleg összeállíthattam volna egy programtervet, hogy kihez mikor akarok beülni, így a helyszínen, a nagy tumultusban kellett halászni… Sebaj, annyit tudtunk, hogy 22 körül valami lightosabb kell, mert akkor még csatlakozott hozzánk egy kedves hölgy vendég/barátunk.

Végül 20:30 kor kezdtük meg a „szaunaturánk” a Lukács fürdőben….

Kis kitérő, a fürdő szauna részlegének bemutatása….

Jelen estre mindössze 5.000 jó magyar forintért tudunk bejönni, ami akár az összes 32 felöntésre feljogosított minket, hogy részt vehessünk az eseményen.  Ha számolok, akkor 1 ceremónia ára így pontosan 156,25 Ft-ba kerül, ami valljuk be, nagyon jó…J

A szauna részlegbe érkezve a regisztrációs/információs pultba ütköztünk. Ezzel srégen szemben van a jeges vizes merülő, ami igen jól le tudja hűteni az embert. A kabinok két emeleten vannak szétosztva, itt lent a földszinten található egy sós 30-40 fokos kamra, gőzkamra és hátrébb a tepidárium a jégkunyhóval. Az emeleten van 2 szauna, az egyik a naturista részlegen található, innen még a fenti erkélyre is ki lehet menni, jó megoldás a fokozatos lehűlésre… Itt a fenti 2 kamrában, s a lenti 2 helyiségben is voltak felöntések. Volt hogy ütközött program , de volt hogy nem. A szaunavilágban, a fürdő zárásáig 22:00-ig csak itt volt szaunázás, majd 22-től a 30 fős (valójában olyan maximum 20-25 fős) nagy szauna is beindult a wellness részlegen.

Visszakanyarodva… Sikerült mindegyik szaunamester ceremóniájára, vagy így vagy úgy de bejutnom,  jó társaság jött össze az estre. A szervezőkkel sokat beszéltem, megtudtam tőlük, hogy 4 állandó stábtag van és lesz a jövőben, s minden egyes estnek lesz egy vendég szaunamestere kis hazánkból. Most  Zsiga József volt a sztárfellépő, akivel jómagam is először találkoztam, de bízom benne nem utoljára. Tőle egy „viking harcos", a 8. sz-ból előadást, amivel a WM-re kvalifikálta magát és egy „gyári melós” napját bemutató darabot láthattunk, mindkettő remek volt, nagyon tetszett. A helyi szaunamesterek Melitta és Péter technikái is szuperek. Tibi és Tamás az est kiötlőitől is remek felöntéseket kaptunk. Hajnali 2-ig volt meghirdetve, én addigra természetesen „kidőltem”, de egy keménymag továbbra is ott maradt, hogy a totál vége mikor ért azt már számomra örök rejtély marad.

Az estről szubjektív véleményem…. Első ilyen esten, vehettünk részt a vendégekkel, ez volt a nyitó nap. A programok már az elején csúsztak, de úgy vélem, ahol 4-5 helyszín volt és első alkalommal rendeznek ekkora volumenben felöntéseket ott ez még bőven belefér. A vendégek nem zúgolódtak, sőt, még úgy észleltem mindenki egytől-egyig nagyon jól érezte magát. Lehet első alkalomra, a sok felöntéssel kicsit a csapat túlvállalta magát, de biztos vagyok benne, levonták a tanulságokat.

Nagyon tetszett az, hogy a kiírásokban fel volt tüntetve a program erőssége és új, jó kezdeményezés, hogy „adj egy 5öst” a szaunamesternek kijövet, ha tetszett a program.

Nagyon jó és szimpatikus kezdeményezés, én csak bíztatni tudom a rendezőket és támogatni őket arról, hogy minél szélesebb körben kell az eseményt eljuttatni, vinni a hírét minél messzebbre, minél több embernek.

Csak így tovább! Sok sikert kívánok a csapatnak!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több...szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld – Budapest – Szaunamester Gábor

AquaworldBudapestSzaunamester Gábor

Hol volt hol nem volt, elvonási tüneteim enyhítésére az Aquaworld-öt vettem célba szép vasárnap délutánon. Szaunába érve meglepetten konstatáltam, hogy már az első felöntés majd teltházzal ment. Szeptember elején vasárnap szerintem nagydolog.

Terv az volt, hogy pihenek, olvasok, helyette kedves régi gyerekkori cimborámmal találkoztunk a szauna világban, így sok élmény, elmaradás került pótlásra, kiderült, hogy ő is nagy rajongója szaunázás e formájának. Visszakanyarodva... A felöntések, az elsőt leszámítva mind teltházzal mentek, még a jegesen is alig tudtuk bezsúfolni magunkat. Itt látszik az, hogy Gábor személyéhez, egyre többen ragaszkodnak, ami egyáltalán nem meglepő. Bátran merem állítani, Budapesten közösségi szaunázást tekintve a legjobbak között van!

Így nekem, ha vasárnap, akkor Gábor nap! :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld – Budapest – Dombó Diána

AquaworldBudapestDombó Diána

1,5 hetes elvonási tüneteim enyhítésére kalkuláltam, s úgy esett, hogy csak péntek megfelelő, hogy tudjak menni szaunába. Tudtam, ismét hosszú idő fog eltelni 90 C nélkül.

Nem gondoltam bejelentkezni előre, hiszen nyár van, ráadásul kánikula, közel a hőségriadó, így nem féltem, hogy helyszűkében lennénk. Jól is gondoltam, ám ami meglepett, lényegesen többen voltak mint reméltem, így jó érzéssel tölt el, hogy egyre többen járnak aktívan nyáron is, nem csak néhányan vagyunk f„elmeháborodottak”.

Itt 5 felöntés szokott lenni 17,18,19,20 és 20:45-ös kezdéssel, a középső a gőzben van. Szokásos menet, első egy „citromos” bőrtisztítós, a második egy „kókuszos-sós” dörzsölés volt, a gőzben „kókuszos-cukros-barackos” dörzsölős-táplálós, majd folytattuk az ápolást „gyömbéres-mézzel”, a végén a „jegesen” sok-sok jeget kaptunk, s végén az elmaradhatatlan nyakon öntést.

Szünetekben terülj-terülj asztalkm, gyümölcs, limonádé, csoki cukor, ropi, sok kedves szó.

Ami új volt számomra, hogy zsetonok helyett kis ízléses számozott fakorongokat kaptunk, végre nem kellett számon tartani, hogy melyik színű melyik felöntésre volt, azzal mindig bajban voltam. Továbbá a zuhanyzók, ha jól észleltem működtek! :)

A pénteki keménymag továbbra is megvan itt, nagyon szimpatikusak, Dia és a közönsége nagyon jól megértik egymást.

Új és hasznos infó, hogy a csütörtök – péntek egész nyáron menni leszenk ceremóniák!

Köszönöm az élményt!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Karibi Est - Lívia Szaunamester

Hotel Agro  - Normafa - Karibi Est - Lívia Szaunamester

Hétvégén volt szerencsém ismételten Lívia programjaihoz. Helyszínt nem igazán kell bemutatnom, annyi ,sajnos negatív változás, hogy már a falatnyi erkélyre, hova ki tudtunk menni hűlni, ki lett adva, új lakója van, s Ő értelem szerűen nem igazán szeretné, ha péntek esténként 10-15 lepedőbe tekert vadidegen sétáljon át rajtea legalább 4x. Ám sebaj, ettől kedvünk nem szegett, s vendég sereg sem tántorodott el. Livinél mint mindig csak jól tudja magát érezni a vendég.

Programok fantasztikusak voltak, sőt a 2. felvonáson, Molnár Hajnalka tökéletes vizsgaelőadását élvezhettük, jól befűtött nekünk. Ö az kiről már írtam, hogy bizony nagy pályafutás vár rá, nagy szaunában, ugyan is a törölközőpörgető tudománya, az bizony világraszóló mutatvány bent a kamrában. A 4. etapban Lívi és Molnár Hajnalka párosához Németh Donát (fehérvári fürdő szaunamestere) is becsatlakozott, így triós lecsapásos pörgetős igazi FINÁLÉBAN volt részünk, még most is végigszalad a libabőr a kezemen, ha visszagondolok…

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

OXYGÉN Naphegy - Budapest - Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

OXYGÉN NaphegyBudapest – Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

Nekem is volt szerencsém az estén részt venni. Először, de tudom, hogy nem utoljára jártam az Oxigén naphegyi rezidenciáján, tény hogy kicsit borsos, de ha utánaszámolunk, nem is annyira, mint amennyire elsőnek tűnik. Nyugodtan merem állítani, hogy Budapest legszebb wellness részlege található itt, fel sem tudom sorolni, hány és mennyi fajta féle kabin lelhető itt. Van 2 medence, az egyik kb. 10mX4m-es úszó, s egy nagy pezsgőfürdős meleg vizes panorámás is. Van külön! naturista szauna világ, finn szaunával, infrakabinnal, gőzkabinnal, fény-és aromaterápiás szaunákkal van ellátva.

Maga az este számomra nagyon szerencsésen indult, tudtam, hogy szauna est lesz, mert jött tájékoztató, de szokásomhoz híven ignoráltam pár fontos információt, gondoltam, hasonló rendszer van min t az Aquaworldben, de NEM… Itt ELŐZETESEN regisztrálni kellett az estre és a programokra is, ám a szerencse mellém szegődött (itt először), a percepción mondtam nagy vidám hogy jöttem az estre, mire kérdezik, hogy;
- Milyen néven voltam regisztrálva...
- hmmm… Kellett? :)
- Igen.
- Ohh.. Van valamilyen megoldás, hogy be tudjak menni? - hátulról egy szintén kedves hölgy mondja, hogy;
- Lemondta egy pár, így szerencsém van, de csak 1 programra tudok csak bent bemenni, a legelsőre 20:40 barna karszalaggal.
- Szuper, ide vele! (titkon bízom benne, hogy a többire már bent megoldom valahogy a részvételt…:) Így is lett részletek később…:))

Megkaptam minden szükséges információt, kitöltöttem minden dokumentumot (Naphegy és Oxygén szúz voltam, így még járatlan a helyszínen).
Átöltözve felderítettem a terepet, mint már az elején írtam rengeted féle-fajta kényeztető kabin található a területen, mely maximálisan tiszta, exkluzív és az ár mögött valóban van szolgáltatás is!
Kanyarodjunk vissza az estre, felderítésem során kideült, hogy összesen 5 szaunában/gőzkamrában van közel egy időben szauna program tartva, összesen átlagban 4-4 kamránként.

Első, mint már tudtam 20:40 barna karszalag, meg is kerestem – Dimenziók –Égi csoda – Kovács Teodóra „előadására” ülhettem be legálisan. Relaxáló, misztikus, dimenziós volt, nekem bejött, pont olyan volt amilyennek az első felvonásnak lennie kellett…J
Ezt követően Gittához fordultam tanácsért, hogy mivel ilyen „szerencsétlen” voltam, hogy csak úgy beestem, van-e arra mód, hogy utolsóként, ha van még hely, akkor „potyautasként” beüljek 1-1 programra, s megnyugtató IGEN választ kaptam.
Így jött is a következő óra következő felöntése: Ruszkabányai Gitta és Szabó Gyula (5. szauna oscar nyertese, akinek itt is ez úton is gratulálok) – Kék mélység – (UV-s) programjuk. Ez a panoráma szaunában volt, melynek valóban impozáns a kilátása, magára a Budai várra tekint, így élvezhettük a páros felöntés előnyeit.
Ezt követő órában Borbély Nauzika – Biscaya – programját élvezhettem, hol rájöttem titkon, nagy valószínűséggel nem csak én vagyok az egyetlen „potyautas”, mint kiderült 1 el több kencét készített be mesterünk, ám még így is 1 „hivatalosan” regisztrált vendég nem kapott, így tutira összesen 3 an voltunk bent „illegitimitásban”… :)
Utolsó programra sikerült ismerős szaunamester programjára is bejutni, a Karib Tenger Kalózai előadást Dombó Diána és Szabó Gyula társaságában élvezhettük, volt rum, sör, banán, csak a papagáj hiányzott.

Az esten valóban kitettek magukért a mesterek, minden felöntést, limonádé, gyümölcstál kísérte, sok tematika, zene, jelmezt láthattunk.

Konzekvenciák:
- az estet inkább szauna-bemutatónak nevezném, a vendégek többsége (kb. 120 fő) nem volt gyakorlott szaunázó, ismerkedtek a lehetőségekkel, programokkal, mindössze max. 10 fő aki lehetett gyakorlott rutinos fan.
- a hely, a kabinok és az este is több felöntést és gyakoribb, akár időben eltolt programok is kivitelezhetőek lennének. Személy szerint egy ilyen 4-5 órás rendezvényen nem gondolom, hogy be kellene szabályozni a vendégeket, hogy csak maximum 4 felöntésen lehetsz bent.
- ami tetszett, bár kicsit túlkomplikált (ha 10 féle színű, mintájú karszalag nem volt, akkor 1sem), hogy csak regisztrálva lehet részt venni, így tutira van biztos helyed! (jelen esetben én nem vagyok mérvadó és követendő példa, nekem pusztán szerencsém volt, legközelebb tuti regisztrálok).

Panoráma szauna

Összességében megnyerte a tetszésem, a hely és az est, ha egy kellemes pihentető, relaxáló, nyugodt és elegáns élményre fogok vágyni, biztosan felkeresem a helyet és rendezvényt.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Tulip Inn Budapest Millennium***– Budapest – Balkán Est (próbaüzem) - Szaunamester Endre

Tulip Inn Budapest Millennium***Budapest –  Balkán Est (próbaüzem) - Szaunamester Endre

Tegnap régóta tervezett est valósulhatott meg általam, amelynek nagyon örültem, olyan mesterek társaságát élvezhettem, melyekre igazán fel tudok nézni, s nagyon sokat tesznek szerintem a hazai kultúráért, mind szakmailag, mind emberileg.

A meetingpont Endrénél volt, hozzá voltunk hivatalosak. Volt ki már ismerte egymást, volt ki még nem. Megérkezésünkkor Endre még masszírozott éppen egy vendéget, de üdvözlésre kiugrott a „barlangjából”. Időre kész is lett, jöhetett a rövid személyes ismerkedés, némi „welcome meglepetéssel”. Kaptunk szélmérőt (nem tudom mi a hivatalos megnevezése), mellyel a felöntések előtt, után, közben tudtunk szórakozni, jó időtöltésnek bizonyult…
18 óra nem sokkal múlt mikor mi már a kabinban voltunk a citromos-sörös bőrtisztításon. Kilépve már az igen dekoratív gyümölcstál várt minket.

 

2. körre Endre „jeges” meglepetését kaptuk meg, mézzel és juharsziruppal tudtuk kényeztetni bőrünket. A kört befejezve jött aztán a kulináris élvezet, házi csevapcsicsa hagymával, s 2 különböző igazán finom sajttal. Valódi "balkán feeling" teremtődött ezáltal.
Jeges „rémület” a már méltán legendás 110 fokos „kunyhóban” történt, a „disco jeges tálas” mutatvány most sem maradt el.

Kellemesesen elfáradva, volt ki szundított is egyet, sok kellemes élménnyel gazdagodva nem sokkal 21 óra után eltávoztunk.

Endrénél a családias, barátias légkör mindig adott, igazán más élmény nyújt a kis fős szaunázási lehetőség. Persze mint mindennek két oldala van, ki ezt ki azt preferálja, összehasonlítani a nagy létszámban való szaunázást a kicsivel nem szabad, mikor mire van kedve, igénye az embernek úgy érdemes választani.

Bízom benne, hogy a résztvevők is hasonlóképpen jól érezték magukat, mint a szervező :), s bízom benne hagyományteremtő eseményen vehettünk részt! :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Life1 wellness – Budapest – Távol Keleti Szauna Est - Lívia szaunamester

Life1 wellness – Budapest –  Távol Keleti Szauna Est - Lívia szaunamester

Tegnap volt szerencsém végre hosszú ideje tervezgetett life1-es Líviás szombati szauna esthez. A helyet ismertem már, így nagyjából tudtam hol van, mi várható. Nem sokkal 20 óra után érkeztünk kedves barátommal, Líviáék (többes számról később) is épp akkor lépték át a bejáratot mikor mi épp már fizettünk.

A hely egy „komplexum” van itt konditerem, különböző tematikus aerobik termek, s ami igazából minket érdekelt, az a wellness rész. Itt található egy 3 sávos 22,5m feszített víztükrű medence, egy 6 fős jakuzzi, sok pihenőágy és hátul egy 10 fős gőz, 32 és 12 fős szauna. Hiányzik sajnos a merülő medence, hideg vizes dézsa…

A csapat végül családias méreteket öltött, Lívia „pádávánjával” (itt a többes szám) Hajnival együtt is 10 fő alatt maradtunk, ami tökéletes volt így hiszen mindenki kényelmesen elfért s mindenkinek kijutott jócskán a személye ventiláció.

A tervezett program (ctrl+c; ctrl+v):
„20:30 Kelet kincse
Az est csendes felvezetőjeként tömjén-, nag champa-, és jázminillatok mámorában fokozatosan hevülünk, majd a tetőpontra érkezve hűtött fahéjas-szegfűszeges narancsteával frissülünk fel.
21:15 Japán kertek alatt
A magas antioxidáns tartalmú zöld teával és himalájai só keverékével kíméletesen leradírozzuk az elhalt hámsejteket, miközben inhaláljuk a tea és a keleties virágillatok gazdag páráját.
22:00 Egy nap Indiában
Indiába kalauzolva a szaunázó vendégeket, markáns-fűszeres illatkompozíciókkal nyitjuk meg érzékeinket, majd félidőben tápláló fahéjas gyömbérkrémmel kényeztetjük bőrünket.
22:45 A Himalája tetején
A bátrak próbája következik igen intenzív hőhatással és sok-sok hidegrázással a Himalája hűvösét és erejét megidézve.”

Tervezettől annyi eltérés volt, hogy a 2. részt Hajni tartotta. Itt jegyezném meg, hogy a mesternek is van mit tanulnia, hiszen Hajnitól személyes elmondása alapján megtudtam, hogy egyébként tűzzsonglőrként is igen aktívan tevékenykedik (sok egyéb más kreatív és aktív tevékenysége mellett), így olyan legyezés technikát láthattunk tőle, hogy igencsak tátva maradt a szánk, de még Líviának is. Így bátran merem állítani, hogy ha miden jól egy, s Hajni is úgy akarj, akár a következő igen nagy hírnévre tehető jövendőbeli szauna mestert tisztelhetjük személyében. Sok sikert kívánok ez úton is neked mindehhez!

Vissza kanyarodva estünkhöz volt még kitérő hiszen a 3. etapot a gőzben tartotta Lívi nekünk, számomra első gőzös bemutatóját élvezhettem nagy örömömre. Több ilyen programra is lenne igény szerintem, már ahol ez kivitelezhető.
A jeges őrület igazán jól sikerült szerencsénkre a kabinban élvezhettük a jeges vizes nyakon öntést.

Nagyon jól telt az este, 1-2 kellemetlenséget leszámítva. Mindenki kellően kifáradva tért haza.

Személyes véleményem, észrevételem, hogy a hely (life1) kissé felülreprezentálja magát a szolgáltatásaival ellentétben. Egyébként, ha pár dologra kissé több figyelmet fordítanak a jövőben még egészen kiváló szaunás eseményeket is lehetne itt rendezni!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld - Budapest - Ruszkabányai Gitta & Kiss Zsolt

AquaworldBudapest – Ruszkabányai Gitta & Kiss Zsolt

Hétvégém zsúfoltnak ígérkezett, a hetem nem szerettem volna szaunázás nélkül tölteni, így felkerekedtem, s látogatásom tettem, az Aquaworldben. Péntek fürdőruhamentes, naturista, melyre a pénztárnál is felhívják a figyelmet (gondolom, ha csak szauna jegyet vesz az ember…:)), ami jó szerintem, így nem lesz meglepetés… Megjegyzem a szauna világban nem igazán tartották be a fürdőruha mentességet, eléggé vegyesen voltak az emberek, szerencsére a felöntéseket szigorúan vették. :)

Ruszkabányai Gitta és Kiss Zsolt tartották a ceremóniákat, még egyik mesterhez sem volt szerencsém, így mindkettőjükére váltottam jegyet…:) Gitta jó hangulatot teremtett a felöntéseken, zenés táncos műsorral szórakoztatta a közönséget, Zsolt inkább a technikára fektette a hangsúlyt, a közönség itt is jól érezte magát. Mindkét mestert kellő képen tájékoztatta az újonnan érkezett szauna szüzeket.

Megtudtam, hogy a péntekek a közeljövőben dupla felöntésekkel mennek, nagy az érdeklődés, a vendégeknek is így kényelmesebb. Szellősebben is tudtunk ülni így a kamrákban.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda - Budapest

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Budapest

Vasárnap délutáni sziesztámat úgy gondoltam teszteléssel töltöm. :) Így január 1-ére tervezett programom (telt ház miatt meghiúsult), most pótolom, s meglátogattam a Rudas újonnan átadott Wellness és Szauna világát. E hó végéig bizonyos típusú jegy vásárlása mellé, a szauna belépő díjmentesen jár. Wellnessről nem beszélnék, ez nem az a fórum, de szép, igényes és tiszta, 2 nagyobb és 2 kisebb medencével. Plusz egy egyedülálló, „panoráma jakuzzival” rendelkezik, melyet sajnos nem volt szerencsém kipróbálni, garanciális javításokat végeztek rajta… Így ezért még mindenképpen visszamegyek, át akarom élni azt az élményt amit a medence nyújtani tud.

Szauna világ, mint írtam, most még díjmentes bizonyos jegyekhez, mert tesztüzem van. Szépen igényesen kialakítottak a terek, kissé keszekusza az elrendezés, de könnyen ki lehet igazodni rajta. A részlegbe lépve van egy információs pult, ahol 1 főnek 1 lepedő jár díjmentesen az ott-tartózkodása idejére, ez szimpatikus. Kis tájékoztatást kértem, hogy mi hogyan működik, ezt maximálisan kulturált formában meg is kaptam. Sajnos ami nagy szívfájdalmam, hogy fürdőruhás. Így ennek tudatában gyorsan körbejártam, ültem a kamrákat helyiségeket. :) Infópulttól jobbra van egy szekció, mely a finn kamrát (kb. 90C, kb. 30-35 fő befogadására alkalmas, szinteltolásos kialakítású, 2 kályhás (megjegyzem nem értek hozzá, de laikusként is feltűnt, hogy igen kevés, mondhatni nem éppen a bel térhez méretezett mennyiségű követ tartalmaz)), a bejárat mellett található egy „só tartó”, melyről sőt lehet venni, mellyel dörzsölhetjük magunkat. Itt van még egy aroma szauna, mely kb. 60-70 fokon ment, ide 10 fő tud talán beférni. Ezen helyiségben van még elhelyezve a gőzkabin (bejárata mellett fertőtlenített ülőkét (gumipárnát) tudunk magunkhoz venni, s erre ülni bent), mely számomra nagyon megnyerő volt, bent egy termálvízből kialakított csobogó is helyet kapott mely vízesésként van lehelyezve bent az egyik falon. 2 hideg vizes slag is van bent, hűtés céljára gondolom én…. Ahonnan mindezt a 3 helyiséget el tudjuk érni található 2 db zuhanyzó, s egy jégadagoló is. Innen az info pulthoz visszatérve vele szemben egy merülő, mely igen hideg 10-15 fokos, tovább haladva az élményzuhany, mely startgombra indul, 3 állomással rendelkezik, különösebb élményt számomra nem nyújtott.

Néhány lépcsőt lefelé megtéve, s balos 90 fokos kanyart követően egy viszonylag nagy belterű helyiségbe érkezve találjuk magunkat. A só kabint (8 szék volt betéve, így maximálisan 8 fő tud bent tartózkodni) és egy hőlégkamrát (erre még nem tudtam rájönni, hogy milyen célt szolgál egy ilyen kabin, ha minden igaz egy a budapesti fürdők egyedi sajátságos megoldása, vagy van más lélektani, jótékony hatása, aki tudja, szívesen veszem a felvilágosítást), mely szintén impozáns, jó nagy, kb. 35-40 fő befogadására alkalmas a maga 60C-ával igen kellemes volt. Itt is ezen a területen 2 zuhanyzó kapott helyet. némi lépcsőzést és labirintusra emlékeztető balra-jobbra-jobbra-balra manővert követően az uszoda felső lelátójára keveredtünk, mely pihenő területnek volt dedikálva. Itt ágyakon tudjuk pihentetni izzadságtól elfáradt szervezetünk, s a lábfejünkön túl kitekintve az ablakokon az Erzsébet híd és a Pesti oldal impozáns látképe terül el, ami valóban nyugtató és pihentető hatást gyakorol ránk.

Zanzásítva, igényes, szépen kialakított helyiségek, kabinok találhatóak.
Felöntésekre nem hiszem, hogy alkalmas kályhákkal, a kamrák, nem feltétlen alkalmas kialakítással készültek el.
Sajnálatos mikor egy-egy beruházás nem szakmai szempontok szerint valósul meg. Bízom benne, hogy fürdőink előbb utóbb nyugati kultúrákhoz hasonló szabályok bevezetésére fognak törekedni a szauna részlegeikben. Hiszen a vendégkörét elnézve, úgy kb. a 80% külföldi azon túl is azon kultúrákból érkező, ahol meglepő a fürdőruha alkalmazása a szauna területén.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Gasztro Szauna Est - Lívia Szaunamester

Hotel Agro - Normafa - Gasztro Szauna Est Lívia Szaunamester


Úgy alakult, hogy Hertelendet ki kell hagynom, az még nem azt jelentette, hogy szaunázás nélkül marad a 7végém…:) Körbenéztem, milyen lehetőségek vannak Budapest és vonzáskörzetében, s a gyomromra is gondolván Lívia gasztro estjére esett a választásom.


Líviát nem kell bemutatnom, a hangulat nála mindig a toppon van, Ő nem a relaxációs felöntéseiről híres. Minden felöntés egyedi egyedülálló, és megismételhetetlen, amiket ő tart. 4 felöntés, 4 féle kulináris élmény…:) Első menet egy nem éppen szokásos bemelegítő volt. Felhevített minket,”leitatott” vörösborral (nem vagyok boros, de nagyon finom volt, még ízlett is :)), majd kaptunk kis falatkákat, amivel fojtottuk a bor hatásait…:) Következett a fűszeres bőrradír, melyet követően kissé „grillcsirkéknek” érezhettük magunkat, a kamrából kiérkezve egy kedves kis fasírt-süni várt minket. A 3. kör kellemes avokádós kence volt, melyet pizzával kísértünk. :) 4. a jeges-meggyes felöntés megrázta a társaságot, felborzolt minden kedélyt. :) Természetesen a meggyes kókuszos desszert megkoronázta a kulináris élményeinket.


Líviától megtudta a közönség, hogy minden bizonnyal egyszeri és megismételhetetlen estjén vettünk részt, állítása szerint „soha többé nem lesz ilyen est”. Azt hogy miért, ahogy szokták mondani, „ami az esten történt az ott is marad…” :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Sauna tour de France - Lívia szaunamester

Hotel Agro - Normafa - Sauna tour de France -  Lívia szaunamester


Hétvégén volt szerencsém ismét szaunázni. Igaz múlt héten is szombaton jártam erre (akkor helyettesítés volt 2 debreceni hölgy Ibolya és Noémi lecsapásait élvezhettük), de gondoltam most megnézem Lívit a jól megszokott helyén. Eddig nála péntekenként voltam, akkor igen nagy létszámmal, mondhatni teleházasak voltak, most kellemesen el tudtunk férni, kérdeztem is, hogy ez jellemző-e, de állítása szerint most még sokan is voltunk(11-12), így nagy valószínűséggel a szombatokra át fogok nyargalni…:) Nagy meglepetés a szaunában nem ért, Lívitől a jól megszokott tüzes forróság, vidám jó hangulat nem maradt el most sem. Sorozatos szauna orgazmusok, a programok pedig a képen található. Hiba nem volt az estében!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Tulip Inn Budapest Millenium*** - Budapest - Szaunamester Endre

Tulip Inn Budapest Millenium*** - Budapest - Szaunamester Endre

Kicsit megcsúszva, de még mindig aktív élményeim szeretném megosztani veletek. Vasárnap 1-én enyhe másnaposságom leküzdésére Endre last minute ajánlatára némi hezitálással, de rácsaptam. :) Tőle jól megszokott profizmussal, családias hangulban telt el a 3 felöntés, a végére a már már országos hírre szert tett 100 C fölötti kabinban sikerült SOKK-jait átélni! :) Csak ajánlani tudom! Aki ismeri az tudja, aki nem annak meg kell ismernie! :)

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Lívia szaunamester

Hotel Agro - Normafa - Lívia szaunamester

Tegnap (2014.05.30), pénteken hosszú idő kihagyását követően volt szerencsém végre hódolni a szenvedélyemnek. Választásom Líviára és a rezidenciájára, Normafára esett. Ígéretesnek tűnt az előadás, „Viva La Barcelona” névre hallgatott. Kíváncsivá tett, hiszen nekem még nem adatott meg, hogy ott járjak, ám az estét követően feltétlen látogatásomat fogom ott tenni. A 4 felvonásos darab első „bemelegítő” darabján máris meglepetéssel szolgált, pohár sangriával lepett meg minket. A második és harmadik részben is Líviától elvárt különleges „kence-ficék” jöttek mentek. Számomra mindig is a jeges a legizgalmasabb és „megrázóbb” hiszen a jeges nyakon öntésnél bent a szaunában nincsen párja, s sajnos nagyon kevés helyen alkalmazzák. Livia a tőle megszokott egyedi ruhakölteményeiben vonult fel, a lecsapásai utánozhatatlanok, az estjei megismételhetetlenek. Aki lemaradt az kimaradt! Éljenek a Tollasozó Strandoló Férfiak! :)

0 Tovább

Tulip Inn Budapest Millenium*** - Budapest - Szaunamester Endre

Tulip Inn Budapest Millenium*** - BudapestSzaunamester Endre

Hosszú ideje tervezett látogatást sikerült megvalósítanom a tegnapi nap folyamán, Endre új székhelyére delegáltam magam. :) Maga a wellness részleg a szálloda részét képezi, de jelenleg Endre ott a minden6ó! :) Várakozásaimat felülmúlta a helyiség, igazán hangulatos, olyan családias jellege van az egésznek. Felszerelés; egy masszázs szoba, egy 4 fős jakuzzi és maga a szauna kamra, ami maximum 5 nagy duzzogva 6 fő tud kényelmesen elférni. 3 menetes kikapcsolódás első része 90 C környékén indult, s valóban nem LEGENDA nála, a 3. futamra 110 C-ra kúszott a hőmérséklet. A személyes ventillációt itt valóban megkapja az ember, akár többször is! A helyes szaunázási kultúra betartása úgy vélem itt evidens, ez nem kérdés!

Endre vendégszeretetében most sem csalódtam, a családias légkör számomra vonzóvá, s szerethetővé tette a helyet! Aki ismeri, s még nem járt nála, annak kötelező, aki nem ismeri, annak erősen javallott! :) Én még biztosan megyek!

0 Tovább

Aquaworld - Budapest - Szaunázók Hétvégéje

Aquaworld - Budapest - Szaunázók Hétvégéje

Január 19-én Aquaword Szaunázók 7végéjét látogattuk meg. Sajnos a szauna részleg maga fürdőruhás volt, így csak a szeánszokon kellett fürdőruhamentesen lenni. Kicsit furcsán is néztek az emberek, mikor hömpölyögtünk ki a kabinból. Déltől óránként voltak a felöntések, egészen este 8-ig. 3x3-as csoportokban váltották a mesterek 1mást. Mi 13 órára érkeztünk meg, 2 felöntést Detrich Bertlantól kaptunk, melyet Ruszkabányai Gitta követett 2 szeánsz a szaunában az utolsót pedig a gőzben tartotta. Úgy vélem gyakrabban kellene ilyen „tanító” hétvégéket tartani, sajnos van hova fejlődnünk, nagyon szimpatikus kezdeményezés!

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Lívia szaunamester

Hotel Agro - Normafa - Lívia szaunamester - Szabó Zoli

Sziasztok,

tegnap volt szerencsém a Normafára a Hotel Agroba ellátogatni egy péntek 13. borzongásra. Livia szaunamester található itt péntekenként legtöbbször, így volt ez most is. Livia nagyszerű felöntéseket, szó szoros értelmében show-kat tart.

0 Tovább

SaunaTours - SzaunaTúrák

blogavatar

Kis hazánk határain belül és a nagyvilágban megélt, átélt szaunás élményeim gyűjteménye.

Címkefelhő

élmény (51),2015 (33),Budapest (17),2014 (14),Szolári Zsolt (12),2016 (11),Zelenák János (9),Szentendre (9),Lívia Szaunamester (9),Aquaworld (8),Végh Sándor (8),Végh Tímea (7),Szabó Zoli (7),V8 (6),verseny (6),Dombó Diána (6),normafa (6),Decsi Bálint (5),Bakancslista (5),Gujka Ferenc (5),Szaunamester Endre (5),Bagó Gábor (5),Vizes Nyolcas Wellness (5),tapasztalat (5),Hotel Agro (5),Szi-Benedek Zsolt (5),Szaunamester Délipart (4),Skita Péter (4),Aquaticum (4),Baráth Péter (4),Borbély Nauzika (4),Kocsis Ibolya (4),Farkas Evelin (4),debrecen (4),Tamás „the Celtic” (4),Papp Fédra (4),Orbán Noémi (4),Németh Miklós Donát (4),Aqualand (3),Sauna Party (3),Debreceni Wellness és Szauna Club (3),Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (3),Peringer Tibor (3),Lukács Fürdő (3),Czifra Dávid (3),Aufguss Masters Hungary (3),Sauna Team Debrecen (3),Csaba Tünde (3),Szaunamester Gábor (3),Szép Boglárka (3),Belley Attila (3),Ráckeve (3),Tulip Inn Budapest Millenium*** (3),Ruszkabányai Gitta (3),Mészáros Péter (3),Szabó Zoltán (3),Neumayer Krisztina (3),cikk (2),Magyarhertelend (2),Ausztria (2),Kiss Anita (2),Vonyarcvashegy (2),AufgussWM (2),Ótott-Kovács Szabolcs (2),M.O.S.T. (2),V8Wellness (2),Dikó Szaunamester Masszőr (2),Boján Ádám (2),Becsei Péter (2),Juhász Sanyi (2),Székesfehérvár (2),v8 (2),Páldesz Ildikó (2),Tamás „the Celtic” szaunamester (2),Szaunamester Vilmos (2),Egerszalók (2),Hertelendi Szaunamester Team (2),Mudri Nikolett (2),Herman Melitta (2),2013 (2),Simon Tamás. (2),Tamas "the Celtic" szaunamester (2),BGYH (2),gondolat (2),Vizes Nyolcas (2),Egri Csaba (2),magyarhertelend (2),Hotel Lycium (2),Sauna WM (2),Budapes (2),Fáskerti Rita (2),Magyarhertelendi Termálfürdő (2),Zsebedics Tibor (2),Galyas Tamás (2),Varga Anita (2),Bajnokság (1),Szanamester Bajnokság (1),Liptai Dóra Judit (1),SzaunaClub (1),Dankovits Zsuzsanna (1),sauna party (1),vélemény (1),Kisantal Márió (1),Zena beauty (1),hotel stáció (1),vizesnyolcas wellness (1),Hornyák Balázs (1),Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló (1),ráckeve (1),Miskolczi Sándor (1),Végh Timi (1),T. Géza (1),Gubucz Gábor (1),AquaLand (1),Afrika Est (1),Gyémánt Fürdő (1),Tatabánya (1),SzaunaMaraton Avató (1),szaunamesterbajnokság (1),bajnokság (1),Pemmer Attila (1), Lukács Fürdő (1),Rizsányi Zoltán (1),Végh Sanyi (1),Aquaticum Termál és Élményfürdő (1),VizesNyolcas (1),Debreceni Est (1),A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA (1),Sinka Bernadett (1),Durucz Krisztina (1),Debrecen (1),gondolatok (1),alapítás (1),Bagó Gábor   (1),Németh Donát Miklós (1),miért (1),saunafest (1),külföld (1),Prága (1),Aquapalace (1),hétfő (1),SaunaParty (1),Hévíz&környéke (1),Hollandia (1),Lay Pang Ong (1),Dánia (1),Tamás (1),Gabriëlla Willems (1),Miskolc (1),Monoszlané Borsi Ágnes (1),Mórahalom (1),Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor (1),Csehország (1),tudósítás (1),Bad Tatzmannsdorf‎ (1),AVITA Therme (1),Tarcsafürdő (1),szaunakultúra (1),Sonnentherme (1),Lutzmannsburg (1),Beló Attila (1),Zsebedics Maria (1),Vecsés (1),bakancslista (1),szomszédok (1),Magyar Szaunamesterek Első Országos Találkozója (1),V8 Wellness (1),Dr. Piczkó Katalin (1),Zoltai Erika (1),vendégélmény (1),Brigi (1),szomszéd (1),Nynke Smid (1),Fabian van Dijk (1),Tompek Attila (1),Árpád Fürdő (1),Mátra (1),Batthyány Kúria (1),Zalacsány (1),SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap (1),Lifestyle Hotel Mátra****superior (1),Boricseva Natalija (1),Németh Donát (1),Tamás "the Celtic" szaunamester (1),Csontos Kornélia (1),mezőkövesd (1),Galérius (1),Zsóry fürdő (1),szaunaclub (1),szaunanap (1),Újlengyel (1),Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő (1),Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness (1),balaton (1),bicikli (1),Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (1),Molnár Hajnalka (1),Menyhárt Gábor (1),első élmény (1),Life1 wellness (1),OXYGÉN Naphegy (1),Kovács Teodóra (1),Kántorné Betti (1),Kehidakustány (1),Erding (1),Zenit Hotel Balaton (1),Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** (1),Szabó Gyula (1),Therme Erding (1),Monoszlainé Bors Ágnes (1),Ballószög (1),Aranykor Wellness és Termálfürdő (1),Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1),Neumayer Krisztna (1),Kiss Zsolt (1),Seres Beáta (1),DajkaTamás (1),Akác-Tanya (1),Magyar Országos Szauna Túra (1),Magyarhetelendi Termálfürdő (1),Szauna Varázs (1),Detrich Bertlan (1),Monoszlai Ágnes (1),Szilágyi Péter (1),Ferencsik Gábor (1),Esztergom (1),Schupp Brigitta (1),Bugár Kinga (1),Durucz Kriszta (1),Gabriela Zymla (1),Böhm-Nagy Klaudia (1),Papp Anikó (1),Bartha Gábor (1),Szaunamesterek Páros Programja (1),Németország (1),El’Mighri Oijjdi (1),szaunazokhetvegeje (1),Molnár István (1),Aqua Sziget (1),Pap Renáta (1),budapest (1), Budapest (1),Herman Melitta (1),Illes Csaba (1),Zsiga József (1), Simon Judit (1),Balogh József (1),szaunáSOK (1),Simon Tamás (1),Horváth Szabolcs (1),Tompek Attila (1),Szilágyi Hajnalka (1),Varga Ramóna (1),Jencski Viktória (1),Szaunamester Bajnokság (1),Tamási (1),Szolga Balázs János (1),próbaüzem (1),Tamási Termálfürdő (1),Kocsis Zsolt (1)