Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fejlődés útján, Nemzetközi verseny itthon.

2016.06.30. - AufgussWM - V8Wellness - Szentendre - Borbély Nauzika, Dombó Diána, Kiss Anita, Bagó Gábor, Tamás "the Celtic", Decsi Bálint, Szi-Benedek Zsolt, Németh Miklós Donát, Ótott-Kovács Szabolcs

Hosszú szünet után sikerült újra szauna közelébe keverednem, bevallom töredelmesen már nagyon hiányzott. Ám nem csak úgy elmentem szaunázni, ha már újra, akkor bele a közepébe, a magyarországi AufgussWM válogatóra sikerült lemennem, teljes napot tölthettem ott, összesen 10 felöntés, 9 óra csak a szauna, pihenés, napozás, relax, jó volt…

0 Tovább

Egy kellemes, Mikulásos, munkás, szaunás szombat

2015.12.05. 13:00 - 01:30 - Székesfehérvár - Árpád Fürdő - Szaunamesterek Páros Programja - Szép Boglárka & Végh Tímea - Böhm-Nagy Klaudia & Németh Miklós Donát - Skita Péter & Végh Sándor - Farkas Evelin & Bagó Gábor - Papp Anikó & Neumayer Krisztina - Decsi Bálint & Bartha Gábor - Szép Boglárka & Skita Péter - Csaba Tünde & Papp Fédra - Kocsis Zsolt & Németh Miklós Donát - Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor

Szentendre - Vizes Nyolcas Wellness - SzaunaMaraton Avató - Dombó Diána - Szolári Zsolt - Zelenák János

Szombaton ismét verseny volt, így ismét mentem segédkezni a szervezőknek. Az Árpád Fürdőben még nem jártam, így kicsit nehézkesen, de oda sikerült találnom, nagyon hangulatos, labirintusos és szépen fel van újítva és karban is tartják. Látszik rajta a szerető gondoskodás. A múltkori versenyfordulón zsűrizhettem, így biztosra vettem most is így lesz, ezt rögtön az elején buktam, kiderült, most csak szaunamesterek és a vendégek szavazhatnak, a szervezők nem. :(

0 Tovább

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő - Egerszalók - Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő – Dombó Diána, Boldog Endre, Szolári Zsolt, Zelenák János és Czifra Dávid

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő- Egerszalók - Zsuzsi & Bálint SzaunaesküvőDombó Diána, Boldog Endre, Szolári Zsolt, Zelenák János és Czifra Dávid

Egészen 11 óráig még teljesen bizonytalan volt, hogy túrázom e vagy sem, végül természetesen mellette döntöttem. Iszonyosan kíváncsi voltam az egyedülálló esküvős programsorozatra, továbbá Egerszalókon még nem jártam, így bakancslistás helyet látogathattam meg.

15:00-ra meg is érkeztünk, ám a felöntésre még nem mentünk be, kicsit asszimilálódni akartam még…

A szauna világ 2 részre van osztva van egy benti fürdőruhás, s kinti 2 rönkszaunával fürdőruha mentes rész, mindkettő nagyon szépen, ízlésesen van kialakítva, zuhanyzókkal, merülő medencével, kint sok-sok pihenőággyal.

A szaunamesterek felváltva tartották a programokat, vicces lagzis, menyegzős, ceremóniás klisékkel, nagyon mókás, vicces hangulatban teltek. Jó volt ismét párban látni Diát&Zsolttal, Ők ketten egyek! J Endrét, akinek még a nagy szauna is kicsinek bizonyult, ám látszott rajta, a macskajaj ellenére,  hogy újra él a szaunában.

Zelenák Úrról sajnos lemaradtunk, ami késik, nem múlik…:)  Ám, az utolsó felöntésen a teljes szauna, vendégek, mestere táncra perdültek, kirúgtuk a szauna oldalát, így Zsuzsi & Bálint szaunás menyegzője nagyon jól sikerült.

Kis kitérő… 18 órákkor a helyi szaunamester Czifra Dávid tartott, a kin rekedt vendégek és a helyi törzsgárda számára egy „privát” felöntést. Orosz módszer szerint sok-sok párával, háromszor is szellőztetett, ami ránk is fért… J Nagyon jó volt, 2x is kirázott a hideg, nagyon tehetséges ügyes mester. Ami kicsit furcsa volt számomra, hogy az összes eddigi mester, akivel találkoztam első dolga volt, hogy letegeződjön, a szaunában ez lett az elfogadott szokás itthon, így kicsit furcsa volt, hogy magázó viszonyban tartotta a programot… Ám ez legyen a legnagyobb baja..:)

Igaz kicsit késve érkeztünk, viszont annál több élménnyel tudtunk távozni. Ez úton is Kívánok Sok Boldogságot a Szauna Párnak, még sok-sok közös szaunás (és természetesen más) élményt is!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld – Budapest – Dombó Diána

AquaworldBudapestDombó Diána

1,5 hetes elvonási tüneteim enyhítésére kalkuláltam, s úgy esett, hogy csak péntek megfelelő, hogy tudjak menni szaunába. Tudtam, ismét hosszú idő fog eltelni 90 C nélkül.

Nem gondoltam bejelentkezni előre, hiszen nyár van, ráadásul kánikula, közel a hőségriadó, így nem féltem, hogy helyszűkében lennénk. Jól is gondoltam, ám ami meglepett, lényegesen többen voltak mint reméltem, így jó érzéssel tölt el, hogy egyre többen járnak aktívan nyáron is, nem csak néhányan vagyunk f„elmeháborodottak”.

Itt 5 felöntés szokott lenni 17,18,19,20 és 20:45-ös kezdéssel, a középső a gőzben van. Szokásos menet, első egy „citromos” bőrtisztítós, a második egy „kókuszos-sós” dörzsölés volt, a gőzben „kókuszos-cukros-barackos” dörzsölős-táplálós, majd folytattuk az ápolást „gyömbéres-mézzel”, a végén a „jegesen” sok-sok jeget kaptunk, s végén az elmaradhatatlan nyakon öntést.

Szünetekben terülj-terülj asztalkm, gyümölcs, limonádé, csoki cukor, ropi, sok kedves szó.

Ami új volt számomra, hogy zsetonok helyett kis ízléses számozott fakorongokat kaptunk, végre nem kellett számon tartani, hogy melyik színű melyik felöntésre volt, azzal mindig bajban voltam. Továbbá a zuhanyzók, ha jól észleltem működtek! :)

A pénteki keménymag továbbra is megvan itt, nagyon szimpatikusak, Dia és a közönsége nagyon jól megértik egymást.

Új és hasznos infó, hogy a csütörtök – péntek egész nyáron menni leszenk ceremóniák!

Köszönöm az élményt!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

OXYGÉN Naphegy - Budapest - Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

OXYGÉN NaphegyBudapest – Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

Nekem is volt szerencsém az estén részt venni. Először, de tudom, hogy nem utoljára jártam az Oxigén naphegyi rezidenciáján, tény hogy kicsit borsos, de ha utánaszámolunk, nem is annyira, mint amennyire elsőnek tűnik. Nyugodtan merem állítani, hogy Budapest legszebb wellness részlege található itt, fel sem tudom sorolni, hány és mennyi fajta féle kabin lelhető itt. Van 2 medence, az egyik kb. 10mX4m-es úszó, s egy nagy pezsgőfürdős meleg vizes panorámás is. Van külön! naturista szauna világ, finn szaunával, infrakabinnal, gőzkabinnal, fény-és aromaterápiás szaunákkal van ellátva.

Maga az este számomra nagyon szerencsésen indult, tudtam, hogy szauna est lesz, mert jött tájékoztató, de szokásomhoz híven ignoráltam pár fontos információt, gondoltam, hasonló rendszer van min t az Aquaworldben, de NEM… Itt ELŐZETESEN regisztrálni kellett az estre és a programokra is, ám a szerencse mellém szegődött (itt először), a percepción mondtam nagy vidám hogy jöttem az estre, mire kérdezik, hogy;
- Milyen néven voltam regisztrálva...
- hmmm… Kellett? :)
- Igen.
- Ohh.. Van valamilyen megoldás, hogy be tudjak menni? - hátulról egy szintén kedves hölgy mondja, hogy;
- Lemondta egy pár, így szerencsém van, de csak 1 programra tudok csak bent bemenni, a legelsőre 20:40 barna karszalaggal.
- Szuper, ide vele! (titkon bízom benne, hogy a többire már bent megoldom valahogy a részvételt…:) Így is lett részletek később…:))

Megkaptam minden szükséges információt, kitöltöttem minden dokumentumot (Naphegy és Oxygén szúz voltam, így még járatlan a helyszínen).
Átöltözve felderítettem a terepet, mint már az elején írtam rengeted féle-fajta kényeztető kabin található a területen, mely maximálisan tiszta, exkluzív és az ár mögött valóban van szolgáltatás is!
Kanyarodjunk vissza az estre, felderítésem során kideült, hogy összesen 5 szaunában/gőzkamrában van közel egy időben szauna program tartva, összesen átlagban 4-4 kamránként.

Első, mint már tudtam 20:40 barna karszalag, meg is kerestem – Dimenziók –Égi csoda – Kovács Teodóra „előadására” ülhettem be legálisan. Relaxáló, misztikus, dimenziós volt, nekem bejött, pont olyan volt amilyennek az első felvonásnak lennie kellett…J
Ezt követően Gittához fordultam tanácsért, hogy mivel ilyen „szerencsétlen” voltam, hogy csak úgy beestem, van-e arra mód, hogy utolsóként, ha van még hely, akkor „potyautasként” beüljek 1-1 programra, s megnyugtató IGEN választ kaptam.
Így jött is a következő óra következő felöntése: Ruszkabányai Gitta és Szabó Gyula (5. szauna oscar nyertese, akinek itt is ez úton is gratulálok) – Kék mélység – (UV-s) programjuk. Ez a panoráma szaunában volt, melynek valóban impozáns a kilátása, magára a Budai várra tekint, így élvezhettük a páros felöntés előnyeit.
Ezt követő órában Borbély Nauzika – Biscaya – programját élvezhettem, hol rájöttem titkon, nagy valószínűséggel nem csak én vagyok az egyetlen „potyautas”, mint kiderült 1 el több kencét készített be mesterünk, ám még így is 1 „hivatalosan” regisztrált vendég nem kapott, így tutira összesen 3 an voltunk bent „illegitimitásban”… :)
Utolsó programra sikerült ismerős szaunamester programjára is bejutni, a Karib Tenger Kalózai előadást Dombó Diána és Szabó Gyula társaságában élvezhettük, volt rum, sör, banán, csak a papagáj hiányzott.

Az esten valóban kitettek magukért a mesterek, minden felöntést, limonádé, gyümölcstál kísérte, sok tematika, zene, jelmezt láthattunk.

Konzekvenciák:
- az estet inkább szauna-bemutatónak nevezném, a vendégek többsége (kb. 120 fő) nem volt gyakorlott szaunázó, ismerkedtek a lehetőségekkel, programokkal, mindössze max. 10 fő aki lehetett gyakorlott rutinos fan.
- a hely, a kabinok és az este is több felöntést és gyakoribb, akár időben eltolt programok is kivitelezhetőek lennének. Személy szerint egy ilyen 4-5 órás rendezvényen nem gondolom, hogy be kellene szabályozni a vendégeket, hogy csak maximum 4 felöntésen lehetsz bent.
- ami tetszett, bár kicsit túlkomplikált (ha 10 féle színű, mintájú karszalag nem volt, akkor 1sem), hogy csak regisztrálva lehet részt venni, így tutira van biztos helyed! (jelen esetben én nem vagyok mérvadó és követendő példa, nekem pusztán szerencsém volt, legközelebb tuti regisztrálok).

Panoráma szauna

Összességében megnyerte a tetszésem, a hely és az est, ha egy kellemes pihentető, relaxáló, nyugodt és elegáns élményre fogok vágyni, biztosan felkeresem a helyet és rendezvényt.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aranykor Wellness és Termálfürdő  - Ballószög - Kezdjük az évet vidáman, szaunázással! - Szolári Zsolt

Aranykor Wellness és Termálfürdő - Ballószög - Kezdjük az évet vidáman, szaunázással! - Szolári Zsolt

Jártam már a helyen, de akkor nem működött a kinti rönk szauna, sajnáltam is akkor mert egy nagy üvegablak is van rajta mely igen hangulatossá teszi a kis kunyhót. :) 

Örültem Zsolt kiírásának, hogy Diávalval együtt tartanak majd ott programokat, mint a régi szép időkben az Aquaworldben. :) Előzetesen tájékozódtam, illetve itt is lehetett olvasni, hogy vegyes a csapat, de ahogyan itt is már írták, a vendégek ahogyan folyamatosan tájékoztatva lettek, szépen lassan megszabadultak a fürdőruhától, volt vagy 8-10 felöntés, a kezdeti fele-fele felállásból a végére már csak vagy 1-2 vendég teste maradt izolálva... :) Mint megtudtam, Zsolt most ideiglenesen deportáltatta magát, így itthoni utolsó szauna programjain vehettem részt, aminek külön örültem.
A helyen nem tiltott a fürdőruhamentesség, de nem is kötelező, a szaunában a helyeket érkezési sorrend szerint tudjuk elfoglalni, ez néha kis fejfájást okozott, úgy vélem ez a közeljövőben biztosan rendeződni fog, rendszereződni. :)

Köszönöm, tartalmas emlékezetes nap volt, aki ott volt, biztosan jó élményekkel tért haza, várunk vissza Zsolt!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

SaunaTours - SzaunaTúrák

blogavatar

Kis hazánk határain belül és a nagyvilágban megélt, átélt szaunás élményeim gyűjteménye.

Címkefelhő

élmény (51),2015 (33),Budapest (17),2014 (14),Szolári Zsolt (12),2016 (11),Zelenák János (9),Szentendre (9),Lívia Szaunamester (9),Aquaworld (8),Végh Sándor (8),Végh Tímea (7),Szabó Zoli (7),V8 (6),verseny (6),Dombó Diána (6),normafa (6),Decsi Bálint (5),Bakancslista (5),Gujka Ferenc (5),Szaunamester Endre (5),Bagó Gábor (5),Vizes Nyolcas Wellness (5),tapasztalat (5),Hotel Agro (5),Szi-Benedek Zsolt (5),Szaunamester Délipart (4),Skita Péter (4),Aquaticum (4),Baráth Péter (4),Borbély Nauzika (4),Kocsis Ibolya (4),Farkas Evelin (4),debrecen (4),Tamás „the Celtic” (4),Papp Fédra (4),Orbán Noémi (4),Németh Miklós Donát (4),Aqualand (3),Sauna Party (3),Debreceni Wellness és Szauna Club (3),Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (3),Peringer Tibor (3),Lukács Fürdő (3),Czifra Dávid (3),Aufguss Masters Hungary (3),Sauna Team Debrecen (3),Csaba Tünde (3),Szaunamester Gábor (3),Szép Boglárka (3),Belley Attila (3),Ráckeve (3),Tulip Inn Budapest Millenium*** (3),Ruszkabányai Gitta (3),Mészáros Péter (3),Szabó Zoltán (3),Neumayer Krisztina (3),cikk (2),Magyarhertelend (2),Ausztria (2),Kiss Anita (2),Vonyarcvashegy (2),AufgussWM (2),Ótott-Kovács Szabolcs (2),M.O.S.T. (2),V8Wellness (2),Dikó Szaunamester Masszőr (2),Boján Ádám (2),Becsei Péter (2),Juhász Sanyi (2),Székesfehérvár (2),v8 (2),Páldesz Ildikó (2),Tamás „the Celtic” szaunamester (2),Szaunamester Vilmos (2),Egerszalók (2),Hertelendi Szaunamester Team (2),Mudri Nikolett (2),Herman Melitta (2),2013 (2),Simon Tamás. (2),Tamas "the Celtic" szaunamester (2),BGYH (2),gondolat (2),Vizes Nyolcas (2),Egri Csaba (2),magyarhertelend (2),Hotel Lycium (2),Sauna WM (2),Budapes (2),Fáskerti Rita (2),Magyarhertelendi Termálfürdő (2),Zsebedics Tibor (2),Galyas Tamás (2),Varga Anita (2),Bajnokság (1),Szanamester Bajnokság (1),Liptai Dóra Judit (1),SzaunaClub (1),Dankovits Zsuzsanna (1),sauna party (1),vélemény (1),Kisantal Márió (1),Zena beauty (1),hotel stáció (1),vizesnyolcas wellness (1),Hornyák Balázs (1),Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló (1),ráckeve (1),Miskolczi Sándor (1),Végh Timi (1),T. Géza (1),Gubucz Gábor (1),AquaLand (1),Afrika Est (1),Gyémánt Fürdő (1),Tatabánya (1),SzaunaMaraton Avató (1),szaunamesterbajnokság (1),bajnokság (1),Pemmer Attila (1), Lukács Fürdő (1),Rizsányi Zoltán (1),Végh Sanyi (1),Aquaticum Termál és Élményfürdő (1),VizesNyolcas (1),Debreceni Est (1),A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA (1),Sinka Bernadett (1),Durucz Krisztina (1),Debrecen (1),gondolatok (1),alapítás (1),Bagó Gábor   (1),Németh Donát Miklós (1),miért (1),saunafest (1),külföld (1),Prága (1),Aquapalace (1),hétfő (1),SaunaParty (1),Hévíz&környéke (1),Hollandia (1),Lay Pang Ong (1),Dánia (1),Tamás (1),Gabriëlla Willems (1),Miskolc (1),Monoszlané Borsi Ágnes (1),Mórahalom (1),Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor (1),Csehország (1),tudósítás (1),Bad Tatzmannsdorf‎ (1),AVITA Therme (1),Tarcsafürdő (1),szaunakultúra (1),Sonnentherme (1),Lutzmannsburg (1),Beló Attila (1),Zsebedics Maria (1),Vecsés (1),bakancslista (1),szomszédok (1),Magyar Szaunamesterek Első Országos Találkozója (1),V8 Wellness (1),Dr. Piczkó Katalin (1),Zoltai Erika (1),vendégélmény (1),Brigi (1),szomszéd (1),Nynke Smid (1),Fabian van Dijk (1),Tompek Attila (1),Árpád Fürdő (1),Mátra (1),Batthyány Kúria (1),Zalacsány (1),SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap (1),Lifestyle Hotel Mátra****superior (1),Boricseva Natalija (1),Németh Donát (1),Tamás "the Celtic" szaunamester (1),Csontos Kornélia (1),mezőkövesd (1),Galérius (1),Zsóry fürdő (1),szaunaclub (1),szaunanap (1),Újlengyel (1),Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő (1),Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness (1),balaton (1),bicikli (1),Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (1),Molnár Hajnalka (1),Menyhárt Gábor (1),első élmény (1),Life1 wellness (1),OXYGÉN Naphegy (1),Kovács Teodóra (1),Kántorné Betti (1),Kehidakustány (1),Erding (1),Zenit Hotel Balaton (1),Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** (1),Szabó Gyula (1),Therme Erding (1),Monoszlainé Bors Ágnes (1),Ballószög (1),Aranykor Wellness és Termálfürdő (1),Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1),Neumayer Krisztna (1),Kiss Zsolt (1),Seres Beáta (1),DajkaTamás (1),Akác-Tanya (1),Magyar Országos Szauna Túra (1),Magyarhetelendi Termálfürdő (1),Szauna Varázs (1),Detrich Bertlan (1),Monoszlai Ágnes (1),Szilágyi Péter (1),Ferencsik Gábor (1),Esztergom (1),Schupp Brigitta (1),Bugár Kinga (1),Durucz Kriszta (1),Gabriela Zymla (1),Böhm-Nagy Klaudia (1),Papp Anikó (1),Bartha Gábor (1),Szaunamesterek Páros Programja (1),Németország (1),El’Mighri Oijjdi (1),szaunazokhetvegeje (1),Molnár István (1),Aqua Sziget (1),Pap Renáta (1),budapest (1), Budapest (1),Herman Melitta (1),Illes Csaba (1),Zsiga József (1), Simon Judit (1),Balogh József (1),szaunáSOK (1),Simon Tamás (1),Horváth Szabolcs (1),Tompek Attila (1),Szilágyi Hajnalka (1),Varga Ramóna (1),Jencski Viktória (1),Szaunamester Bajnokság (1),Tamási (1),Szolga Balázs János (1),próbaüzem (1),Tamási Termálfürdő (1),Kocsis Zsolt (1)