Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Afrika Este, avagy a "hétköznapi" szaunaavató

2015.12.29. 20:00-12:00 - AquaLand - Ráckeve - Afrika Est - Galyas Tamás, Pemmer Attila, Gujka Ferenc

Ráckevét nem kell szerintem bemutatni, szaunás berkekben igen ismert, nekem is egyik kedvenc helyeim közé tartozik, a vitálzónája nagyon hangulatos, barátságos, családias, 2 benti szauna 8 és 14 fős, és egy 6 fős gőzkamrája van, tepidáriummal ellátva.

0 Tovább

Karácsony utáni méregtelenítős szaunaest

2015.12.27. 20:00-24:00 - Tatabánya - Gyémánt Fürdő - R. Vilmos (Pomáz) - T. Géza (Esztergom) - Gubucz Gábor (Tatabánya (helyi erő) - Meglepetés: Szolári Zsolt

Hol volt hol nem volt, karácsony után jóllakva, kigömbölyödve 27-e reggelén úgy keltem, hogy menni kellene már valamerre szaunázni, így jött az elvetemült ötlet, hogy megnézem a tatabányai fürdőt, hiszen arra még nem jártam, s estére valamilyen szaunás rendezvény is lesz arra, az az pontosabban naturista szaunaest.

0 Tovább

Egy kellemes, Mikulásos, munkás, szaunás szombat

2015.12.05. 13:00 - 01:30 - Székesfehérvár - Árpád Fürdő - Szaunamesterek Páros Programja - Szép Boglárka & Végh Tímea - Böhm-Nagy Klaudia & Németh Miklós Donát - Skita Péter & Végh Sándor - Farkas Evelin & Bagó Gábor - Papp Anikó & Neumayer Krisztina - Decsi Bálint & Bartha Gábor - Szép Boglárka & Skita Péter - Csaba Tünde & Papp Fédra - Kocsis Zsolt & Németh Miklós Donát - Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor

Szentendre - Vizes Nyolcas Wellness - SzaunaMaraton Avató - Dombó Diána - Szolári Zsolt - Zelenák János

Szombaton ismét verseny volt, így ismét mentem segédkezni a szervezőknek. Az Árpád Fürdőben még nem jártam, így kicsit nehézkesen, de oda sikerült találnom, nagyon hangulatos, labirintusos és szépen fel van újítva és karban is tartják. Látszik rajta a szerető gondoskodás. A múltkori versenyfordulón zsűrizhettem, így biztosra vettem most is így lesz, ezt rögtön az elején buktam, kiderült, most csak szaunamesterek és a vendégek szavazhatnak, a szervezők nem. :(

0 Tovább

Egy nap, a magyar szauna Mennyországában….

2015.11.14. 11:00 - … - Magyarhetelendi Termálfürdő - Magyarhertelend - Szauna Varázs - Hertelendi Szaunamester Team - Fáskerti Rita, Monoszlai Ágnes, Durucz Kriszta, Csaba Tünde, Farkas Evelin, Papp Fédra, Bagó Gábor - Gabriela Zymla (Lengyelország) és El'Mighri Oijjdi (Ausztria). Páldesz Ildikó, Végh Tímea, Végh Sándor, Molnár István, Szolári Zsolt, Zelenák János, Baráth Péter és Szabó Zoltán

11 előtt nem sokkal érkeztünk meg a tett helyszínére, ahol fel is vettem első körben 9 szaunajegyem, majd ezt még 4-gyel fejeltem meg a nap folyamán. Izgalommal vártam a napot, mivel nem csak egy rendezvény volt, hanem "A" szaunaavatója is egyben, amit ünnepélyes keretek között avattak fel, nemzeti színű zászlóátvágással, úgy ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

0 Tovább

Szaunamester Bajnokság, kicsit másképpen mint eddig...

2015.11.07. 11:00 - Tamási Termálfürdő - Tamási - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - 2. forduló - Szilágyi Hajnalka, Neumayer Krisztina, Varga Ramóna, Jencski Viktória, Pap Renáta, Baráth Péter, Mészáros Péter, Németh Miklós Donát, Decsi Bálint, Czifra Dávid, Boján Ádám, Ferencsik Gábor, Szilágyi Péter

Már a szezon elején, amikor kihirdették a napokat bevéstem mindet, hogy tudjam, mikor, hol, mi van…:)

Naptáramba piros betűkkel, kiemelve be volt írva, hogy ide menni kell, még nem voltam a helyszínen, s kíváncsi voltam rá.

0 Tovább

HighTech próbaüzem 1.0

2015.11.01. 16:00 - Vizes Nyolcas Wellness - Szentendre - Próbaüzem 1.0 -Szolári Zsolt, Zelenák János, Szolga Balázs János, Szaunamester Vilmos

Szombaton napközben jött egy zárt körben elküldött meghívó, melyben szeretettel invitáltak Szentendrére a Vizes Nyolcas új szaunájának első nem hivatalos, nyilvános próbaüzemére, melyet ez úton is köszönök Szolári Zsoltnak.

0 Tovább

Ismét vasárnap…

2015.10.25. Vasárnap 15:00 - Aquaword - Budapest - Szaunameser Gábor

Egy nehéz szombati nap levezetése képpen szaunázni indultam, mint már korábbi bejegyzésemben írtam, "Vasárnap, Gábor Nap", így nem volt kérdés, hogy hova megyek relaxálni. Így most posztom Gábor szuper teljesítményét nem forszírozná túlzottan, elég annyit tudni, hogy neki versenyekre kellene járnia, rajongókat toboroznia!

0 Tovább

Végre valami új, végre valami szokatlan, végre Budapesten is… Sauna Party start

2015.09.25. péntek 20:00-02:00 - Lukács FürdőBudapestSauna PartyHerman MelittaBecsei PéterPeringer TiborTamás „the Celtic” Zsiga József

Várakozással teli napok voltak mielőtt látogatásom tette a Lukácsba, nagyon kíváncsi voltam milyen lesz, hogy fog telni az első Sauna Party. Nagyon örültem annak mikor megláttam az eseményt, hogy lesz ilyen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. gondozásban lévő fürdő egyikében (zárójelesen jegyzem meg, hogy a budapesti fürdők közül számomra kedvenc fürdőm), mivel tudjuk, sajnos köztudott a szaunások világában, hogy eme neves intézmény a helyes és egészséges szauna kultúra még csak közelében se jár. Így meglepetten, örömmel fogadtam a kezdeményezést, így biztos volt, hogy megyek, bármi történik is péntek este…:)

20:00 előtt pár perccel érkeztünk, gyors átöltözés és irány a szaunavilág, regisztrációs pult. Sajnos hibát követtem el, már előzőleg összeállíthattam volna egy programtervet, hogy kihez mikor akarok beülni, így a helyszínen, a nagy tumultusban kellett halászni… Sebaj, annyit tudtunk, hogy 22 körül valami lightosabb kell, mert akkor még csatlakozott hozzánk egy kedves hölgy vendég/barátunk.

Végül 20:30 kor kezdtük meg a „szaunaturánk” a Lukács fürdőben….

Kis kitérő, a fürdő szauna részlegének bemutatása….

Jelen estre mindössze 5.000 jó magyar forintért tudunk bejönni, ami akár az összes 32 felöntésre feljogosított minket, hogy részt vehessünk az eseményen.  Ha számolok, akkor 1 ceremónia ára így pontosan 156,25 Ft-ba kerül, ami valljuk be, nagyon jó…J

A szauna részlegbe érkezve a regisztrációs/információs pultba ütköztünk. Ezzel srégen szemben van a jeges vizes merülő, ami igen jól le tudja hűteni az embert. A kabinok két emeleten vannak szétosztva, itt lent a földszinten található egy sós 30-40 fokos kamra, gőzkamra és hátrébb a tepidárium a jégkunyhóval. Az emeleten van 2 szauna, az egyik a naturista részlegen található, innen még a fenti erkélyre is ki lehet menni, jó megoldás a fokozatos lehűlésre… Itt a fenti 2 kamrában, s a lenti 2 helyiségben is voltak felöntések. Volt hogy ütközött program , de volt hogy nem. A szaunavilágban, a fürdő zárásáig 22:00-ig csak itt volt szaunázás, majd 22-től a 30 fős (valójában olyan maximum 20-25 fős) nagy szauna is beindult a wellness részlegen.

Visszakanyarodva… Sikerült mindegyik szaunamester ceremóniájára, vagy így vagy úgy de bejutnom,  jó társaság jött össze az estre. A szervezőkkel sokat beszéltem, megtudtam tőlük, hogy 4 állandó stábtag van és lesz a jövőben, s minden egyes estnek lesz egy vendég szaunamestere kis hazánkból. Most  Zsiga József volt a sztárfellépő, akivel jómagam is először találkoztam, de bízom benne nem utoljára. Tőle egy „viking harcos", a 8. sz-ból előadást, amivel a WM-re kvalifikálta magát és egy „gyári melós” napját bemutató darabot láthattunk, mindkettő remek volt, nagyon tetszett. A helyi szaunamesterek Melitta és Péter technikái is szuperek. Tibi és Tamás az est kiötlőitől is remek felöntéseket kaptunk. Hajnali 2-ig volt meghirdetve, én addigra természetesen „kidőltem”, de egy keménymag továbbra is ott maradt, hogy a totál vége mikor ért azt már számomra örök rejtély marad.

Az estről szubjektív véleményem…. Első ilyen esten, vehettünk részt a vendégekkel, ez volt a nyitó nap. A programok már az elején csúsztak, de úgy vélem, ahol 4-5 helyszín volt és első alkalommal rendeznek ekkora volumenben felöntéseket ott ez még bőven belefér. A vendégek nem zúgolódtak, sőt, még úgy észleltem mindenki egytől-egyig nagyon jól érezte magát. Lehet első alkalomra, a sok felöntéssel kicsit a csapat túlvállalta magát, de biztos vagyok benne, levonták a tanulságokat.

Nagyon tetszett az, hogy a kiírásokban fel volt tüntetve a program erőssége és új, jó kezdeményezés, hogy „adj egy 5öst” a szaunamesternek kijövet, ha tetszett a program.

Nagyon jó és szimpatikus kezdeményezés, én csak bíztatni tudom a rendezőket és támogatni őket arról, hogy minél szélesebb körben kell az eseményt eljuttatni, vinni a hírét minél messzebbre, minél több embernek.

Csak így tovább! Sok sikert kívánok a csapatnak!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több...szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

SzaunaClub Évindító SzaunaNap

2015.09.19 - M.O.S.T.  - Újlengyel - Akác-Tanya - SzaunaClub Évindító - Dikó Szaunamester Masszőr - Szaunamester Délipart - Szabó Zoli - Szolári Zsolt

Borús, hűvös, esős napra virradtam, kicsit aggódtam, a borús, hűvös nem zavart inkább az eső mait. Időben indultam, mindenki előtt meg akartam érkezni, jó vendéglátóhoz méltón személyesen akartam fogadni mindenkit. Sikerült, 10:50-re megérkeznünk. Leérve már szikrázó napsütés fogadott, igazán szép késő őszi nap kerekedett belőle. A „házinéni” Eszter körbevezetett a faházakban és a rönkházban, amit sikerült foglalni a csapatnak. Nem sokkal ezután Dikó, Bernadett, István és Zoli is befutottak, teljes felszereléssel, ezt követően lassan szállingózni kezdett a csipet csapat.

Szállásra, ami 4 főstől egészen 9 fős rezidenciát foglalt magában, érkezési sorrendben ki-ki megtalálta a maga igényének megfelelő fekhelyet.

A szauna parkot 14 óra előtt nem sokkal rönkház lakói meg is szállták.

Itt tennék kis kitérőt, maga a szauna komplexum áll egy főépületből, ahol van egy 12-15 fős benti fatüzelésű szauna, öltözővel, mosdóval, 2 zuhanyzóval és egy nagyobb társalgó jellegű közösségi térrel. A zuhanyzós részből lehet hátra menni a „kertbe”, itt található balra 2 picike kis kunyhó jelegű szauna. Ha innen kijövünk, jobbra egy kinti zuhany található, balra pedig kicsivel arrébb a vályog szauna mely virgácskezelésre van berendezve.  A szauna bal oldalán a híres nevezetes sós dézsa található, melyből éjszaka igazán hangulatos kémlelni a valóban gyönyörű, csillagos eget. A dézsa balján a jurta alakú középen tűzhellyel kialakított közösségi melegedő található. A dézsával szemben a nagy füstös szauna, ahol a vacsoránk készült, így ezt csak étkezésünk után tudtuk azt is úgy éjfél körül birtokba venni. Innen balra a főépület felé tartva találunk egy nyakon öntő dézsát és egy hideg vizes nagy medencét, amit előszeretettel használt a csapat.

A hely valóban autentikus, rettentően természet közeli, barátságos és valamilyen megmagyarázhatatlan nyugalom, béke árad mindenhonnan.

Visszakanyarodva, 4 szauna mesterünk, Dikó, Zsolt, István és Zoli, tejes készültségben érkeztek „pihenni”, hoztak masszázspadot, kötöttek-fűztek virgácsot, így ha akartuk, ha nem, csak jó dolgokban volt részünk. Mind a négyen felváltva tartottak felöntéseket nekünk a benti szaunában, melyek folyamatosan teltházzal mentek, jobbnál jobb, erősebbnél erősebb programokat kaptunk. Volt arra is példa, hogy vendég állt be mesterkedni, ki szintén nagy sikert aratott.

Vacsorára a füstös szaunában készült lazac, oldalas és pulyka került az asztalra némi krumplival, salátával, savanyúsággal megspékelve. Miután bőven repetázott mindenki, került elő a házi készítésű kakaócsiga. Nah az már nem kelet volna… J

Verebi Zoltán, a SzaunaClub vezetője, ki szintén velünk tartott, megnyitotta a szezont, megtudtuk, hogy jönnek még túrák az idén és jövőre is, s a SzaunaClub honlapja is rövid időn belül megújul, s a Bajnokság is elindul idén is.

Az igen bőséges és finom vacsorát követően üres gyomorral úgy gondolom senki sem folytatta a hajnalig tartó szaunázást. Zoli utolsó felöntéséről szédültem be az ágyig, olyan éjfél után nem sokkal. Reggel, idő előtt távoznom kellett, így nem tudtam már a társasággal reggelizni, ettől függetlenül a visszajelzések alapján van még min csiszolni, s kell is még min változtatni…

Nagyon Köszönöm a mesterek felemelő munkáját, a társaság, barátok szuper hozzáállását és a remek SzaunaNapot, találkozzunk Mórahalmon!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő - Egerszalók - Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő – Dombó Diána, Boldog Endre, Szolári Zsolt, Zelenák János és Czifra Dávid

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő- Egerszalók - Zsuzsi & Bálint SzaunaesküvőDombó Diána, Boldog Endre, Szolári Zsolt, Zelenák János és Czifra Dávid

Egészen 11 óráig még teljesen bizonytalan volt, hogy túrázom e vagy sem, végül természetesen mellette döntöttem. Iszonyosan kíváncsi voltam az egyedülálló esküvős programsorozatra, továbbá Egerszalókon még nem jártam, így bakancslistás helyet látogathattam meg.

15:00-ra meg is érkeztünk, ám a felöntésre még nem mentünk be, kicsit asszimilálódni akartam még…

A szauna világ 2 részre van osztva van egy benti fürdőruhás, s kinti 2 rönkszaunával fürdőruha mentes rész, mindkettő nagyon szépen, ízlésesen van kialakítva, zuhanyzókkal, merülő medencével, kint sok-sok pihenőággyal.

A szaunamesterek felváltva tartották a programokat, vicces lagzis, menyegzős, ceremóniás klisékkel, nagyon mókás, vicces hangulatban teltek. Jó volt ismét párban látni Diát&Zsolttal, Ők ketten egyek! J Endrét, akinek még a nagy szauna is kicsinek bizonyult, ám látszott rajta, a macskajaj ellenére,  hogy újra él a szaunában.

Zelenák Úrról sajnos lemaradtunk, ami késik, nem múlik…:)  Ám, az utolsó felöntésen a teljes szauna, vendégek, mestere táncra perdültek, kirúgtuk a szauna oldalát, így Zsuzsi & Bálint szaunás menyegzője nagyon jól sikerült.

Kis kitérő… 18 órákkor a helyi szaunamester Czifra Dávid tartott, a kin rekedt vendégek és a helyi törzsgárda számára egy „privát” felöntést. Orosz módszer szerint sok-sok párával, háromszor is szellőztetett, ami ránk is fért… J Nagyon jó volt, 2x is kirázott a hideg, nagyon tehetséges ügyes mester. Ami kicsit furcsa volt számomra, hogy az összes eddigi mester, akivel találkoztam első dolga volt, hogy letegeződjön, a szaunában ez lett az elfogadott szokás itthon, így kicsit furcsa volt, hogy magázó viszonyban tartotta a programot… Ám ez legyen a legnagyobb baja..:)

Igaz kicsit késve érkeztünk, viszont annál több élménnyel tudtunk távozni. Ez úton is Kívánok Sok Boldogságot a Szauna Párnak, még sok-sok közös szaunás (és természetesen más) élményt is!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld – Budapest – Szaunamester Gábor

AquaworldBudapestSzaunamester Gábor

Hol volt hol nem volt, elvonási tüneteim enyhítésére az Aquaworld-öt vettem célba szép vasárnap délutánon. Szaunába érve meglepetten konstatáltam, hogy már az első felöntés majd teltházzal ment. Szeptember elején vasárnap szerintem nagydolog.

Terv az volt, hogy pihenek, olvasok, helyette kedves régi gyerekkori cimborámmal találkoztunk a szauna világban, így sok élmény, elmaradás került pótlásra, kiderült, hogy ő is nagy rajongója szaunázás e formájának. Visszakanyarodva... A felöntések, az elsőt leszámítva mind teltházzal mentek, még a jegesen is alig tudtuk bezsúfolni magunkat. Itt látszik az, hogy Gábor személyéhez, egyre többen ragaszkodnak, ami egyáltalán nem meglepő. Bátran merem állítani, Budapesten közösségi szaunázást tekintve a legjobbak között van!

Így nekem, ha vasárnap, akkor Gábor nap! :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aqualand - Ráckeve - Tradicionális Finn Sazunaprogram - Süni & Tamas "the Celtic" szaunamester

Aqualand - Ráckeve - Tradicionális Finn Sazunaprogram - Süni & Tamas "the Celtic" szaunamester

Hol volt, hol nem volt, a 4 napos ünnep alatt végre jutott kis idő szaunázásra is. Körülbelül 4 hetes elvonási tüneteim orvoslása végett kiutaltattam magam Ráckevére. Mióta Tamas „the celtic” is vendégeskedik ott nem sikerült ellátogatnom. Eme hiányosságom most pótoltam.  20 órára ahogy kellett megérkeztem a vendégek épphogy szállingóztak még, Süni kezdte olyan 20:20 körül a felöntésáradatot. a 2 mester 4-4 felöntést tartott, mindegyikből kettőt, így összesen 16 felöntés várt a vendégekre, természetesen nem kötelező jelleggel. Mindenféle fajta volt a két mester különböző egyvelegekkel készült. Voltak jeges teák, gyümölcstálak bőségesen… mindkét mestert kedvelem, jó hangulatot, műsort tudnak produkálni, s a közönség is törzsgárdának mondható, itt ott mindig feltűnnek új arcok ahogy mostani esten is…:)

Szuper a helyben, hogy lehet szabad levegőn hűlni, s isteni a kis termálmedence kint.

Ami szimpatikus változás volt, hogy a szauna teret, és a közlekedőt rendszeresen feltörölték, lehet eddig is volt, csak nekem nem tűnt ez idáig fel…

Sajnos itt a szaunák nem túl nagyok, mondhatni családiasak, van egy 6-8 fős és egy 12-14 fős, s a kiképzést nagyon nehezen bírják. gyakran kell kicsit többet várakoznia felöntések között, hogy a kabin vissza tudjon melegedni. Most is mint már évek óta rebesgették, hogy lesz decemberre kinti rönk szauna, nem tudom mi igaz belőle, vagy mi nem, az tény, hogy a helyre nagyon ráférne egy jókora tuning, s terület is adott, hogy terjeszkedjen... :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Sörbe Trekerjük a Plattenzé 2015, avagy Balaton Körül Bringával - 2015.08.14-16. (3 nap 2 éjszaka) 

Nyár elején egy kedves ismerősnőm említette, hogy mennek bringázni a Balaton köré, felkaptam erre a fejem, rákérdeztem a részletekre, ugyanis nekem bakancslistás dolog volt a Balaton körbetekerése, legalább egyszer az életben… A lehetőség tökéletes volt, ugyanis a cuccainkat végig kisteherautó hozta, majdhogynem mellettünk, így igazából csak a bicikli és én kellettem az attrakcióhoz. Nem gondolkodtam sokat az ajánlaton, így igent mondtam, elmentem…

Nagy várakozással telt már az utolsó néhány nap, ugyanis biciklin úgy közel 18 éve nem ültem huzamosabb ideig, itt-ott boltba kenyérért, tejért, elmentem, de hogy közel 230 km-ert tekerjek arra 13 éves koromban volt utoljára példa.

Úton

Eljött a várva várt nap, kicsit késve ugyan, de 11:15 körül, a csapat 16 fős létszámmal elindult Balatonmáriafürdőről. A kakukktojásnak Mónika, fia Dávid és én számítottunk, mivel nem Pécs és környékbeliek voltunk, mindettől függetlenül hamar befogadott a banda…

start

Első napra célnak Siófok és azon belül a siófoki kempinget tűzte ki vezetőnk Gábor. Melyet kb. laza 7 óra alatt teljesítettük, sok –sok kis pihenővel megállóval, ki sörrel, ki fröccsel hűsítette magát, voltak viszont csak vízzel merte magát a nagy hőségben. A partszakaszt viszonylag könnyű teljesíteni, hiszen sík telepről van szó. Kempingnél még egy kakukktojás csatlakozott hozzánk, így kicsiny csapatunk 17 főre duzzadt. Sátorállítás, matracfújás, semmi nem okozott gondot, ám ismét olyan életszakaszhoz értem melyet most éltem át először, ugyan is, még életemben nem sátraztam a kertünkön kívül, s úgy, hogy még benne is éjszakázzak végképp nem, így ismét egy bakancslistás pontot húzhattam ki nagy örömömre.

Itt kis szaunás kitérőt is tennék, Szaunamester Délipart ravaszul kiszúrta, hogy mellette tanyázok, ugyanis a kemping mellett található a Galérius fürdő, így gyorsan meginvitált minket egy „bejárásra” sajnos még rezidenciáján nem jártam, így kaptam az alkalmon. Lenti résszel kezdtük, szigorúan bizalmas infót tudtunk meg, úgy néz ki a következő szezonban a lenti szekció fürdőruhamentes, kulturált szaunázás színtere lesz. Itt található a nagy szauna, kisebb és azt hiszem gőz kabin is, ezt a részt utólag alakították ki, nekem megtetszett. Jött a fürdő, sok-sok medencével, kicsi-nagy, kinti-benti csúszdával, római kori feelingre hajaz a kialakítás, ez is bejött…:)

emelet

A fenti szauna rész, mint megtudtuk a fürdővel együtt készült el, több féle kamra, merülő, terasz, télen biztosan nagyon hasznos eleme a területnek. Ez is tetszett, így csak megerősödött bennem, hogy a szezonban mielőbb látogatásom tegyem a már bakancslistámon lévő fürdő nagy mesteréhez Déliparthoz. Kis kitérőnk végretért.

Köszönöm ez úton is Délipartnak az idegenvezetést, megyek mihamarabb, csak induljon már a szezon. :)

Vissza a kempingbe… Idő közben a többiek elkészítették az igen extravagáns paprikás krumplit, ami igazán finom lett. Nagyon a szám íze szerint, jó fűszeresen, készült, amitől extravagánsnak írtam le az-az, hogy számomra furcsa volt, hogy cukkini és gomba is került az étekbe. Ettől nekem csak jobban ízlett mintsem nem...:) Sztorizgatás, iszogatás, ami ilyenkor szokás. Viszonylag hamar 22 óra körül kuckómba keveredtem. Nehezen, de sikerült elaludnom, kis malőr is történt, olyan éjfél körül a matracomból szökött a levegő, szerencsére csak a dugónál, így gyorsan hárítottam a hibát. Reggel 7 órára olyan testrészeimben is éreztem némi sajogást mikről eddig nem is tudtam, hogy léteznek…J Persze a fenekem fájt a legjobban, mint kiderült ezzel a testrésszel nem voltam egyedül. J Reggel 9 órás indulásra mindenki rendbe vágta magát, sátrát, dolgait, s indulásra készen volt a csapat.

2. napi cél Balatonakali kemping lett, közel 85 km-ert tettem meg kis kitérővel, erről később, töbeik úgy kb. 75 km-ert Az út itt már érdekesebbre sikeredett, hol fel, hol lementünk, de talán szerencsére lefele többet, legalábbis nekem úgy tűnt. Itt is sok pihenő, itató, etető menet közben...:) Andrissal toltuk ezt a napot végig, tempósabban a többiektől elszakadva, klikkesedve, ez úton is bocsánat, kellett 1 nap pörgősebb…J Még a tihanyi templomot is betámadtuk, ott közel volt a vég számomra, de meghódítottam. A kis kitérőt András javaslatára tettem/ük meg, a szomszéd településen, Zánkán található az északi part egyik neves hamburgerezője (ez is egyik gyengém a finom kézműves hamburger), a neked főztem. Már mindenem annyira fájt, de úgy döntöttem egy jó vacsiért bármit, így nekivágtunk, kb. 5 km-re volt, melynek kb. fele lejtő volt, így tudtam, vissza mire számíthatok…  Nem örültem neki…:(

A hamburger finom volt, mangalicát ettünk, különösebben nem fogott meg. Itt kiderült, hogy Andrisnak 170 km tekerés meg se kottyan, itt esett le, hogy egy „őrülttel” toltam a napot végig, s itt közöltem, hogy holnap már ne számítson rám. Kisebb szél kerekedett, így gyorsan visszahúztunk a kempingbe. Aznapi lecsófőzés végül elmaradt, így iszogatás, eszmecserét követően ismét olyan 22 körül nyugovóra tértem, éjfél előtt nem sokkal sikerült ugyan elaludnom, de sok értelme nem volt, mert jött a NAGY vihar, itt néha bevallom férfiasan olykor elképzeltem, hogy sátorral együtt felkap a vihar és kitudja, hol rak le.

A sátor kitartóan bírta, a tetején az erős szél miatt itt ott szivárgott csak a víz, reggel úgy egy liter vizet sikerült kimernem belőle. Igazából nem vágytam kempingezni viharban, de akkora élmény volt, hogy a bakancslistára felkerült és ki is lett húzva egyből. Reggel a romokon ébredtünk, volt ki megúszta, de a többség elázott, beázott, ám kedvét senkinek sem szegte a vihar, sőt..:) Reggel 9 órás indulás itt is a terv volt, a fenekem már annyira fájt, hogy a fájdalomtól nem éreztem, hogy fáj, így ergo már nem is éreztem vele semmit..:)

3 nap a vége a kiindulási pontunk volt, itt közel 80 km tekertünk, talán a legveszélyesebb részeken is, mert volt hol nem a körúton hanem a 71-es úton mentünk, így rövidítettünk, csaltunk el néhány km-ert..:) Itt ismét a csapattal együtt tekertem, ugyan úgy sok pihenővel egymást megvárva, bevárva bringáztunk vígan célunk felé, melyet délután 4 órás érkezéssel sikerült is teljesítenünk.

CélFotó

Nagy Gratuláció a csapatnak, igazán jó volt veletek tekerni!

Némi szubjektív megjegyzés a Balaton körúthoz….

Ha minden igaz lesz majd „plecsnink”, ugyanis azért altunk meg minden bokorban, hogy pecséteket gyűjtsünk, hogy valóban megtettük a kört, erről igazolást pecsételtettünk ahol kellett, ez folyamatban van, hogy hitelesítsék, izgatottan várom mit kapunk…

A körút valóban létezik a Balaton körül, ez jó hír! J Itt ott a tábla már hiányzik, így keresni kellett hol van az az út. Én laikusan azt hittem, hogy tényleg van bicajút körben, ám nagy része a Balatonhoz közeli első utcára van ráterelve, mondván „ez a bicikli út”. Volt hol ki van építve szépen ahogy kell, ám nem tudom, hány éve is lett tejes a kör, de hogy azóta senki még csak felé se nézett az biztos, kár, hogy van egy klassz dolog, kezdeményezés, megvalósítják, s utána a karbantartásra már semmilyen figyelmet nem  fordítanak. Az utat mindenképpen „mbt” vagy „trekking” bicajjal érdemes megtenni, országútival szerintem életveszélyes, bár voltak köztünk, aki azzal tették meg, ez úton is elismerésem nekik. :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaworld – Budapest – Dombó Diána

AquaworldBudapestDombó Diána

1,5 hetes elvonási tüneteim enyhítésére kalkuláltam, s úgy esett, hogy csak péntek megfelelő, hogy tudjak menni szaunába. Tudtam, ismét hosszú idő fog eltelni 90 C nélkül.

Nem gondoltam bejelentkezni előre, hiszen nyár van, ráadásul kánikula, közel a hőségriadó, így nem féltem, hogy helyszűkében lennénk. Jól is gondoltam, ám ami meglepett, lényegesen többen voltak mint reméltem, így jó érzéssel tölt el, hogy egyre többen járnak aktívan nyáron is, nem csak néhányan vagyunk f„elmeháborodottak”.

Itt 5 felöntés szokott lenni 17,18,19,20 és 20:45-ös kezdéssel, a középső a gőzben van. Szokásos menet, első egy „citromos” bőrtisztítós, a második egy „kókuszos-sós” dörzsölés volt, a gőzben „kókuszos-cukros-barackos” dörzsölős-táplálós, majd folytattuk az ápolást „gyömbéres-mézzel”, a végén a „jegesen” sok-sok jeget kaptunk, s végén az elmaradhatatlan nyakon öntést.

Szünetekben terülj-terülj asztalkm, gyümölcs, limonádé, csoki cukor, ropi, sok kedves szó.

Ami új volt számomra, hogy zsetonok helyett kis ízléses számozott fakorongokat kaptunk, végre nem kellett számon tartani, hogy melyik színű melyik felöntésre volt, azzal mindig bajban voltam. Továbbá a zuhanyzók, ha jól észleltem működtek! :)

A pénteki keménymag továbbra is megvan itt, nagyon szimpatikusak, Dia és a közönsége nagyon jól megértik egymást.

Új és hasznos infó, hogy a csütörtök – péntek egész nyáron menni leszenk ceremóniák!

Köszönöm az élményt!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Stáció - Vecsés - Nyári felfrissülés a szaunában - Tamás "the Celtic" szaunamester

Hotel Stáció - VecsésNyári felfrissülés a szaunában - Tamas "the Celtic" szaunamester

Szerdán, mivel tudható volt, hogy jön a lehűlés, továbbá estére programom se nagyon akadt, így arra a döntésre jutottam (nagyon jó döntés született), ellátogatok rég tervbe vett Hotel Stációba, Tamáshoz. Nem jártam még nála, nem ismertem felöntéseit.

A hely igazán szép, mediterrán stílusú az egész építmény, 5 éve adták át, viszont ennek semmi nyomát nem lehetett látni, teljesen úgy néz ki, mint aminek a kapuit tegnap nyitották volna ki.

Infó

Nagyjából együtt érkezhettünk,  az öltözőben futottunk össze Tamással. Körbevezetett, a terepen. Egy kb. 10 fős finn szauna, egy 6 fős gőzkabin, 2 fős infra szauna és egy só kamra is helyet kapott, a szauna szekcióban. A „pihenő” térben egy 3-4 fős hideg vizes merülő, 3 tepidáriumos fekhely, 2 zuhany, egy „láncos, rántós” felfüggesztett, nyakon öntős dézsa vagy 8-10 nyugágy kapott helyet. Felsőbb szinten egy 16 m-es „úszós-élmény” medence és egy 6 fős jakuzzi volt fellehető. A színek kellemes barna, s ennek árnyalatai, igazán pihentető, relaxálós helynek van kialakítva.

Merülő - Pihenő

Sajnos a felöntések még vegyesek, ki törölközőben, ki fürdőruhában foglalt helyet. Tamástól megtudtam, hogy tervezik a csak textilmentes nap bevezetését is, ami nagyon jó hír.

"Úszós - Élmény" medence

Tamás felöntései erősek, jól ventilál, zenék igazi nyáriasak, meleget idézőek voltak. Ami igazán tetszett nála, hogy kesztyűben dolgozik! A jeges felöntésnél már nem bírtam, s idő előtt katapultáltam magam, sajnos a bent kapott jeges vizes nyakon öntésből már nem részesültem. A szünetekben gyümölccsel és limonádéval kínálja a vendégeket. Szerdán, szombaton és vasárnap tart felöntéseket.

Sokat beszéltünk, sok mindenről, az estét követően még mindig csak beszéltünk, sajnos nekem már mennem kellett, így berekesztettük az eszmecserét, amit bízok benne mielőbb tudunk folytatni.

Aki igazi feltöltődésre, kikapcsolódásra vágy, kellemes igényes környezetben, távol minden rossztól, negatív dologtól annak melegen ajánlott.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Batthyány Kúria – Zalacsány - SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Batthyány Kúria –  ZalacsánySzauáSOK SZAUNAsokkk Nap - Szabó Zoli

Hol volt, hol nem volt, M.O.S.T. jöjjön némi elfogultsággal a 7végi esemény kis beszámolója, ízelítője.
 

14:00-tól tudtuk a szobákat elfoglalni a Kúriában, kaptunk bőséges információt, megtudtuk, hogy kb. 200 m sétára lesz a bázisunk (szauna). Kis terepszemle, a park-, közeg nagyon szép, festői. Igazi idilli hangulat, csened, nyugalom árad mindenhol/ből.
Kinti medencénél a büfé felhozatala nem éppen a legmegfelelőbb,ettől függetlenül sikerült lelnünk számunkra megfelelő ételt, italt. A wellness egy jakuzziból, egy élménymedencéből és egy kb. 16 fős szaunából + a már említett kinti medencéből áll össze. 15-16-17 órás felöntéseket Evelintartotta, aki saját bevallása szerint nagyon izgult, de mi mindenből semmit nem vettünk észre, s igazán tehetségesnek bizonyult. Nagyon jó ráhangoló ceremóniák voltak az esti mókára. Bőséges svédasztalos vacsorát követően volt kis időnk ejtőzni, s munícióinkat feltölteni némi gyümölccsel, itallal, melyet Loránd hajtott végre, Keszthelyi kiruccanásával, melyet ez úton is Köszönök neki.

Az estre vártuk Evelint is, de sajnos nem tartott velünk, haza kellett mennie. Zoltán első felvonása Balatoni nyarat idéző volt, majd következett egy Militarys, egy „Knight Rider”-es és egy totál „Out Of Controlos”, mennydörgős móka. Zolin szerencsére semmi nem látszott, hogy kihagyott volna 3 hónapot, újult erővel, talpig elszántsággal, és kitartással, rengeteg flúgos, abszolút pozitív értelembe vett nem normális fanatizmusával, úgy gondolom mindenkit foglyul ejtett, holott azt állította nem ejt foglyokat…:)

Nagyon jó társaság, remek hangulat, kitűnő szuanamesterek jellemezte a teljes eseményt, ha tévednék, úgy kérlek, cáfoljanak meg azok, akik ott voltak és emelték az est színvonalát.

folyt.köv.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Lifestyle Hotel Mátra****superior - Mátra

2015.06.26-27. (péntek -szombat)

Lifestyle Hotel Mátra****superior - Mátra

Hétvégén volt szerencsém a hotelben tölteni pár napot, s így szauna ceremóniájukat is kipróbálni. Péntek, szombaton 2-2 felöntést tartanak, a többi napon 1 van. Fanatikusként, péntek szombat mindkét felöntésre becsekkoltunk.

1 felöntés 700 Ft, mindegyik után, hol limonádé, hol sör, hol csokis itóka járt, a megfelelő ceremóniát követően ahhoz kapcsolódóan. Pénteken Csontos Kornélia csapta nekünk a szelet, itt szerencsénk volt, csak 2 en voltunk, így élvezhettük a dolgot teljesen textilmentesen. Egy aromás-sós felöntés és ezt követően a gőzben egy csoki mámor. :) 

Másnap Boricseva Natalija kaptunk egy sörös felöntést, majd egy mézes kényeztetésben volt részünk. Megtudtuk a hölgyektől, mivel a szauna világ nincs elkerítve, így a gyerekek is járkálhatnak, be-be nézhetnek, így a fürdőruha-mentesség nem engedélyezett, természetesen törölközővel lehet, de nem fedetlen testtel. Erre a célra van a hotelnek egy külön fenntartott naturista részlege, de ezt nem fűtik állandó jelleggel, külön kérésre „gyújtják” be a helyiséget.

Mindkét nap nagyon jól ereztük magunkat, lazításra, relaxálásra kitűnő a hely!

Néhány képet csatolok, 4 kabin van, 2 medence, és egy gyermek részleg.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Egy korszak végetért...

Tamás "the Celtic" szaunamester sorait idézném...

"Az, hogy ezt az olalt olvashatod, Neki köszönhető. Az, hogy nem csak elindultam, hanem ma is ezen az úton járok, ahhoz is sok köze van. Hazudik, aki azt állítja, hogy semmi hatással nem volt rá, aki részt vett akár egyszer is a programján.

...7, 8, 9, 10. Hű, hogy is kezdjem?
Legtöbbször elsiklasz felette, gyakran átfutod, sokszor végig olvasod, ritkán eltöprengsz, néha elgondolkodsz. De csak egyszer-egyszer esik meg veled, hogy hosszan emésztgeted. Az információ ilyen tömege mellett sokáig tanulja az ember szeme, agya szelektálni, mi az, ami érdekli. Hogy belekezdjek is, el kellett számolnom tízig. Pedig csak néhány hirtelen gondolat.
Azt hiszem, ebben a pillanatban megszületett a magyar szaunázás egy korszaka. Lívia korszaknak hívják. Mindenkinek joga így, vagy úgy megítélni. Fontosabb ennél, hogy bárki büszke lehetne arra, hogy saját szakmájának, iparágának ennyi idősen ilyen meghatározó személyisége legyen. Én EGY ilyen embert ismertem eddig életemben. Őt a mai napig emlegetik több, mint 10 év múltán is. Ő is egy korszak volt. Ő is huszonévesen érte ezt el. Örültem, hogy abban a korszakban dolgozhattam. Örültem, hogy vele dolgozhattam és örülök, hogy ismerhetem. 
Hogy emlegetik-e 10 év múlva a Lívia korszakot, nem tudom. Abban biztos vagyok, hogy én igen. Abban is, hogy hasonlóan fogok gondolni erre a korszakra is. Hiszen nagyon hasonlóan érzem magam ebben a szakmámban is.
Remélem, sokan érzik ugyanígy, sokan - ha mindegyikőnk csak egy kis szeletét is -, de mozdulataikban, gesztusaikban, illataikban, elszántásukban meg is őriznek Líviából valamit. Akik pedig megtehetik, viszik is tovább.

egy szó maradt csak a végére:

köszönöm."

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Karibi Est - Lívia Szaunamester

Hotel Agro  - Normafa - Karibi Est - Lívia Szaunamester

Hétvégén volt szerencsém ismételten Lívia programjaihoz. Helyszínt nem igazán kell bemutatnom, annyi ,sajnos negatív változás, hogy már a falatnyi erkélyre, hova ki tudtunk menni hűlni, ki lett adva, új lakója van, s Ő értelem szerűen nem igazán szeretné, ha péntek esténként 10-15 lepedőbe tekert vadidegen sétáljon át rajtea legalább 4x. Ám sebaj, ettől kedvünk nem szegett, s vendég sereg sem tántorodott el. Livinél mint mindig csak jól tudja magát érezni a vendég.

Programok fantasztikusak voltak, sőt a 2. felvonáson, Molnár Hajnalka tökéletes vizsgaelőadását élvezhettük, jól befűtött nekünk. Ö az kiről már írtam, hogy bizony nagy pályafutás vár rá, nagy szaunában, ugyan is a törölközőpörgető tudománya, az bizony világraszóló mutatvány bent a kamrában. A 4. etapban Lívi és Molnár Hajnalka párosához Németh Donát (fehérvári fürdő szaunamestere) is becsatlakozott, így triós lecsapásos pörgetős igazi FINÁLÉBAN volt részünk, még most is végigszalad a libabőr a kezemen, ha visszagondolok…

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Magyarhertelendi Termálfürdő - Magyarhertelend - III. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - DÖNTŐ

Magyarhertelendi Termálfürdő - Magyarhertelend - III. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - DÖNTŐ

Endrével napok óta terveztük, hogyan, mikor, milyen formában megyünk le, s hogy hányan, végül a kemény mag, mi ketten vágtunk bele a nagy utazásba. Nekem volt már szerencsém Magyarhertelendhez, a tavalyi bajnokság januári fordulóján voltunk ott, így én már tudtam, hogy Magyarország egyik, ha nem a legjobb szauna paradicsoma felé tartunk. Majdnem pontosan indultunk, így majdnem pontosan érkeztünk… 11 órától lehetett jelentkezni a verseny felöntésekre, gyors becsek, átöltözés, rohanás a pulthoz, ami előtt már jókora sor állt, így szomorúan konstatáltam, hogy ebből bizony nagy valószínűséggel „potyautas” felöntések lesznek. Időben elkezdődött a nyitó ceremónia, melyet a nap háziasszonya Fáskerti Rita celebrált, s vitte az egész rendezvényt a hátán a színfalak mögött… Az összes versenyző és versenyen kívüli szauna mester felvonult, jó volt látni hogy több szauna mester is, csak úgy brahiból eljött az eseményre, hogy minket vendégeket kényeztessenek a programjaikkal.

A sor is végre elindult, mire odaértem meglepetés ért (tavaly ugyan itt voltam utoljára clubbos versenyen, s akkor más volt a rendszer, most újítottak), csak időpontokra tudtam foglalni, hogy ki lesz nem tudtam, és csak 2 re, mert nincs klubkártyám, ha lett volna 3 is beleférhetett volna, de nem aggódtam, 12:15-re és 13:30-ra sikerült jegyet kapnom. Miután lezajlott a regisztráció, jött a hír, hogy maradtak még helyek, így le is csaptam még 2 jegyre, így hivatalosan is be tudtam ülni a műsorra.

A fürdőbe nyitástól zárásig vettem a jegyet, ami annyit tett, hogy a napközben a verseny felöntésekre, a versenyen kívüliekre, is tudtunk regisztrálni, továbbá a fürdő esti rendezvényérre is, a törölköző pörgetőre és az esti szabadfoglalkozású ceremóniákon is tudtuk magunk kvalifikáltatni, egyszóval „ALL IN” tiketet váltottam… :)

Sajnos a felöntések pontos fantázia neveit nem sikerült feljegyeznem, de így is összesen 11 felöntéshez volt szerencsém. Neumayer Krisztna kencés versenyszáma szuper kezdés volt, majd Farkas Evelin az idei év bajnoka, kinek ez úton is gratulálok, focis aromás felütése volt porondon. Bagó Gábor vonatos Balatonos vicces aromás felöntésén még most is kuncogok ha visszagondolok rá, Szi-Benedek Zsolt, Benedek elvtársas kocsmatúrás kalandja, amellyel ez év amatőr bajnoka lett szintén nagy gratuláció.

Ezzel a versenyceremóniáinak vége is lett, követezhettek a megmérettetésen kívüliek. Monoszlainé Bors Ágnes a folyó című relaxációs felöntése igazán betalált a sok bulis felöntést követően. Zelenák János Süsü felöntése igazán jó hangulatban telt, Papp Fédra Görögországba kalauzolt bennünket.

Szolári Zsolt egy igazi performansszal állt elő (később írom, hogy is került rá Női mini ruha), „transz – Lütyős” felügyelő előadását láthattuk, s hallhattuk… Endre szauna tündéres előadásán a vendégek sapkái csak úgy szálltak a lecsapástól, Csaba Tünde hírhedt TomRaider műsorával lépett fel, s a sort nálam Menyhárt Gábor „öreg néni” produkciója zárta.

Az esti felöntések előtt volt némi műsor a fürdőben, s megrendezésre került az első törölközőpörgető verseny, melyen igazán szuper mutatványokat láthattunk, 2 hasonló nem volt, mindenki egyedi egyedülálló és utánozhatatlan produkciókkal álltak elő. És itt került sor Szolári Zsolt, Végh Tímea öltözékének cseréjére, amiben tartotta Zsolt a felöntését, ha már rajta van a ruha alapon… Biztos vagyok venne, hogy ennek a kezdeményezésnek is lesz folyatása.

A fürdő bezárását követően volt szerencsém a mesterek bulijába is belekóstolni, hol Szabó Zoli adta a talpalávalót. Valamikor hajnali 2 körül ágynak dőltem.

Összességemében nagyon Örültem, hogy ismét sok szauna mesterrel, vendéggel ismerkedhettem meg, személyesen is. A hertelendi csapat „Staff” maximálisan kitett magáért, szuper rendezvény, szuper csapa, jó érzés lehet egy ilyen profi, lelkes, vidám csapattal együtt lenni.
Versenyre el kell menni, ki kell próbálni, át kell élni, meg kell élni! 

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aquaticum SzaunaVilág - Debrecen - Ünnepel a bajnok csapat! - Sauna Team Debrecen

Aquaticum SzaunaVilág -  Debrecen - Ünnepel a bajnok csapat! - Sauna Team Debrecen

Munka ünnepét sikerült méltón megünnepelnem…:) Debrecenbe csellengtem el, Végh házaspár és csapata munkás estjén vehettem részt. A helyet nagyon nem kell szerintem bemutatnom, többen közülünk járt már ott, s volt is már élménymegosztás a helyről. Novemberben SzaunaWM-en voltam arra, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy egy klasszikus esten is részt szeretnék venni. Jó döntés volt.


20:00-kor érkeztem, Timi éppen arra járt, így bekísért, mindent megmutogatott, mi merre hogyan működik, nem csak nekem, ahogy láttam voltak még újak, náluk is hasonló köröket futott.
Felöntések 20:30-tól kezdődtek 45 percenként. A nagy szaunában volt az első 3 felöntés, itt valóban kényelmesen el tudtunk férni, végre olyan helyen volt szerencsém szaunázni, ahol nem kellett szűkölködni helyhiány miatt… Éljen Éljen…:)

 

Megismerkedhettem Skita Péter és Seres Beáta lecsapásait, a felöntések mind vidámak, mókásak bulizósak voltak. Végh Sándor egerszalóki NDK-t idéző retró felöntése volt számomra a csúcs, hol a plédtől kezdve a zacskós tej kiöntőn át minden előfordult, amit valamilyen formában a szaunában tudott hasznosítani. Remek volt.
Timi mindnyájuk anyukája, hangulatfelelős szerepét maximálisan jól tudja ellátni, s jól is áll neki.

 

Dajka Tamás hírhedt orosz felöntése már a „stolen” kamrába volt. Amiről érdemes tudni, hogy itt a falak nem fával, hanem kővel van borítva, így onnan is verődik vissza a meleg, ha jól láttam 95 fokos volt a kabin, bátran a felső karéjra ültem, de csak 2 ráöntést bírtam ki, még a „szünet” előtt szó szoros értelmében kimenekültem, sajnos nem bírtam, így még vissza kell mennem, alsóbb szinten átélni ezt a tüzes-jeges „rémületet”. 
 

Mint megtudtam a hét minden napján van 3 felöntés, így bármikor ha izzadni támad kedvünk meg tudjuk tenni. Nekem a szívembe lopta magát a hely, Debrecen méltán mondhatja magát jelenleg Magyarország szauna fővárosának.

Végh Tímea, Seres Beáta, Végh Sándor, Skita Péter, DajkaTamás, Köszönöm!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

OXYGÉN Naphegy - Budapest - Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

OXYGÉN NaphegyBudapest – Fantáziavilág Szaunasze@nsz Est

Nekem is volt szerencsém az estén részt venni. Először, de tudom, hogy nem utoljára jártam az Oxigén naphegyi rezidenciáján, tény hogy kicsit borsos, de ha utánaszámolunk, nem is annyira, mint amennyire elsőnek tűnik. Nyugodtan merem állítani, hogy Budapest legszebb wellness részlege található itt, fel sem tudom sorolni, hány és mennyi fajta féle kabin lelhető itt. Van 2 medence, az egyik kb. 10mX4m-es úszó, s egy nagy pezsgőfürdős meleg vizes panorámás is. Van külön! naturista szauna világ, finn szaunával, infrakabinnal, gőzkabinnal, fény-és aromaterápiás szaunákkal van ellátva.

Maga az este számomra nagyon szerencsésen indult, tudtam, hogy szauna est lesz, mert jött tájékoztató, de szokásomhoz híven ignoráltam pár fontos információt, gondoltam, hasonló rendszer van min t az Aquaworldben, de NEM… Itt ELŐZETESEN regisztrálni kellett az estre és a programokra is, ám a szerencse mellém szegődött (itt először), a percepción mondtam nagy vidám hogy jöttem az estre, mire kérdezik, hogy;
- Milyen néven voltam regisztrálva...
- hmmm… Kellett? :)
- Igen.
- Ohh.. Van valamilyen megoldás, hogy be tudjak menni? - hátulról egy szintén kedves hölgy mondja, hogy;
- Lemondta egy pár, így szerencsém van, de csak 1 programra tudok csak bent bemenni, a legelsőre 20:40 barna karszalaggal.
- Szuper, ide vele! (titkon bízom benne, hogy a többire már bent megoldom valahogy a részvételt…:) Így is lett részletek később…:))

Megkaptam minden szükséges információt, kitöltöttem minden dokumentumot (Naphegy és Oxygén szúz voltam, így még járatlan a helyszínen).
Átöltözve felderítettem a terepet, mint már az elején írtam rengeted féle-fajta kényeztető kabin található a területen, mely maximálisan tiszta, exkluzív és az ár mögött valóban van szolgáltatás is!
Kanyarodjunk vissza az estre, felderítésem során kideült, hogy összesen 5 szaunában/gőzkamrában van közel egy időben szauna program tartva, összesen átlagban 4-4 kamránként.

Első, mint már tudtam 20:40 barna karszalag, meg is kerestem – Dimenziók –Égi csoda – Kovács Teodóra „előadására” ülhettem be legálisan. Relaxáló, misztikus, dimenziós volt, nekem bejött, pont olyan volt amilyennek az első felvonásnak lennie kellett…J
Ezt követően Gittához fordultam tanácsért, hogy mivel ilyen „szerencsétlen” voltam, hogy csak úgy beestem, van-e arra mód, hogy utolsóként, ha van még hely, akkor „potyautasként” beüljek 1-1 programra, s megnyugtató IGEN választ kaptam.
Így jött is a következő óra következő felöntése: Ruszkabányai Gitta és Szabó Gyula (5. szauna oscar nyertese, akinek itt is ez úton is gratulálok) – Kék mélység – (UV-s) programjuk. Ez a panoráma szaunában volt, melynek valóban impozáns a kilátása, magára a Budai várra tekint, így élvezhettük a páros felöntés előnyeit.
Ezt követő órában Borbély Nauzika – Biscaya – programját élvezhettem, hol rájöttem titkon, nagy valószínűséggel nem csak én vagyok az egyetlen „potyautas”, mint kiderült 1 el több kencét készített be mesterünk, ám még így is 1 „hivatalosan” regisztrált vendég nem kapott, így tutira összesen 3 an voltunk bent „illegitimitásban”… :)
Utolsó programra sikerült ismerős szaunamester programjára is bejutni, a Karib Tenger Kalózai előadást Dombó Diána és Szabó Gyula társaságában élvezhettük, volt rum, sör, banán, csak a papagáj hiányzott.

Az esten valóban kitettek magukért a mesterek, minden felöntést, limonádé, gyümölcstál kísérte, sok tematika, zene, jelmezt láthattunk.

Konzekvenciák:
- az estet inkább szauna-bemutatónak nevezném, a vendégek többsége (kb. 120 fő) nem volt gyakorlott szaunázó, ismerkedtek a lehetőségekkel, programokkal, mindössze max. 10 fő aki lehetett gyakorlott rutinos fan.
- a hely, a kabinok és az este is több felöntést és gyakoribb, akár időben eltolt programok is kivitelezhetőek lennének. Személy szerint egy ilyen 4-5 órás rendezvényen nem gondolom, hogy be kellene szabályozni a vendégeket, hogy csak maximum 4 felöntésen lehetsz bent.
- ami tetszett, bár kicsit túlkomplikált (ha 10 féle színű, mintájú karszalag nem volt, akkor 1sem), hogy csak regisztrálva lehet részt venni, így tutira van biztos helyed! (jelen esetben én nem vagyok mérvadó és követendő példa, nekem pusztán szerencsém volt, legközelebb tuti regisztrálok).

Panoráma szauna

Összességében megnyerte a tetszésem, a hely és az est, ha egy kellemes pihentető, relaxáló, nyugodt és elegáns élményre fogok vágyni, biztosan felkeresem a helyet és rendezvényt.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Tulip Inn Budapest Millennium***– Budapest – Balkán Est (próbaüzem) - Szaunamester Endre

Tulip Inn Budapest Millennium***Budapest –  Balkán Est (próbaüzem) - Szaunamester Endre

Tegnap régóta tervezett est valósulhatott meg általam, amelynek nagyon örültem, olyan mesterek társaságát élvezhettem, melyekre igazán fel tudok nézni, s nagyon sokat tesznek szerintem a hazai kultúráért, mind szakmailag, mind emberileg.

A meetingpont Endrénél volt, hozzá voltunk hivatalosak. Volt ki már ismerte egymást, volt ki még nem. Megérkezésünkkor Endre még masszírozott éppen egy vendéget, de üdvözlésre kiugrott a „barlangjából”. Időre kész is lett, jöhetett a rövid személyes ismerkedés, némi „welcome meglepetéssel”. Kaptunk szélmérőt (nem tudom mi a hivatalos megnevezése), mellyel a felöntések előtt, után, közben tudtunk szórakozni, jó időtöltésnek bizonyult…
18 óra nem sokkal múlt mikor mi már a kabinban voltunk a citromos-sörös bőrtisztításon. Kilépve már az igen dekoratív gyümölcstál várt minket.

 

2. körre Endre „jeges” meglepetését kaptuk meg, mézzel és juharsziruppal tudtuk kényeztetni bőrünket. A kört befejezve jött aztán a kulináris élvezet, házi csevapcsicsa hagymával, s 2 különböző igazán finom sajttal. Valódi "balkán feeling" teremtődött ezáltal.
Jeges „rémület” a már méltán legendás 110 fokos „kunyhóban” történt, a „disco jeges tálas” mutatvány most sem maradt el.

Kellemesesen elfáradva, volt ki szundított is egyet, sok kellemes élménnyel gazdagodva nem sokkal 21 óra után eltávoztunk.

Endrénél a családias, barátias légkör mindig adott, igazán más élmény nyújt a kis fős szaunázási lehetőség. Persze mint mindennek két oldala van, ki ezt ki azt preferálja, összehasonlítani a nagy létszámban való szaunázást a kicsivel nem szabad, mikor mire van kedve, igénye az embernek úgy érdemes választani.

Bízom benne, hogy a résztvevők is hasonlóképpen jól érezték magukat, mint a szervező :), s bízom benne hagyományteremtő eseményen vehettünk részt! :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Life1 wellness – Budapest – Távol Keleti Szauna Est - Lívia szaunamester

Life1 wellness – Budapest –  Távol Keleti Szauna Est - Lívia szaunamester

Tegnap volt szerencsém végre hosszú ideje tervezgetett life1-es Líviás szombati szauna esthez. A helyet ismertem már, így nagyjából tudtam hol van, mi várható. Nem sokkal 20 óra után érkeztünk kedves barátommal, Líviáék (többes számról később) is épp akkor lépték át a bejáratot mikor mi épp már fizettünk.

A hely egy „komplexum” van itt konditerem, különböző tematikus aerobik termek, s ami igazából minket érdekelt, az a wellness rész. Itt található egy 3 sávos 22,5m feszített víztükrű medence, egy 6 fős jakuzzi, sok pihenőágy és hátul egy 10 fős gőz, 32 és 12 fős szauna. Hiányzik sajnos a merülő medence, hideg vizes dézsa…

A csapat végül családias méreteket öltött, Lívia „pádávánjával” (itt a többes szám) Hajnival együtt is 10 fő alatt maradtunk, ami tökéletes volt így hiszen mindenki kényelmesen elfért s mindenkinek kijutott jócskán a személye ventiláció.

A tervezett program (ctrl+c; ctrl+v):
„20:30 Kelet kincse
Az est csendes felvezetőjeként tömjén-, nag champa-, és jázminillatok mámorában fokozatosan hevülünk, majd a tetőpontra érkezve hűtött fahéjas-szegfűszeges narancsteával frissülünk fel.
21:15 Japán kertek alatt
A magas antioxidáns tartalmú zöld teával és himalájai só keverékével kíméletesen leradírozzuk az elhalt hámsejteket, miközben inhaláljuk a tea és a keleties virágillatok gazdag páráját.
22:00 Egy nap Indiában
Indiába kalauzolva a szaunázó vendégeket, markáns-fűszeres illatkompozíciókkal nyitjuk meg érzékeinket, majd félidőben tápláló fahéjas gyömbérkrémmel kényeztetjük bőrünket.
22:45 A Himalája tetején
A bátrak próbája következik igen intenzív hőhatással és sok-sok hidegrázással a Himalája hűvösét és erejét megidézve.”

Tervezettől annyi eltérés volt, hogy a 2. részt Hajni tartotta. Itt jegyezném meg, hogy a mesternek is van mit tanulnia, hiszen Hajnitól személyes elmondása alapján megtudtam, hogy egyébként tűzzsonglőrként is igen aktívan tevékenykedik (sok egyéb más kreatív és aktív tevékenysége mellett), így olyan legyezés technikát láthattunk tőle, hogy igencsak tátva maradt a szánk, de még Líviának is. Így bátran merem állítani, hogy ha miden jól egy, s Hajni is úgy akarj, akár a következő igen nagy hírnévre tehető jövendőbeli szauna mestert tisztelhetjük személyében. Sok sikert kívánok ez úton is neked mindehhez!

Vissza kanyarodva estünkhöz volt még kitérő hiszen a 3. etapot a gőzben tartotta Lívi nekünk, számomra első gőzös bemutatóját élvezhettem nagy örömömre. Több ilyen programra is lenne igény szerintem, már ahol ez kivitelezhető.
A jeges őrület igazán jól sikerült szerencsénkre a kabinban élvezhettük a jeges vizes nyakon öntést.

Nagyon jól telt az este, 1-2 kellemetlenséget leszámítva. Mindenki kellően kifáradva tért haza.

Személyes véleményem, észrevételem, hogy a hely (life1) kissé felülreprezentálja magát a szolgáltatásaival ellentétben. Egyébként, ha pár dologra kissé több figyelmet fordítanak a jövőben még egészen kiváló szaunás eseményeket is lehetne itt rendezni!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Lycium - Debrecen – Debreceni Wellness és Szauna Club

Hotel Lycium - Debrecen –  Debreceni Wellness és Szauna Club

Debrecenbe kéne menni… Ahogy a dal is szól, úgy gondolom én is. A DWSC csapatához már volt szerencsém, pontosan 2 hónappal ezelőtt és pontosan 6-án. Úgy néz ki minden 2. hónap 6-án ott leszek…) Nah de a viccet félretéve decemberi élményeim a helyszínnel és csapattal kapcsolatban nem változtak, csak megerősítették az akkor írottakat, aki erre jár, annak feltétlen el kell látogatni, de gyorsan tegye, mert ha jól emlékszem, március 9-ig van teljes létszámmal a csapat! 

Köszönöm az estét a DWSC-nek! 

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** - Kehidakustány - Kántorné Betti

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** - Kehidakustány - Kántorné Betti

Megkésve, de nem feledve Vonyarcvashegyi szombati kalandunk után másnap Kehidára terveztük a napunkat. Itt jegyezném meg, hogy anno 4 évvel ezelőtt itt találkoztam a szaunázás ezen műfajával először, amit most büszkén terjesztek. :) 11 környékén meg is érkeztünk. Kiderült, hogy 14 (jegyes), 16 (mézes) és 18 (meglepetés) felöntésekben lesz részünk. Ha szemfülesek lettünk volna, mindezt már a honlapjukról is megtudhattuk volna már, sőt ott a meglepetés is fel van fedve. :) Teljes napos belépőt váltottunk, amivel mind a 3 zónát (élmény, termál, szauna) igénybe tudtuk venni. A szauna részleg vegyes, ki fürdőruhában, ki anélkül használja a pezsgőfürdőt és a merülőt. A szaunák és a gőzkabin szigorúan fürdőruhamentes, ezt be is tartja a vendégség. Pihenőágyak és székek találhatóak még a területen, továbbá ami számomra nagyon tetszett, hogy folyamatosan lehet teázni, van sok fajta-féle tea filter és forró víz, méz kitéve. A pihenés maximálisan biztosítva van.

Vasárnapi szauna mesterünk Kántorné Betti volt, aki igen heves jeges felöntéssel kezdett, kaptunk bőven jeget, s ráöntésekben sem szűkölködtünk. Jó döntés volt, hogy nem a felső padra ültem. :) Mézes bőrápolásnál is izzadtunk rendesen. A meglepetés a gőzben volt, így nem volt nehéz kitalálni, csokis lett. A csokit folyós állapotban ostyában kaptuk, így nem csak külsőleg, de belsőleg is élményt adott, hiszen a csokis ostyát meg tudtuk enni a gőzben., remek találmány…:) Megtudtam, hogy a csoki masszát külön cukrászdából hozatják, s magas kakaóvajtartama van.

Igazán pihentető napot tudtunk eltölteni Kehidán, valahol mindig is kedves helyként tekintek, gondolok a helyre, hiszen szauna szüzességem itt vesztettem el…:)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Zenit Hotel Balaton - Vonyarcvashegy - Szabó Zoli

Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy - Szabó Zoli

Régóta vágyott helyszínlátogatásom vált valóra, amikor is Szabó Zoltán bekommentelt egyik posztom alá, hogy menjünk nézzük meg, mit és hol szokott művelni. Így is lett, a szombatra tervezett estét átprogramoztam, s 17:00-ra a helyszínen is voltunk (spontán buli a legjobb buli :)). A hotel wellness részlegét 2.900 Ft-os áron vehettük igénybe külsősként, ami szerintem nem vészes, úgy hogy tartalmazza a felöntések árát is.

Maga a szauna részleg teljesen fürdőruhamentes, ha jól olvastam délelőtt és délután van 1-1 óra mikor lehet használni a dresszeket. Itt 2 zuhanyzó, 1 merülő, 1 jégkamra, 1 gőzkamra (kb. 8 fős), és maga a felöntések helyszíne „A szauna”, a maga 20 fős befogadóképességével (ceremóniákon ez volt a létszám) és a remek nagy kályhájával, amit már nyugodtan mondhatok erőműnek, található. Közvetlen közelében nem igazán tudtam megmaradni…:)
A wellness részhez tartozik még egy kb. 10m x 4m úszó-, kicsi gyerek- és egy meleg vizes jakuzzis ülős medence. Továbbá egy nagy tágas terasz, pazar - órákon át csak meredten néztem volna - kilátással a Balatonra – csodálatos.

Visszakanyarodva, mikor megérkeztünk, átöltöztünk, kis pihenés, s érkezett is Zoltán (akik ismerik, tudják milyen, ő maga is állította nekünk, hogy bármilyen szóról akár órákon át tudna beszélni, s valóban így van), baráti üdvözlet, majd a közönségnek, nekünk kezdte a mondókáját első felöntéséről „A csábítás elmélete”-ről, 5 perces monológját követően elfoglalhattuk helyünket a kabinban, közben kiderült, hogy éppen egy újságíró van nála a www.welovebalaton.hu –tól, aki képeket készített az eseményről, interjút Zolival. A második a „PowerLoad – a sokkoló jegyes” valóban egy igen erős intenzív programra sikeredet, melynek a harmadik harmadát már a kabinon kívül voltam kénytelen megfigyelni. :) Mindkét program olyan Zolis volt, vicces, egyedi, tökéletes.

A tervezett program ennyi volt hiszen neki még jelenése volt más helyszínen, ám nem maradtunk levezetés nélkül Szi-Benedek Zsolt felajánlott egy meditatív jellegű felöntést, melyet volt szerencsénk igazán kényelmesen (összesen 4 en voltunk bent) végigülni/feküdni. Nagyon jól összerakott programon vehettünk részt, meglepően jó zene, illatok, technika tárult a szemünk elé. Igazán megkoronázta az esténket. Mint kiderült, versenyen, amatőrök között első helyezett lett, nem véletlen.

Megtudtuk még az este folyamán, hogy havi 1 hétvégén szokott lenni szauna őrültek hétvégéje, mely 2 napos, s 8-10 felöntéssel, érdemes elmenni, igazán színvonalas hely.
Aki erre jár, feltétlen nézzen be!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Therme Erding - Erding

2015.01.24-25 (szombat-vasárnap)

Therme Erding - Erding

Nemrég volt már iromány a helyről, nagyon részletekbe menőt és mindenre kiterjedőt nem írnék, amolyan élményt szeretnék átadni, bár azt, amit ott kaptunk, adott a hely, azt szavakba nem lehet leírni.

0 Tovább

Aquaworld - Budapest - Ruszkabányai Gitta & Kiss Zsolt

AquaworldBudapest – Ruszkabányai Gitta & Kiss Zsolt

Hétvégém zsúfoltnak ígérkezett, a hetem nem szerettem volna szaunázás nélkül tölteni, így felkerekedtem, s látogatásom tettem, az Aquaworldben. Péntek fürdőruhamentes, naturista, melyre a pénztárnál is felhívják a figyelmet (gondolom, ha csak szauna jegyet vesz az ember…:)), ami jó szerintem, így nem lesz meglepetés… Megjegyzem a szauna világban nem igazán tartották be a fürdőruha mentességet, eléggé vegyesen voltak az emberek, szerencsére a felöntéseket szigorúan vették. :)

Ruszkabányai Gitta és Kiss Zsolt tartották a ceremóniákat, még egyik mesterhez sem volt szerencsém, így mindkettőjükére váltottam jegyet…:) Gitta jó hangulatot teremtett a felöntéseken, zenés táncos műsorral szórakoztatta a közönséget, Zsolt inkább a technikára fektette a hangsúlyt, a közönség itt is jól érezte magát. Mindkét mestert kellő képen tájékoztatta az újonnan érkezett szauna szüzeket.

Megtudtam, hogy a péntekek a közeljövőben dupla felöntésekkel mennek, nagy az érdeklődés, a vendégeknek is így kényelmesebb. Szellősebben is tudtunk ülni így a kamrákban.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda - Budapest

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Budapest

Vasárnap délutáni sziesztámat úgy gondoltam teszteléssel töltöm. :) Így január 1-ére tervezett programom (telt ház miatt meghiúsult), most pótolom, s meglátogattam a Rudas újonnan átadott Wellness és Szauna világát. E hó végéig bizonyos típusú jegy vásárlása mellé, a szauna belépő díjmentesen jár. Wellnessről nem beszélnék, ez nem az a fórum, de szép, igényes és tiszta, 2 nagyobb és 2 kisebb medencével. Plusz egy egyedülálló, „panoráma jakuzzival” rendelkezik, melyet sajnos nem volt szerencsém kipróbálni, garanciális javításokat végeztek rajta… Így ezért még mindenképpen visszamegyek, át akarom élni azt az élményt amit a medence nyújtani tud.

Szauna világ, mint írtam, most még díjmentes bizonyos jegyekhez, mert tesztüzem van. Szépen igényesen kialakítottak a terek, kissé keszekusza az elrendezés, de könnyen ki lehet igazodni rajta. A részlegbe lépve van egy információs pult, ahol 1 főnek 1 lepedő jár díjmentesen az ott-tartózkodása idejére, ez szimpatikus. Kis tájékoztatást kértem, hogy mi hogyan működik, ezt maximálisan kulturált formában meg is kaptam. Sajnos ami nagy szívfájdalmam, hogy fürdőruhás. Így ennek tudatában gyorsan körbejártam, ültem a kamrákat helyiségeket. :) Infópulttól jobbra van egy szekció, mely a finn kamrát (kb. 90C, kb. 30-35 fő befogadására alkalmas, szinteltolásos kialakítású, 2 kályhás (megjegyzem nem értek hozzá, de laikusként is feltűnt, hogy igen kevés, mondhatni nem éppen a bel térhez méretezett mennyiségű követ tartalmaz)), a bejárat mellett található egy „só tartó”, melyről sőt lehet venni, mellyel dörzsölhetjük magunkat. Itt van még egy aroma szauna, mely kb. 60-70 fokon ment, ide 10 fő tud talán beférni. Ezen helyiségben van még elhelyezve a gőzkabin (bejárata mellett fertőtlenített ülőkét (gumipárnát) tudunk magunkhoz venni, s erre ülni bent), mely számomra nagyon megnyerő volt, bent egy termálvízből kialakított csobogó is helyet kapott mely vízesésként van lehelyezve bent az egyik falon. 2 hideg vizes slag is van bent, hűtés céljára gondolom én…. Ahonnan mindezt a 3 helyiséget el tudjuk érni található 2 db zuhanyzó, s egy jégadagoló is. Innen az info pulthoz visszatérve vele szemben egy merülő, mely igen hideg 10-15 fokos, tovább haladva az élményzuhany, mely startgombra indul, 3 állomással rendelkezik, különösebb élményt számomra nem nyújtott.

Néhány lépcsőt lefelé megtéve, s balos 90 fokos kanyart követően egy viszonylag nagy belterű helyiségbe érkezve találjuk magunkat. A só kabint (8 szék volt betéve, így maximálisan 8 fő tud bent tartózkodni) és egy hőlégkamrát (erre még nem tudtam rájönni, hogy milyen célt szolgál egy ilyen kabin, ha minden igaz egy a budapesti fürdők egyedi sajátságos megoldása, vagy van más lélektani, jótékony hatása, aki tudja, szívesen veszem a felvilágosítást), mely szintén impozáns, jó nagy, kb. 35-40 fő befogadására alkalmas a maga 60C-ával igen kellemes volt. Itt is ezen a területen 2 zuhanyzó kapott helyet. némi lépcsőzést és labirintusra emlékeztető balra-jobbra-jobbra-balra manővert követően az uszoda felső lelátójára keveredtünk, mely pihenő területnek volt dedikálva. Itt ágyakon tudjuk pihentetni izzadságtól elfáradt szervezetünk, s a lábfejünkön túl kitekintve az ablakokon az Erzsébet híd és a Pesti oldal impozáns látképe terül el, ami valóban nyugtató és pihentető hatást gyakorol ránk.

Zanzásítva, igényes, szépen kialakított helyiségek, kabinok találhatóak.
Felöntésekre nem hiszem, hogy alkalmas kályhákkal, a kamrák, nem feltétlen alkalmas kialakítással készültek el.
Sajnálatos mikor egy-egy beruházás nem szakmai szempontok szerint valósul meg. Bízom benne, hogy fürdőink előbb utóbb nyugati kultúrákhoz hasonló szabályok bevezetésére fognak törekedni a szauna részlegeikben. Hiszen a vendégkörét elnézve, úgy kb. a 80% külföldi azon túl is azon kultúrákból érkező, ahol meglepő a fürdőruha alkalmazása a szauna területén.

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Hotel Agro - Normafa - Gasztro Szauna Est - Lívia Szaunamester

Hotel Agro - Normafa - Gasztro Szauna Est Lívia Szaunamester


Úgy alakult, hogy Hertelendet ki kell hagynom, az még nem azt jelentette, hogy szaunázás nélkül marad a 7végém…:) Körbenéztem, milyen lehetőségek vannak Budapest és vonzáskörzetében, s a gyomromra is gondolván Lívia gasztro estjére esett a választásom.


Líviát nem kell bemutatnom, a hangulat nála mindig a toppon van, Ő nem a relaxációs felöntéseiről híres. Minden felöntés egyedi egyedülálló, és megismételhetetlen, amiket ő tart. 4 felöntés, 4 féle kulináris élmény…:) Első menet egy nem éppen szokásos bemelegítő volt. Felhevített minket,”leitatott” vörösborral (nem vagyok boros, de nagyon finom volt, még ízlett is :)), majd kaptunk kis falatkákat, amivel fojtottuk a bor hatásait…:) Következett a fűszeres bőrradír, melyet követően kissé „grillcsirkéknek” érezhettük magunkat, a kamrából kiérkezve egy kedves kis fasírt-süni várt minket. A 3. kör kellemes avokádós kence volt, melyet pizzával kísértünk. :) 4. a jeges-meggyes felöntés megrázta a társaságot, felborzolt minden kedélyt. :) Természetesen a meggyes kókuszos desszert megkoronázta a kulináris élményeinket.


Líviától megtudta a közönség, hogy minden bizonnyal egyszeri és megismételhetetlen estjén vettünk részt, állítása szerint „soha többé nem lesz ilyen est”. Azt hogy miért, ahogy szokták mondani, „ami az esten történt az ott is marad…” :)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Aranykor Wellness és Termálfürdő  - Ballószög - Kezdjük az évet vidáman, szaunázással! - Szolári Zsolt

Aranykor Wellness és Termálfürdő - Ballószög - Kezdjük az évet vidáman, szaunázással! - Szolári Zsolt

Jártam már a helyen, de akkor nem működött a kinti rönk szauna, sajnáltam is akkor mert egy nagy üvegablak is van rajta mely igen hangulatossá teszi a kis kunyhót. :) 

Örültem Zsolt kiírásának, hogy Diávalval együtt tartanak majd ott programokat, mint a régi szép időkben az Aquaworldben. :) Előzetesen tájékozódtam, illetve itt is lehetett olvasni, hogy vegyes a csapat, de ahogyan itt is már írták, a vendégek ahogyan folyamatosan tájékoztatva lettek, szépen lassan megszabadultak a fürdőruhától, volt vagy 8-10 felöntés, a kezdeti fele-fele felállásból a végére már csak vagy 1-2 vendég teste maradt izolálva... :) Mint megtudtam, Zsolt most ideiglenesen deportáltatta magát, így itthoni utolsó szauna programjain vehettem részt, aminek külön örültem.
A helyen nem tiltott a fürdőruhamentesség, de nem is kötelező, a szaunában a helyeket érkezési sorrend szerint tudjuk elfoglalni, ez néha kis fejfájást okozott, úgy vélem ez a közeljövőben biztosan rendeződni fog, rendszereződni. :)

Köszönöm, tartalmas emlékezetes nap volt, aki ott volt, biztosan jó élményekkel tért haza, várunk vissza Zsolt!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna

0 Tovább

Miért, miért és MIÉRT?

Felmerül a kérdés, hogy miért jött létre ez a blog? Miért van visszadátumozva?

Miért 2013? Pont akkor, mikor megszületett a szaunáSOK csoport. Akkor ott abban a közegben volt meg a helye és szerepe élményeim megosztásának.

Mára viszont, majd 2 évvel az alakulástól, úgy gondolom egy blog alkalmasabb arra, hogy megalkossam, létrehozzam azt a felületet ahol valóban az élményeimet tudjam megformálni, osztani.

A blogban a szaunázás egy olyan élményét osztom meg veletek (végig tegezőben lesz írva,  a szaunások világában is ez az elfogadott forma), melyet kis hazánkban még igen kevesen ismernek, szaunaceremóniának, szaunaprogramnak, szaunasze@nsznak, vagy a német nyelvből eredő felöntésnek/ráöntésnek (aufguss) is szokták hívni.

A szaunaceremónia és én  2011 januárjában szerettünk egymásba, akkor Kehidakustányon találkoztam eme élménnyel életemben először. Budapestre visszatérve akkor sajnos a közelben, interneten nem találtam lehetőséget, így a jövő évre terveztem ismét Kehidára menni, ami akkor nem jött össze, így ismét az internetbe vetettem magam, ahol az Aquaworldben találtam lehetőséget és rendszeresen járni kezdtem, majd egyre jobban belemélyedtem ebbe a kultúrába, olyannyira, hogy hajlandó vagyok akár több órát is utazni 1-1 ilyen impulzusért.

A miértre is feleljek. :) Az egészséges szaunázást (textilmentes), ezt a fajta szaunázási kultúrát (felöntéses) szeretném minél szélesebb körben ismertté tenni! 

Első élményeimtől kezdve miket még a szaunáSOKban tettem közzé, folyamatosan fel lesznek töltve úgy ahogyan azok akkor íródtak meg.

Kellemes olvasást, sok szauna élményt kívánok neked olvasó!  :)

Budapest, 2015. július 9.

dr.szauna

0 Tovább

SaunaTours - SzaunaTúrák

blogavatar

Kis hazánk határain belül és a nagyvilágban megélt, átélt szaunás élményeim gyűjteménye.

Címkefelhő

élmény (51),2015 (33),Budapest (17),2014 (14),Szolári Zsolt (12),2016 (11),Zelenák János (9),Szentendre (9),Lívia Szaunamester (9),Aquaworld (8),Végh Sándor (8),Végh Tímea (7),Szabó Zoli (7),V8 (6),verseny (6),Dombó Diána (6),normafa (6),Decsi Bálint (5),Bakancslista (5),Gujka Ferenc (5),Szaunamester Endre (5),Bagó Gábor (5),Vizes Nyolcas Wellness (5),tapasztalat (5),Hotel Agro (5),Szi-Benedek Zsolt (5),Szaunamester Délipart (4),Skita Péter (4),Aquaticum (4),Baráth Péter (4),Borbély Nauzika (4),Kocsis Ibolya (4),Farkas Evelin (4),debrecen (4),Tamás „the Celtic” (4),Papp Fédra (4),Orbán Noémi (4),Németh Miklós Donát (4),Aqualand (3),Sauna Party (3),Debreceni Wellness és Szauna Club (3),Magyar Országos Szaunamester Bajnokság (3),Peringer Tibor (3),Lukács Fürdő (3),Czifra Dávid (3),Aufguss Masters Hungary (3),Sauna Team Debrecen (3),Csaba Tünde (3),Szaunamester Gábor (3),Szép Boglárka (3),Belley Attila (3),Ráckeve (3),Tulip Inn Budapest Millenium*** (3),Ruszkabányai Gitta (3),Mészáros Péter (3),Szabó Zoltán (3),Neumayer Krisztina (3),cikk (2),Magyarhertelend (2),Ausztria (2),Kiss Anita (2),Vonyarcvashegy (2),AufgussWM (2),Ótott-Kovács Szabolcs (2),M.O.S.T. (2),V8Wellness (2),Dikó Szaunamester Masszőr (2),Boján Ádám (2),Becsei Péter (2),Juhász Sanyi (2),Székesfehérvár (2),v8 (2),Páldesz Ildikó (2),Tamás „the Celtic” szaunamester (2),Szaunamester Vilmos (2),Egerszalók (2),Hertelendi Szaunamester Team (2),Mudri Nikolett (2),Herman Melitta (2),2013 (2),Simon Tamás. (2),Tamas "the Celtic" szaunamester (2),BGYH (2),gondolat (2),Vizes Nyolcas (2),Egri Csaba (2),magyarhertelend (2),Hotel Lycium (2),Sauna WM (2),Budapes (2),Fáskerti Rita (2),Magyarhertelendi Termálfürdő (2),Zsebedics Tibor (2),Galyas Tamás (2),Varga Anita (2),Bajnokság (1),Szanamester Bajnokság (1),Liptai Dóra Judit (1),SzaunaClub (1),Dankovits Zsuzsanna (1),sauna party (1),vélemény (1),Kisantal Márió (1),Zena beauty (1),hotel stáció (1),vizesnyolcas wellness (1),Hornyák Balázs (1),Harvia - Saunabau - IV. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság - III. forduló (1),ráckeve (1),Miskolczi Sándor (1),Végh Timi (1),T. Géza (1),Gubucz Gábor (1),AquaLand (1),Afrika Est (1),Gyémánt Fürdő (1),Tatabánya (1),SzaunaMaraton Avató (1),szaunamesterbajnokság (1),bajnokság (1),Pemmer Attila (1), Lukács Fürdő (1),Rizsányi Zoltán (1),Végh Sanyi (1),Aquaticum Termál és Élményfürdő (1),VizesNyolcas (1),Debreceni Est (1),A TISZTÍTÓTŰZ ÉJSZAKÁJA (1),Sinka Bernadett (1),Durucz Krisztina (1),Debrecen (1),gondolatok (1),alapítás (1),Bagó Gábor   (1),Németh Donát Miklós (1),miért (1),saunafest (1),külföld (1),Prága (1),Aquapalace (1),hétfő (1),SaunaParty (1),Hévíz&környéke (1),Hollandia (1),Lay Pang Ong (1),Dánia (1),Tamás (1),Gabriëlla Willems (1),Miskolc (1),Monoszlané Borsi Ágnes (1),Mórahalom (1),Zsebedics Maria & Zsebedics Tibor (1),Csehország (1),tudósítás (1),Bad Tatzmannsdorf‎ (1),AVITA Therme (1),Tarcsafürdő (1),szaunakultúra (1),Sonnentherme (1),Lutzmannsburg (1),Beló Attila (1),Zsebedics Maria (1),Vecsés (1),bakancslista (1),szomszédok (1),Magyar Szaunamesterek Első Országos Találkozója (1),V8 Wellness (1),Dr. Piczkó Katalin (1),Zoltai Erika (1),vendégélmény (1),Brigi (1),szomszéd (1),Nynke Smid (1),Fabian van Dijk (1),Tompek Attila (1),Árpád Fürdő (1),Mátra (1),Batthyány Kúria (1),Zalacsány (1),SzauáSOK SZAUNAsokkk Nap (1),Lifestyle Hotel Mátra****superior (1),Boricseva Natalija (1),Németh Donát (1),Tamás "the Celtic" szaunamester (1),Csontos Kornélia (1),mezőkövesd (1),Galérius (1),Zsóry fürdő (1),szaunaclub (1),szaunanap (1),Újlengyel (1),Zsuzsi & Bálint Szaunaesküvő (1),Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness (1),balaton (1),bicikli (1),Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (1),Molnár Hajnalka (1),Menyhárt Gábor (1),első élmény (1),Life1 wellness (1),OXYGÉN Naphegy (1),Kovács Teodóra (1),Kántorné Betti (1),Kehidakustány (1),Erding (1),Zenit Hotel Balaton (1),Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** (1),Szabó Gyula (1),Therme Erding (1),Monoszlainé Bors Ágnes (1),Ballószög (1),Aranykor Wellness és Termálfürdő (1),Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1),Neumayer Krisztna (1),Kiss Zsolt (1),Seres Beáta (1),DajkaTamás (1),Akác-Tanya (1),Magyar Országos Szauna Túra (1),Magyarhetelendi Termálfürdő (1),Szauna Varázs (1),Detrich Bertlan (1),Monoszlai Ágnes (1),Szilágyi Péter (1),Ferencsik Gábor (1),Esztergom (1),Schupp Brigitta (1),Bugár Kinga (1),Durucz Kriszta (1),Gabriela Zymla (1),Böhm-Nagy Klaudia (1),Papp Anikó (1),Bartha Gábor (1),Szaunamesterek Páros Programja (1),Németország (1),El’Mighri Oijjdi (1),szaunazokhetvegeje (1),Molnár István (1),Aqua Sziget (1),Pap Renáta (1),budapest (1), Budapest (1),Herman Melitta (1),Illes Csaba (1),Zsiga József (1), Simon Judit (1),Balogh József (1),szaunáSOK (1),Simon Tamás (1),Horváth Szabolcs (1),Tompek Attila (1),Szilágyi Hajnalka (1),Varga Ramóna (1),Jencski Viktória (1),Szaunamester Bajnokság (1),Tamási (1),Szolga Balázs János (1),próbaüzem (1),Tamási Termálfürdő (1),Kocsis Zsolt (1)