2015.12.27. 20:00-24:00 – TatabányaGyémánt Fürdő - R. Vilmos (Pomáz) - T. Géza (Esztergom) - Gubucz Gábor (Tatabánya (helyi erő) – Meglepetés: Szolári Zsolt

Hol volt hol nem volt, karácsony után jóllakva, kigömbölyödve 27-e reggelén úgy keltem, hogy menni kellene már valamerre szaunázni, így jött az elvetemült ötlet, hogy megnézem a tatabányai fürdőt, hiszen arra még nem jártam, s estére valamilyen szaunás rendezvény is lesz arra, az az pontosabban naturista szaunaest.

 

Gábort felkerestem, hogy van-e még remény bejutni a szaunába, s tájékoztatott, hogy a lemondott helyekre a helyszínen lesz majd mód jelentkezni.  Szeretek az ilyen „lepattanó” helyekre apellálni eddig mindig szerencsém volt, most is így lett, a helyszínre érkezve, 3 hely szabadult fel, mind a három Géza felöntésére szólt, ami mint kiderült nagyon szerencsés választásnak bizonyult. - Ezúton is köszönöm Bácskaiéknak,  a ti helyeteket sikerült megcsípnem, bízom benne legközelebb jöttök, s találkozunk!

Sötét ködben érkeztünk, kicsit kalandosan, hátulról támadva érkeztünk meg a fürdő pénztárához. A fürdőnek csak egy része volt használatunkra bocsájtva, a 2 melegvizes medence, szerintem közel nem volt olyan hőfokon mint ahogyan azt a tábla jelezte…  A szaunavilág felszerelt, 1 infrakabin, 2 száraz finn szauna különböző hőfokon, s 3 gőzkamra, 2 zuhany, 1 merülő medence. Kint található még 2 finn szauna is, ami közül az egyikben volt tartva a felöntés. Géza mesterünk nagyon profin adta elő a tudományát, zene nélkül, s meglepő módon igen is, így is nagyon jó volt, sőt! Kedvenc legyezése a vendégeknek is kedvence lett, fel –le intenzíven legyezte a levegőt törölközőjével, valami fantasztikus érzést keltve ezzel bennünk. A szaunának egy aprócska hibája tűnt fel nekünk, hogy valahol, nem tudni hol, de igen hamar elillan a meleg a kamrából, úgy vélem, valamilyen szigetelési probléma lehet csupán a dologban.

A szaunavilág emeletén egy csodálatos pihenő található, ami a fürdő égköve is lehetne akár.

Az esemény nagyszerű kezdeményezés a fürdőruhamentesség irányában, több ilyen, és ehhez hasonlóra lenne szüksége a fürdőnek és a környékbelieknek, hiszen a létszámot tekintve nem voltunk kevesen.

Sok sikert kívánok a helyi erőknek!

 Még több infó, még több szaunás élmény, még több...szaunáSOK

dr.szauna