2016.03.14. Hétfő - 11:00-21:00 – CsehországPrága - Aquapalace

A 4 napos hétvégén volt szerencsém Prágába látogatni, s ha már városlátogatás, akkor ne csak házakat, szaunát is lássak. Így esett a választás az Aquapalace-ra, a honlapja meggyőző volt, kicsit Aquaworld-os hatást keltett, ígéretesnek tűnt a szaunaparkja. Hétfőt választottuk, nem szerettünk volna sok embert látni, elég volt belőlük a városban…:) Tudtuk, hogy szaunaceremóniák lesznek, az oldalon fel volt tüntetve.

 

A bejárathoz érkezve szembesültünk azzal, hogy április elején itt kerül megrendezésre a SaunaFest, melyre nagyon sok magyar szaunamester jelentkezett. Biztosak voltunk benne, látatlanban, hogy jó helyre jöttünk. Négy nagyobb szekciója van a fürdőnek, egy úszómedencés - vadvizes, egy élménymedencés-hullámmedencés - gyerekrészes, egy csúszdaparkos szekció és végül, de nem utolsó sorban a szaunavilág! Az előzőeket úgy szűk 2 óra alatt bejártuk, teszteltük a dolgokat ahol tudtuk, majd következett a szaunarészleg. Külön jeggyel lehet belépni, teljesen elszeparált a többi résztől.

Csehország Prága Aquapalace élmény 2016 hétfő külföld saunafest

Belépve egyből a recepciós pultba botlunk, ahol tájékoztattak minket, hogy le kell vetkőznünk, tudnak biztosítani pénzért, ha kell lepedőt, s a fülkébe tessékeltek bennünket, ahol meg tudtuk oldani a vetkőzős dolgot. :) A recepció előtt egy társalgó, s egy bárpult étkezési, ivási lehetőséggel.

Csehország Prága Aquapalace élmény 2016 hétfő külföld saunafest

A  szaunavilágnak két szárnya van, az egyik a finn szekció, ahol száraz szaunák találhatók. 5 szauna, a kb. 30-tól a 70 fősig, s 2 jakuzzi, sok zuhanyzó, relaxációs pihenőtér, tetőre kimeneteli lehetőség található itt. Nagyon természetközeli, konkrétan nyírfatörzsek vannak bent a térben, s egy szauna még belül is ezzel volt kidekorálva. Nagy és tematikus - bio, vulkanikus, „kisfinn”, „nagyfinn” - szaunák vannak itt.

Csehország Prága Aquapalace élmény 2016 hétfő külföld saunafest

A másik oldalon egy nagyobb medence van, s a gőzkabinok, tepidáriumok vannak erre, s itt ezen keresztül lehet kijutni a kertbe, ahol van a „show” szauna (rönkszauna), úgy kb. 80 fős lehet, ahogyan számoltuk, fénnyel, zenével. Itt van kint egy félig földbe épített szintén bitang nagy szauna. 2 jakuzzi és egy relaxációs pihenőházat építettek ide, természetesen sok zuhany és merülő társaságában. 18 órától a kertbe vezető folyosóból nyílik a legnagyobb panoráma szaunájuk ahol 3 nagy kályha található és vagy úgy kb. 100 férőhely a vendégek számára, ennek a kilátása a hullámmedencés-gyermek élményszekcióra tekint rá.

Mégígy is, hogy hétfő volt, közel 22 felöntés volt a repertoárba.

Csehország Prága Aquapalace élmény 2016 hétfő külföld saunafest

Volt szerencsénk sós-gőzöshöz, itt igazából semmi extra nem történt, bejött a mester, adott jó kétmaréknyi sót és kenhettük magunkat, semmi legyezés. Az igazi élményeket a showszaunában előadott produkciók adták, olyan legyezés technikákat láthattunk a srácoktól, hogy csak pislogtunk. Beszéltük, ők már biztosan a fesztiválra készülnek, nagyon ügyesek, fel kell a magyaroknak kötniük a nem létező gatyájukat…:) Kaptunk relaxációs felöntést is, amit itthon továbbra is hiányolok, végül a napot 20:30-as mézes felöntéssel zártuk.

Teljesen pozitív képet kaptunk a helyiekről, nem is gondoltuk, hogy egy szimpla hétfőn ilyen dolgokat élhetünk át. Nagyon jó szaunák, kedves személyzet, hangulatos terek, klassz pihenők.

Aki arra jár térjen be, megéri!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna