Life1 wellness – Budapest –  Távol Keleti Szauna Est - Lívia szaunamester

Tegnap volt szerencsém végre hosszú ideje tervezgetett life1-es Líviás szombati szauna esthez. A helyet ismertem már, így nagyjából tudtam hol van, mi várható. Nem sokkal 20 óra után érkeztünk kedves barátommal, Líviáék (többes számról később) is épp akkor lépték át a bejáratot mikor mi épp már fizettünk.

A hely egy „komplexum” van itt konditerem, különböző tematikus aerobik termek, s ami igazából minket érdekelt, az a wellness rész. Itt található egy 3 sávos 22,5m feszített víztükrű medence, egy 6 fős jakuzzi, sok pihenőágy és hátul egy 10 fős gőz, 32 és 12 fős szauna. Hiányzik sajnos a merülő medence, hideg vizes dézsa…

A csapat végül családias méreteket öltött, Lívia „pádávánjával” (itt a többes szám) Hajnival együtt is 10 fő alatt maradtunk, ami tökéletes volt így hiszen mindenki kényelmesen elfért s mindenkinek kijutott jócskán a személye ventiláció.

A tervezett program (ctrl+c; ctrl+v):
„20:30 Kelet kincse
Az est csendes felvezetőjeként tömjén-, nag champa-, és jázminillatok mámorában fokozatosan hevülünk, majd a tetőpontra érkezve hűtött fahéjas-szegfűszeges narancsteával frissülünk fel.
21:15 Japán kertek alatt
A magas antioxidáns tartalmú zöld teával és himalájai só keverékével kíméletesen leradírozzuk az elhalt hámsejteket, miközben inhaláljuk a tea és a keleties virágillatok gazdag páráját.
22:00 Egy nap Indiában
Indiába kalauzolva a szaunázó vendégeket, markáns-fűszeres illatkompozíciókkal nyitjuk meg érzékeinket, majd félidőben tápláló fahéjas gyömbérkrémmel kényeztetjük bőrünket.
22:45 A Himalája tetején
A bátrak próbája következik igen intenzív hőhatással és sok-sok hidegrázással a Himalája hűvösét és erejét megidézve.”

Tervezettől annyi eltérés volt, hogy a 2. részt Hajni tartotta. Itt jegyezném meg, hogy a mesternek is van mit tanulnia, hiszen Hajnitól személyes elmondása alapján megtudtam, hogy egyébként tűzzsonglőrként is igen aktívan tevékenykedik (sok egyéb más kreatív és aktív tevékenysége mellett), így olyan legyezés technikát láthattunk tőle, hogy igencsak tátva maradt a szánk, de még Líviának is. Így bátran merem állítani, hogy ha miden jól egy, s Hajni is úgy akarj, akár a következő igen nagy hírnévre tehető jövendőbeli szauna mestert tisztelhetjük személyében. Sok sikert kívánok ez úton is neked mindehhez!

Vissza kanyarodva estünkhöz volt még kitérő hiszen a 3. etapot a gőzben tartotta Lívi nekünk, számomra első gőzös bemutatóját élvezhettem nagy örömömre. Több ilyen programra is lenne igény szerintem, már ahol ez kivitelezhető.
A jeges őrület igazán jól sikerült szerencsénkre a kabinban élvezhettük a jeges vizes nyakon öntést.

Nagyon jól telt az este, 1-2 kellemetlenséget leszámítva. Mindenki kellően kifáradva tért haza.

Személyes véleményem, észrevételem, hogy a hely (life1) kissé felülreprezentálja magát a szolgáltatásaival ellentétben. Egyébként, ha pár dologra kissé több figyelmet fordítanak a jövőben még egészen kiváló szaunás eseményeket is lehetne itt rendezni!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna