2015.09.25. péntek 20:00-02:00 - Lukács FürdőBudapestSauna PartyHerman MelittaBecsei PéterPeringer TiborTamás „the Celtic” Zsiga József

Várakozással teli napok voltak mielőtt látogatásom tette a Lukácsba, nagyon kíváncsi voltam milyen lesz, hogy fog telni az első Sauna Party. Nagyon örültem annak mikor megláttam az eseményt, hogy lesz ilyen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. gondozásban lévő fürdő egyikében (zárójelesen jegyzem meg, hogy a budapesti fürdők közül számomra kedvenc fürdőm), mivel tudjuk, sajnos köztudott a szaunások világában, hogy eme neves intézmény a helyes és egészséges szauna kultúra még csak közelében se jár. Így meglepetten, örömmel fogadtam a kezdeményezést, így biztos volt, hogy megyek, bármi történik is péntek este…:)

20:00 előtt pár perccel érkeztünk, gyors átöltözés és irány a szaunavilág, regisztrációs pult. Sajnos hibát követtem el, már előzőleg összeállíthattam volna egy programtervet, hogy kihez mikor akarok beülni, így a helyszínen, a nagy tumultusban kellett halászni… Sebaj, annyit tudtunk, hogy 22 körül valami lightosabb kell, mert akkor még csatlakozott hozzánk egy kedves hölgy vendég/barátunk.

Végül 20:30 kor kezdtük meg a „szaunaturánk” a Lukács fürdőben….

Kis kitérő, a fürdő szauna részlegének bemutatása….

Jelen estre mindössze 5.000 jó magyar forintért tudunk bejönni, ami akár az összes 32 felöntésre feljogosított minket, hogy részt vehessünk az eseményen.  Ha számolok, akkor 1 ceremónia ára így pontosan 156,25 Ft-ba kerül, ami valljuk be, nagyon jó…J

A szauna részlegbe érkezve a regisztrációs/információs pultba ütköztünk. Ezzel srégen szemben van a jeges vizes merülő, ami igen jól le tudja hűteni az embert. A kabinok két emeleten vannak szétosztva, itt lent a földszinten található egy sós 30-40 fokos kamra, gőzkamra és hátrébb a tepidárium a jégkunyhóval. Az emeleten van 2 szauna, az egyik a naturista részlegen található, innen még a fenti erkélyre is ki lehet menni, jó megoldás a fokozatos lehűlésre… Itt a fenti 2 kamrában, s a lenti 2 helyiségben is voltak felöntések. Volt hogy ütközött program , de volt hogy nem. A szaunavilágban, a fürdő zárásáig 22:00-ig csak itt volt szaunázás, majd 22-től a 30 fős (valójában olyan maximum 20-25 fős) nagy szauna is beindult a wellness részlegen.

Visszakanyarodva… Sikerült mindegyik szaunamester ceremóniájára, vagy így vagy úgy de bejutnom,  jó társaság jött össze az estre. A szervezőkkel sokat beszéltem, megtudtam tőlük, hogy 4 állandó stábtag van és lesz a jövőben, s minden egyes estnek lesz egy vendég szaunamestere kis hazánkból. Most  Zsiga József volt a sztárfellépő, akivel jómagam is először találkoztam, de bízom benne nem utoljára. Tőle egy „viking harcos", a 8. sz-ból előadást, amivel a WM-re kvalifikálta magát és egy „gyári melós” napját bemutató darabot láthattunk, mindkettő remek volt, nagyon tetszett. A helyi szaunamesterek Melitta és Péter technikái is szuperek. Tibi és Tamás az est kiötlőitől is remek felöntéseket kaptunk. Hajnali 2-ig volt meghirdetve, én addigra természetesen „kidőltem”, de egy keménymag továbbra is ott maradt, hogy a totál vége mikor ért azt már számomra örök rejtély marad.

Az estről szubjektív véleményem…. Első ilyen esten, vehettünk részt a vendégekkel, ez volt a nyitó nap. A programok már az elején csúsztak, de úgy vélem, ahol 4-5 helyszín volt és első alkalommal rendeznek ekkora volumenben felöntéseket ott ez még bőven belefér. A vendégek nem zúgolódtak, sőt, még úgy észleltem mindenki egytől-egyig nagyon jól érezte magát. Lehet első alkalomra, a sok felöntéssel kicsit a csapat túlvállalta magát, de biztos vagyok benne, levonták a tanulságokat.

Nagyon tetszett az, hogy a kiírásokban fel volt tüntetve a program erőssége és új, jó kezdeményezés, hogy „adj egy 5öst” a szaunamesternek kijövet, ha tetszett a program.

Nagyon jó és szimpatikus kezdeményezés, én csak bíztatni tudom a rendezőket és támogatni őket arról, hogy minél szélesebb körben kell az eseményt eljuttatni, vinni a hírét minél messzebbre, minél több embernek.

Csak így tovább! Sok sikert kívánok a csapatnak!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több...szaunáSOK

dr.szauna