Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy - Szabó Zoli

Régóta vágyott helyszínlátogatásom vált valóra, amikor is Szabó Zoltán bekommentelt egyik posztom alá, hogy menjünk nézzük meg, mit és hol szokott művelni. Így is lett, a szombatra tervezett estét átprogramoztam, s 17:00-ra a helyszínen is voltunk (spontán buli a legjobb buli :)). A hotel wellness részlegét 2.900 Ft-os áron vehettük igénybe külsősként, ami szerintem nem vészes, úgy hogy tartalmazza a felöntések árát is.

Maga a szauna részleg teljesen fürdőruhamentes, ha jól olvastam délelőtt és délután van 1-1 óra mikor lehet használni a dresszeket. Itt 2 zuhanyzó, 1 merülő, 1 jégkamra, 1 gőzkamra (kb. 8 fős), és maga a felöntések helyszíne „A szauna”, a maga 20 fős befogadóképességével (ceremóniákon ez volt a létszám) és a remek nagy kályhájával, amit már nyugodtan mondhatok erőműnek, található. Közvetlen közelében nem igazán tudtam megmaradni…:)
A wellness részhez tartozik még egy kb. 10m x 4m úszó-, kicsi gyerek- és egy meleg vizes jakuzzis ülős medence. Továbbá egy nagy tágas terasz, pazar - órákon át csak meredten néztem volna - kilátással a Balatonra – csodálatos.

Visszakanyarodva, mikor megérkeztünk, átöltöztünk, kis pihenés, s érkezett is Zoltán (akik ismerik, tudják milyen, ő maga is állította nekünk, hogy bármilyen szóról akár órákon át tudna beszélni, s valóban így van), baráti üdvözlet, majd a közönségnek, nekünk kezdte a mondókáját első felöntéséről „A csábítás elmélete”-ről, 5 perces monológját követően elfoglalhattuk helyünket a kabinban, közben kiderült, hogy éppen egy újságíró van nála a www.welovebalaton.hu –tól, aki képeket készített az eseményről, interjút Zolival. A második a „PowerLoad – a sokkoló jegyes” valóban egy igen erős intenzív programra sikeredet, melynek a harmadik harmadát már a kabinon kívül voltam kénytelen megfigyelni. :) Mindkét program olyan Zolis volt, vicces, egyedi, tökéletes.

A tervezett program ennyi volt hiszen neki még jelenése volt más helyszínen, ám nem maradtunk levezetés nélkül Szi-Benedek Zsolt felajánlott egy meditatív jellegű felöntést, melyet volt szerencsénk igazán kényelmesen (összesen 4 en voltunk bent) végigülni/feküdni. Nagyon jól összerakott programon vehettünk részt, meglepően jó zene, illatok, technika tárult a szemünk elé. Igazán megkoronázta az esténket. Mint kiderült, versenyen, amatőrök között első helyezett lett, nem véletlen.

Megtudtuk még az este folyamán, hogy havi 1 hétvégén szokott lenni szauna őrültek hétvégéje, mely 2 napos, s 8-10 felöntéssel, érdemes elmenni, igazán színvonalas hely.
Aki erre jár, feltétlen nézzen be!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna