Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel**** - Kehidakustány - Kántorné Betti

Megkésve, de nem feledve Vonyarcvashegyi szombati kalandunk után másnap Kehidára terveztük a napunkat. Itt jegyezném meg, hogy anno 4 évvel ezelőtt itt találkoztam a szaunázás ezen műfajával először, amit most büszkén terjesztek. :) 11 környékén meg is érkeztünk. Kiderült, hogy 14 (jegyes), 16 (mézes) és 18 (meglepetés) felöntésekben lesz részünk. Ha szemfülesek lettünk volna, mindezt már a honlapjukról is megtudhattuk volna már, sőt ott a meglepetés is fel van fedve. :) Teljes napos belépőt váltottunk, amivel mind a 3 zónát (élmény, termál, szauna) igénybe tudtuk venni. A szauna részleg vegyes, ki fürdőruhában, ki anélkül használja a pezsgőfürdőt és a merülőt. A szaunák és a gőzkabin szigorúan fürdőruhamentes, ezt be is tartja a vendégség. Pihenőágyak és székek találhatóak még a területen, továbbá ami számomra nagyon tetszett, hogy folyamatosan lehet teázni, van sok fajta-féle tea filter és forró víz, méz kitéve. A pihenés maximálisan biztosítva van.

Vasárnapi szauna mesterünk Kántorné Betti volt, aki igen heves jeges felöntéssel kezdett, kaptunk bőven jeget, s ráöntésekben sem szűkölködtünk. Jó döntés volt, hogy nem a felső padra ültem. :) Mézes bőrápolásnál is izzadtunk rendesen. A meglepetés a gőzben volt, így nem volt nehéz kitalálni, csokis lett. A csokit folyós állapotban ostyában kaptuk, így nem csak külsőleg, de belsőleg is élményt adott, hiszen a csokis ostyát meg tudtuk enni a gőzben., remek találmány…:) Megtudtam, hogy a csoki masszát külön cukrászdából hozatják, s magas kakaóvajtartama van.

Igazán pihentető napot tudtunk eltölteni Kehidán, valahol mindig is kedves helyként tekintek, gondolok a helyre, hiszen szauna szüzességem itt vesztettem el…:)

Még több infó, még több szaunás élmény, még több... szaunáSOK

dr.szauna