2015.12.29. 20:00-12:00 – AquaLandRáckeveAfrika EstGalyas Tamás, Pemmer Attila, Gujka Ferenc

Ráckevét nem kell szerintem bemutatni, szaunás berkekben igen ismert, nekem is egyik kedvenc helyeim közé tartozik, a vitálzónája nagyon hangulatos, barátságos, családias, 2 benti szauna 8 és 14 fős, és egy 6 fős gőzkamrája van, tepidáriummal ellátva.

 

Most viszont rendeztek egy szaunaavatót, megépült a régóta ígért mesterszaunájuk, ez adott most apropót, hogy ismét menjünk oda szaunázni egy jót.  A szauna kint, a kis termálmedence és merülő mellett kapott helyet. Oldalán egy 6 fős pihenővel, amit igazából nem értettem miért, mit akar az ott, végül magyarázatot kaptam, hogy eredetileg „U” alakú szaunát terveztek, villany és fatüzelésű kályhával, ám utóbbi végül nem valósult meg, így a beltér is kisebb lett amit igazából nem értek, hogy mi köze hozzá, de az építők, építtetőknek biztosan megvolt rá az okuk. A szauna igazán pompásan néz ki, hangulatos led világítást kapott, 2 nagy kályha van benne, amik a benti hőfoktól függően kapcsolnak ki-be, hol az egyik, hol a másik működik.

AquaLand Ráckeve Afrika Est Galyas Tamás Pemmer Attila Gujka Ferenc 2015 élményKörben üveg van a szaunán, amolyan körpanorámás megoldás, s egyik sarokban kis nyitható ablak is helyet kapott, így jól át tud szellőzni a szauna. A férőhelyeket nézve, ha úgy számolok, hogy 1 szinten 15 fő kényelmesen elfér, akkor akár 45 fő is be tud férni, ám akkor már a mesterek helye igen megcsappan, ám még mindig nem annyira kevés, mint a benti szaunákban…:) Nekem nagyon megnyerte a tetszésemet, ki merem állítani, hogy ma egyike a leghangulatosabb magyarországi szaunáknak.

AquaLand Ráckeve Afrika Est Galyas Tamás Pemmer Attila Gujka Ferenc 2015 élmény

Vendégsereg nem volt nagy létszámmal, így a hely szellemének megfelelően, baráti társaság jelleggel mentek a felöntések. Két új mester közül végül csak Attiláéra tudtam menni, "mestere" jó, így nagy valószínűséggel a „padavan” is méltó utód lesz előbb, utóbb… Süni a tőle jól megszokott erős felöntéseket hozta.

Éjfél előtt nem sokkal a társaságunk megfáradt, így útra keltünk, az est is ekkortájt fejeződhetett be, a kedves baráti társaság szétszéledt.

Örülök, hogy Ráckeve is új szaunájával felkerül a „méltó” szaunahelyek térképére, ahol igazán jót lehet szaunázni, jó társasággal jó, azaz remek minőségben, nagyon kellett már ez a szauna oda!

Sok Szuper Estet, Rendezvényt Kívánok!

Még több infó, még több szaunás élmény, még több...szaunáSOK

dr.szauna